Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bebiş kıyafetlerinide yıka ütle getir dedim.. tekrar taşımayım dedi.. sesimi çıkarmadım.. aman kızımın eksikleri alındıya.. önemli olan bu..
ben yıkar ütülerim..

aslında aldıklarında hiçte 600tllik bişiy yok.. ben onları 200-250 ye aynılarını pazardan alırdım.. onlar en pahalı dükkana girmişler.. banane akıl parası olsun onlara..
9ay boyunca nerdelermiş.. ben iyiyken gelselermiş birlikte alalımdı yani.. böyle kalmış benim doğumuma 13 gün.. artık bebiş olcak.. şimdi alınır bunlar..

yani gayet maceralı bi gün oldu benim için zemuszemus

:ecrin_bebek:
bu arada şafak 13 Bitlis teeee 5 minareeee.. beri gel oğlaaaan.. beri gellll

kızlar bayağı kaynatmışsınız okudum ama hepsine cevap yazabilecekmiyim bakalım benim velet uyanmadan.

güler kız kadına kaynanatör diyon ama 600 tl lik alışveriş yapmış maşallah.herkes yapmaz.
mama bende veriyorunm akşamları yatarken.pre aptamil veriyorum.1 numaraya daha sonra geçeriz
ama inşallah gerek kalmaz.hipp ve humananın süt çaylarını içiyorum bende
ama sütüm ÇOK YOK HERHALDE.EĞER 1-2 SAAT ARAYLA EMERSE OLUYO.sık sık emerse olmuyo.

gecede çok ağlıyo.bende uyumadan önce mama veriyorum ozaman uzun uyuyo.mamanın hazmı daha uzun sürüyomuş anne sütüne göre.

nurten senin kocişinin yaptığını ben kocama yapacam diye çok korkuyordu.hep diyorduki oğlumuz gelince beni 2.plana itmeyeceksin ona göre.hayatımız değişmeyecek tamammı diyordu.ama illaki bebek ön planda şu anda.bana ihtiyacı var.sende lohusalıktan duygusallaşmışsındır.ben acayip herşeye ağlıyorum yaaa.

Gülerciğim iyi almışlar valla 600 tl söylemeyle de olsa almışlar işte ne güzel. Bak yemeğini de koymuş gelişme var gibi belki bebek olunca daha da yardım eder. Bende bu akşam kaynanamdayım kayınpederim antalyaya gidiyo kayınbiraderim askerde ya. Aman bizimkilerde pek bi nazlı anası ayrı oğlu ayrı. Kayınbiraderim yurtdışında çalışıyo diye kısa yapıyo 21 gün geçen gitti yemin törenine 1 haftada yemin töreni olsu zaten otele çıkarttırdı bu haftada o kadar yolu gidecek çıkarttırıcak aileden biri izin alabiliyormuş yine haftasonu otelde kalacak ya alt tarafı 3 hafta ya zaten ilk haftasında da otelde kaldı ne var yani 2 hafta sadece dışarı çıksa dönse otele gitmese dimi ama uyuyacakmış dinlencekmiş beyefendi.. Yazık adam o yaşta iki haftasır yollarda eski şöforü götürüyor ama yol yani bu da.. Biz de bu gece kaynanamla kalcaz kaynanam gitmiyo arabayşa gidiyorlar oysa ki ama hali yokmuşmuşş.. Ama dün gitmiş saçını kestirmiş, perma yaptırmş. Neyse işte gidicez kalcaz bu gece yarın kayınpederim dönünce gelcez efimize. pijama partisi yaparız diyo kaynanam. bi gece de uyuyamıyor gündüz uyuyor geç kalkıyor alıştırmış öle gidiyor işte. Bizde gece otururuz geç kalktım o yüzden bugün..

amannn guler nelerneler yaptın kaynanacıgına..
hem alısverıs yaptırmıssın.hem pazarlıkları yıkatmıssın bırde yemek yapmıs..
bebek arabası sıparısı vermıssın..hatta pazara bıle artık onlar cıkacak yanı..
ohaoldumsmile
guler sen kaynana olmussun ,kaynananda gelinn..opuyorumnanaktan

he valla dilekçim dün öyledik valla :1:

inşlh bwbiş gelincede yardımcı olur.. aslında hiiiç iş yapmayı sevmez.. hani biri yapsında ben yiyeyim türündendir benimkisi aslında..
5yıldır ilk defa böyle oldu.. inşlh bebiş gelincede bana yardımcı olur..
dur bi boncuk koyiiimmm nazar deyecek kaynanatörcüme
:nazar:

bugün bime gittim uyku tulumu bakmaya ama beğenmedim almadım..
dönüştede migrosa gttim.. migros benim evin karşısında.. humana çayı baktım bulamadım bende rezene aldım..
aptamil bebe mamalarına baktım.. 1numarayı gördüm en küçük olarak.. demek pre olanlanlarıda var..
1numaranın üstünde doğumdan itibaren yazıyodu.. büyük boyları ve küçük boylarıda vardı.. hatta küçük boyları 17tl felandı galiba..

önce gittim bi baktım ne nedir kaç paradır.. eğer sütüm yetmezse ona göre kocişe tarif ederim o alır..

kız olcay okuyonmu arada yazılanları.. bak hangi çay gaza iyi gelir ondan bahsediyoz son zamanlarda..
gelbi selam ver..

avartarımı değişteriym hep çamaşır esen tavşancık olmaz.. şimdide bunu koyiiim bi süre.. zaten şunun şurasında 27 ekime ne kaldıki..

böyle deyince aklıma şabanın bi filmi vardı..
salako'ydu adı galiba.. şaban ağanın kızını daha kaçırır. kızda hergün birlikte olmasınlar diye mazeret bulur.. salı sallanır.. çarşamba çarşafa dolanır.. perşembe perişanlık.. cuma mubarek gün.. cumartesi-pazar tatil... amannn canıııımm şunun şurasında pazartesiye ne kaldıki:1:

benimde öyle oldu.. şunun şurasında 27 ekime ne kaldıki.. kızçem az sabır.. dur orda..

gulercıgım..bak bu yazıyı buldum..hem gaz yapmasın.hem cok sutun olsun..
rezene ısırrgan humana cayları sut arttırıyor..
asagıdakı yazı alıntı..

Gaz Yapıcı Gıdalar:

Meyveler: Portakal, kivi, elma, armut
Sebzeler: Lahana ve türevleri, karnabahar ve türevleri, pırasa, yeşil sebzeler, salatalık, turşular, bunlarla yapılan yemekler, çiğ soğan ve sarımsak (pişmiş değil)
Bakliyat-tahıl: Kuru fasulye, bulgur ve mercimek başta olmak üzere tüm tahıllar, bunlarla yapılan yemekler. Gaz yapmayan tahıllarpirinç ve mısır.
Bu listeyi görüpte “e ben şimdi ne yiyeceğim?” diyebilirsiniz. Anne her zamanki gibi bu seferde fedakarlığı gösteren taraf oluyor. Korkmayın en güzel şeylerden yiyorsunuz.

Çorbalar: Et-tavuk suyu çorbalar, tarhana çorbası, unlu çorbalar (yayla çorbası, şehriye çorbası, pirinç çorbası..) Bunlar hem gaz yapmayan hem de sütü arttırıcı özellikteki çorbalar.
Yemekler: Et-tavuk yemekleri, patates yemekleri, kereviz yemeği, enginar yemeği, makarna, pilav
Süt-Yoğurt: İçerisine gazını alması için şeker ya da tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Şeker-tuz, sütün-yoğurdun içindeki gazı alıyor.
Hamur işleri: Hamur işleri gibi kuru olan şeyler çoğunlukla gaz yapmıyor. Sütlü tatlılar da şekerli olduğu için yenilebilir.
Meyve:Muz
Gördüğünüz gibi liste o kadar da iç karartıcı değil. Üç ay kadar bunlardan uzak durulunca zaten 3 aydan sonra gaz sorunu hafifliyor. Bu listeyi uyguladıktan sonra ufak tefek kaçamak yaptığım zaman Eyüp’teki huzursuzluğun nedenini çok rahatlıkla anlayabiliyordum. Bebeği her ağladığında değil, en erken iki saatte bir emzirmekte bebeğin yediğini hazmetmesini sağlıyor. Bir de bebeğin ayağını yukarı kaldırıp, karnına doğru hafifçe basılı tutarak gazını daha rahat atmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca gaz sancısı olmasa da bebekler üşütüp sancılanabiliyorlar. Üşütme sancısına da birkaç çay kaşığı şekerli ılık su içirmek çok iyi geliyor. Ben Ömer ‘e şekerli su içirilince çok kızıyordum, sadece anne sütü alacak diye. Ama gelin görün ki sancıyı geçirmek için birebir.
Bu arada size bir tavsiye: büyüklerinizin tecrübelerini sakın kulak ardı etmeyin!

ya dilekçim harbien ben neyiyceemmm.
diğerleride pek doyuru değil.. hep patatesmi yiycem.. kociş vejeteryan evde et türü şey pek girmekz.. sofrada görmek bile istemez..
ben yandııım..akannehir

ya dilekçim harbien ben neyiyceemmm.
diğerleride pek doyuru değil.. hep patatesmi yiycem.. kociş vejeteryan evde et türü şey pek girmekz.. sofrada görmek bile istemez..
ben yandııım..akannehir

canım yaaa gerçekten pek birşey kalmıyor gibi ama sende o yazışanları üretirsin mesela patatesi farklı şekillerde yaparsın beşamel soslu felan. Çorbayı kendine etli yaparsın eşine etsiz ayırırsın. Hamur işlerini de yemek gibi yaparsın sosyete mantısı mesela ben akşam yemeğinde bilem yerim. Maalesef benim kocamda kış sebezelerini yemiyor karnıbahar, lahana, pırasa ağzına koymuyor neymiş kokuyormuş bir kokusu vardır ya o sebzelerin kendine özgü ay ne yapcağımı şaşırıyorum valla. Bir ıspanak yiyor. O yüzden kışın dolma, et tavuk yemekleri, pilavlar felan geçiştiriyorum napıyım ben çok seviyorum kapuska, karnıbahar kendiem yapıyorum bir de balık eşim sevmiyo ben kendime yapıyorum.

Back
X