Ciddi dusundugum sevgilimle cok farkliyiz

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski

Hayattan beklentilerinizinn farklı olduğu biriyle evlensenizde ne paylaşabilirsiniz size ne katıcağını dusunuyorsunuz? Siz A şekil olsun dediğinizde ona göre Z şeklin uygun geldiği bir hayatta birbrnzden nereye kadar keyif alabilirsniz bnu sorgulayın evet herkes aynı değil tabikide uyuşan taraflardan birliktelikler sürüyor . Bence bu kadar farklıysanız seviyorum diye de gitmeyin tabi gene de hayat sizin

Üzgünüm ama ,reelde işiniz çok zor,benim arkadaşım ve eşi sizin gibilerdi şimdi evde iki düşman gibiler,çocukları yüzünden boşanmıyorlar inatla kendi doğrularını çocuklarına aşılamaya çalışıyorlar sonrası hır gür......haber bile izlerken kavga çıkıyormuş?????????

Kültür farkı sadece eğitimle ilgili değil..

Evlilikte sevgi herşeyi bir yere kadar götürüyor..kendi kafanıza, beklenti ve isteklerinize ve aile yapınıza uygun birini bulup yolunuza bakın.

Ay ayni biz. Biz de tam tersi sadece ama ikimizde hoşgörülüyüz sonuçta bizde şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. Aileleri dert etmiyorum ama çocuk konusunu konuştuk anne olarak benim yönlendirmelerim daha ağır basacak diye umut ediyorum.Sözlenmeyi düşünüyoruz şu an. Eğer sizden önce evlenirsek durum güncellemesi yaparım şimdilik tecrübem bu kadar malesdf:110:

birlikte olduğum kişi ile siyaset ben de konuşmazdım. ama gündem hakkında herhangi bi olaydan bana tamamen zıt bi görüşte olduğunu öğrensem soğurdum. onun dışında din konusuna da pek girmem ama bu tip şeylerin denk olması gerektiğine inanıyorum.

Bu kadar farklılığın olduğu birini şahsım adına sevemem. Benim sevgi anlayışım ortak düşünceler, keyifler, dünya görüşü üzerine. Bunlar sizin için şimdi önemli değilse bile evlenince olacaktır. Çok çok iyi düşünün

Ay ayni biz. Biz de tam tersi sadece ama ikimizde hoşgörülüyüz sonuçta bizde şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık. Aileleri dert
birlikte olduğum kişi ile siyaset ben de konuşmazdım. ama gündem hakkında herhangi bi olaydan bana tamamen zıt bi görüşte olduğunu öğrensem soğurdum. onun dışında din konusuna da pek girmem ama bu tip şeylerin denk olması gerektiğine inanıyorum.
Simdi icin denk olmasi bence gerekli olmasa da daha ciddilestikce bende sanirim biraz ayni olmasini isterim.Ayrica biz anlayisli insanlariz ama aileler isin girince onlar anlayisli olcak mi o da bi sorun.Cok sevmeme ragmen dusunduruyor bunlar beni

Simdi icin denk olmasi bence gerekli olmasa da daha ciddilestikce bende sanirim biraz ayni olmasini isterim.Ayrica biz anlayisli insanlariz ama aileler isin girince onlar anlayisli olcak mi o da bi sorun.Cok sevmeme ragmen dusunduruyor bunlar beni
Dinle ilgili söylediği şeyler sana saçma gelmeye başladıkça soguyacaksin, zekasıni sorgulamak bir erkegin kadını çok soğutur.

Sakın düşünme bile , ben dindarım o çok değil deseydin belki yine derdim de aksi asla. Üstelik politik olarak da aynı değilmişsiniz.

Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski

Bence bu konularda en büyük çocuk olunca başlıyor. Tabi taraflardan biri pasif kalır diğeri istediği gibi at koşturursa sorun önemini yitiriyor. En yakın arkadaşlarımın mezhebi farklıydı babaları iZin vermedi sorun yaşarsınız dediler. İkisi de baskın karakter ayrıca..

Ayrıca çoğu kaynana düğünden sonra hemen kapalılığı empoze etmeye çalışıyor. En azından ben yaşadım bunu. Tabi tavrım netti uzatamadı. (Tam tersini yaşayanlar da olmuştur)

İyi düşün evlilik ailelerle de birleşmek demek. Mesela benim evlilikteki sıkıntım kendi ailem her şeyini kendi yapar. Çay almak yemk yapmak ne bileyim üşüyünce üstüne hırka almak gibi (babam).. eşimin ailesi şunu getir bunu götürcü. Bi oturamıyorum kibar da değiller. Kızım çay koy . Bardağı götür gibi laflar edilince sinirim tepeme çıkıyor. Alışkın olmayınca iyice değişik geliyo..

Çok zor.
Evlendikten sonra ortak karar alamayacaksınız.
İkiniz de kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışacaksınız.
İnatlaşacaksınız ve zamanla birbirinizi yıpratacaksınız.
Çocuktan sonra işler daha da zorlaşacak.
İkiniz de kendiniz gibi yetiştirmek isteyeceksiniz.
Birinizin söylediği ve yapmak istediği,diğerine yanlış ve saçma gelecek.
İyi düşünün,sonradan pişman olmayın.

Back
X