çok üşüdüm valla titirotum şuan tuşlara yanlış basarsam yazım hatamı affet.. cemre uyanırsa diye kapıda açık soğuk geliyo..
hemen kısaca yazayım..
kendim için:
2 pijamalı gecelik bi kalın bi ince ama hiç kullanamadım.. pijaması lastikli diye.. alırsanda lohusalar için alt üst takımlar var belleri yüksek benim 1tane vardı onu giydim değişmek için
2 uzun gecelik. biri sabahlıklı olursa iyi olur..
1 yelek eğer üşürsen (beni çok ateş bastı hiç giyemedim ama sen yinede çantana koy)
2-3 külot, 3tane sutyen, bol miktarda göhüs pedi
bol miktarda orkid
terlik
lohusa tacı (mutlaka koy unutma), ruj, tarak vede bikaç toka, özelliklede lastikli toka yatarken iyi oluyo acıtmıyo
misafirler için çukulata ve kolanya (iyiki almışım çok iyi oldu arada bende yadim :) odaya gelen hemşirelerede verdik
ek olarak
kağıt peçede, havlu,sıvı el deterjanı,küçük şampuan(ben duş almak zorunda kaldım çok terledim kokuyom diye kızçem beni emmiyodu), yedek yastık kılıfı,çatal kaşık, bıçak vede makas, özel hastanede bunlara pek gerek kalmadı ama sen yinede yanına al bitince lazım oluyo..
ıslak mendil(bebşinkini bizde kullandık)
bebiş için:
2hastane çıkışı, 2tane 5li takım(şu alt üst takımlardan), ağız mendili, 2yelek,ıslak mendil, pek lazım olmaz ama pişik kremi, pamuk(ben halen ılık su ve pamukla altını alıyorum hastaneden beri öyle yapıyorum çok şükür pişimiz olmadı) bol miktarda bebek bezi
kalın battaniye, vede hastane çıkışlarında zaten var diye ayrı olar yazmadım ama 2tanede penye battaniye..
hastane çıkını komple koymuyon.. çantaya yerleştirken sadece bebişin giyeceklerini koy.. çıtçıtlı badisini, alt pijamasını, üst giysisini, şapkasını, eldivenini, battaniyesini koy hatta bunlardan 1tanede bi poşete koyup içinede bi bebek bezi koyup duğumaneye vermek için hazırla..
şimdilik aklıma bunlar geldi.. fazla koymaktan zarar gelmez.. nasılsa kendi arabanızla gideceksiniz. yeterki fazla olup eve gelsin eşyalar.. orda madur olmaktansa dimi ama..
aa bide kendine eve gelirken giymek içinde bişiyler koy.. veya giderken ona göre biişiyler giy..