selam kızlar çiğdemciğim kesemizi görmüşüz çok sevindim adına canım ben hastaydım istifra ettim çok midemi üşütmüşüm çok şükür iyiyim şimdi bebişim 2900 gr olmuş 25 şubatta son kontrol var martın ilk haftası alacak nasipse bir aydan az kaldı bende meleğime kavuşacağım Allahım tez zamanda olmayan herkese yaşatsın anlatılamıyor yaşamak lazım hele bugünlerde resmen dışarı çıkası var kızımın bir o tarafa bir bu tarafa gezip duruyo
canım benim Rabbim hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşallah
son günler hiç bitmiyor dimi bir an önce doğursam diyo bakıyo insan
canım ıçırdık nar suyu
ılk gun hep uyudu..emzıremedık...
o yuzden nar suyu verdık meme emmeyınce...
gaz hıç olmadı ganım..işe yaradı..
emme bızım edız beyın popo kasları çok sıkı..o yuzden kaka yapamıyor canım..katı gıdaya gecınceye kadar fıtıl kullanıcaz...
kabız degıll..doktora goturduk..ılk 10 gun rahat yaptı kaka..
ama 10 gunden sonr 4 gun yapmadı...doktor bazı bebeklerın anüs kaslarının çok sıkı oldugunu..ıkınsada kakasını yapamadıgını soyledı...bızdde bu var...
allaha çok sukur ıyıyız gaz yok hiçç..
bende yedıklerme dıkkat edıyorum...sızde varmı gaz....katı gıdaya ne zama gececksın kuşumm...
bız katı gıday gecınce beegım kakasını kendı yapcakmıs..ann sutunu ıkınsaa cıkaramazken katı gıda da posa oldugu ıçın kaslarını kullanırmıs...
4,5 aylık baslamayı dusnuyoum ben canım...
canım bızım bebek 30 gunluk oldu..kırkımız cıkmadı daha..
ocak 5 de dogdu ...bugun subat 4
ay canmım benim yaa
demek kaka yapamıyo
neyseki geçici bi problemmiş ya
ne çabuk geçiyo zaman diymi ya
kız kudret sıvılarla değilde direk püreylemi başladın.. (sanki ben gene neyle başlanır çok biliyom da

)
cicibebe aliim ben ozaman her markete gidişimde aliim bi paket..
herobaby yazmışsın tamam aklımda bulunsun.. sabırsızlanıyom ekgıdaya geçmek için.. bi an evvel başlamak istiyom.. şimdi 4.ayı bitincemi vercez.. buay dr kontrolüne gidemeyebiliriz.. sizlere sorayım dedim..
bide geç diş çıkan çocuğun dişleri daha sağlam olurnuş diyo kayınvalidem.. sizinkilerde çok sağlam olucak anlaşılan
bişiy daha...çorbalarına tuz atıyozmu..
nurtişim cam rendeyle diğer şeylerde yani sert olanlarda rendeleniyomuki.. o sadece elma için diye biliyodum.. bu arada günlük sütü ben nerden bulcam sütçü mütçü tanımamki

paket yoğut yedirsem olurmuki acep
bişiy daha muhallebi derken.. bebek maması muhallebisimi yoksam evde normal nişaytayla yapılan şekersiz muhallebimi veriyon.. buğday nişastası, mısır nişastası, pirinç unu felan hangisinden yapçaz şimdi..
olcaycım dikkat et kendine amman geçmiş olsun...
artık dahada dikkatli ol.. bebiş yavaş yavaş aşağıya düşmüştür.. son zamana yaklaştıkça dahada aşağıya düşecek karnın.. annenler ne zaman gelecek seni beklemeye konuştunuzmu hiç.. evde yanlız kalma artık.. buayın 10dan sonra 2kat dikkatli ol.. kayhan şehirdışına felan çıkmasın nlur nlmaz.. arabadanda benzini eksik etmeyin.. bak aklında bulunsun olay anında hastaneye doğum için gitmeden önce ılık duş almak çok iyi geliyomuş.. kasların gevşer..
nebiliiim dilekçim tickerinde 41 günlük görünce öyle sandım.. hayırlısıyla daha nice 30lara 40lara 80lere inşalh
buarada kıyamam edizcime.. kimbilir nasılda canı yanıyodur ağlıyodur yaparken.. kıyamam..
bende nar içirdim çok şükür bizdede gaz sorunu olmadı. gerçi arada olduda okadar aman aman gaz sorunumuz olmadı.. gazı oldukça veriyodum gaz damlasını geçiyodu..
aguolardayız henüz.. tükürük yapıp tükürükle ses çıkartmak çok hoşumuza gidiyo buara
nurtişim toka felan takamıyoz daha.. saçlarımız çok kısa dökülüyolar şuan keltoşuz
canım cam rende de ben elma armut muz ayva hepsini veriyorum gayet güzel oluyo ve sağlıklı cam olduğundan. Zaten sabah halası baktığından o yapıyo sabahları. Havuçla elmayı meyve sıkacağına atıp ikisinin suyunu bir veriyoruz şimdilik. Bende arada püre veriyorum
muhallebi içinde ben arı mama aldım her çeşidi var.
arı mamadan yapıp veriyorum 2-3 güne bir zaten arı mamada pirinç unu
Yanii evet canımm. Ben sadece klomen kullanmıştım haziran ve temmuzda o zamanda ara kanamam olmuştu dr yumurtan gelişmiyor demişti ama klomenle gelişip çatlamıştı iğneye gerek olmadı. Sonra tekrar hormon yaptırınca düzene girdiğini görüp bırakmıştık doğal yoldan deneycektk ama ertelemiştik şimdiye zaten. Sonra ben doktorumu değiştirdim ilk gittiğim dr föndüm daha bebek düşünmezken gitmiştim o pek hemen klomen verme taraftarı değil 6 ay deneyin demişti. Şimdi ne der bilemiyorum hormonda sorun çıkarsa verebilir ama bu ay çok karıştığı için artık ovulasyona göre takip edeceğim testlerden alıp. Bakalım artık hayırlısı canımm..
canım hayırlısı olsun hakkında
ben sana ayrıca pharmaton vitamini öneriyorum eşin kullanıcak
benim eşim ilk hamileliğimde de ikincide de kullanmıştı
hemde öyle hepside bitmedi
iklinde 2-3 tane anca kullandı ikincide sadece 1 tane yutmuştu acayip dengeliyo vücudu
bize de
tüp bebek tedavisine karar verdiğimizde doktor eşimin değerlerini kontrol ederken vermişti
Allahıma şükürler olsun gerek kalmedı
gerçekten ciddi anlamda yükselme oluyo bu vitaminle ama
selam kızlar nasılsınız
biz iyiyiz cmtsi gittik dr a kalp atışlarını duyduk şükürler olsunn, şimdilik tek dedi ama bazen 9 haftada tam gözüküyormuş gelişimi çok güzel maşallah yumurtlama zamanına göre hesaplıyoz tam gidiyo regl me bakılırsa geri gözüküyor çünkü 2 hafta sonra kontrole çağardı sevinçliyim yani. Darısı sedama kadriyeye nilüme canana bide yengeme inşalllah pikosu var onun 2 ciyi istiyorlar ama büyünüş kistleri Allah şifa versin.
sedacım ecrinde bu zamanlar pek bişey yoktu ama bu yaramaz galiba biraz başım dönüyo cuma işe gelemedim bütün gün yattım kokulara da çok hassasım çok fazla alıyorum halsizim o kadar sende hasta olmuşun sevindim hemen şimdi ovul.testi şifariş ver anca 2-3 günde geliyoo başla yapmaya hayırlısı ile gelsin meleğin canımm
anam kızlar bu ek gıdalara geçişleri netten mi takip ediyonuz kitap mı okuyorsunuz
canım benim çok sevindim
Rabbim tamamına erdirsin
sağlığıyla sıhatiyle kucağına almayı nasip etsin inşallah
ben annele ablamla konuşuyorum genelde onlar yönlendiriyo beni
ama sağlık ocağında aile hekimimizinyanında ebe hemşire de var oda öneri sunuyo
ama merak etme çiğdemcim zamanı gelince insan içgüdüsel olarak kimseye sormasa bile yapıyo
Rabbim annelere öyle bir özellik vermiş ki kıymetini bilelim
çocuğun derdinden sıkıntısından sadece annesi anlıyabiliyo
efe ilk doğduğu zamanlarda kayınvaldemler bize gelirdi
efe azcık suratını büzsün
hemen hasta etmişsiniz çocuğu
vah tüh niye böyle yapıyo aman dikkat et diyip duruyodu
anne gazı var bişi yok diyodum inanmıyodu peşinden çocuk gazını çıkarıp rahatlayınca yaaa diyodum bişi diyemiyodu :)
çok eğlenceli yaaa :)))))
şimdi de aynı sinir oluyoruuumm
dün eşim arabayı bakıma götürdü
arabanın debriaj balataları eskimiş
ablam araba öğrenmeye çalışırken çok zıplattı kaldıramadı arabayı ondan oldu sanırım falan dedi
aman hemen atladı
ablan ne kadar kullandı da o bişi yapmadı
karınla sen kullanıyonuz dedi
yani ben yapmış oluyorum :))))
güldüm geçtim ne diyim