çift çene ameliyatı

ranarengin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
27
0
36
İstanbul
merhaba hocam, iki ortodontise muayene oldum birine geçen yıl birinede geçen hafta, ikiside ameliyat olmamı öneriyor, hatta ameliyatsız tedavi ben yapmam dedi son gittiğim dokor. resim üzerinde de sunum yapınca bende sorunumu açık olarak görmüş oldum ve sanırım tedaviye başlayacağım... sizden öğrenmek istediğim; ameliyattan sonra, yani tamamen iyileştikten sonra karşılaşabileceğim bir problem varmı? yani istediğim gibi birşeyler yiyebilecek miyim, hiç ameliyat olmamış kadar sağlam ve sağlıklı olacak mı çenem? uyuşukluk kalabiliyormuş diyorlar bunun olma ihtimali nedir? birde eğer olursa çok rahatsız edici bir durum mu? yani bu ameliyatı olmak mı olmamak mı? şuan benim ameliyat isteğim estetik olarak daha çok, yüzüme çok pasif bir görünüş katıyor bu durum profilden kendimi görmek istemiyorum. sağlık olarak sıkıntım; ağzım tam kapanmadığı için ağzımdan nefes almak, ağzım ve boğazımda kuruma oluyor buda beni çok rahatsız ediyor, özellikle sabahları çok kötü hissediyorum, birde çene eklemimde problem başlamış (muayene olmuştum, ses çıkarıyordu ağzımı açarken, çiğnerken vs) cevabınızı bekliyorum, çok teşekkür ediyorum.

Merhaba,

Öncelikle bu ameliyat zor bir ameliyat ve sorularınızın cevabı görüştüğünüz doktorda. Görüştüğünüz doktorlar sizi tatmin etmedi ise başka uzmanlara da başvurabilirsiniz. Her ameliyatın komplikasyonları vardır ve maalesef kimin başına geleceği belli olmaz. Ameliyat olup olmamak konusunda karar size ait. Hem estetik hem de sağlık konusundaki sıkıntılarınızın hayatınızı nasıl etkilediğini en iyi siz biliyorsunuz. O nedenle ben sizi muayene etmeden ameliyat olun ya da olmayın diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…