- 29 Haziran 2013
- 1.068
- 493
- 358
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
öncelikle gözünüz aydın...kucağınıza aldığınızda ne iyi yapmışım da doğurmuşum diyeceksiniz emin olun..sorunuza gelince ben diş hekimiyim..her seansta anestezi yaptırıyor musunuz..ben genelde sadece ilk seansta yapıyorum..sonrasında pek gerek kalmıyor..dişin durumunu bilmiyorum ama dayanabilirseniz anestezi yaptırmayın..zaten kadın doğum uzmanının onayı olmadan anestezi yapamıyoruz..düşük riski oluşabilir..ayrıca anesteziden daha önemli konu kanal tedavisi bitiminde röntgen alınması gerekir..asıl riskli durum bu..doktorunuza mutlaka söyleyin yarın hamile olduğunuzu ona göre önlem alsın..Merhaba sevgili hatunlar. Acil olarak yardıma ihtiyacim olduğundan buhranlarimi sonraya sakliyorum ve konuya giriyorum.
4 aylık evliyim. En az iki sene çocuk düşünmeyen bir zat idim. Sadece bir kez korunmadim. Yalnızca bir kez... vukuatin üzerinden 15 gün geçti. Az önce o iki çizgiyi çok net bir sekilde gördüm. Buhranlarimi anne olmaya çalışan kadinlara saygimdan ve mevcut azarlardan korktugumdan ötürü kendime sakliyorum. Asıl soruna gelecek olursam...
Muhtemelen henüz olusma evresinde bebek. Üç haftadır süren diş kanal tedavim var. Yarin son aşaması yapilacak. Anestezi verilecek. Randevum erken saatlerde. Gitmem ve tedaviyi bitirmem gerek. Henuz fasulye bile olmayan ve niyeyse olusmak icin can atan bu bebege lokal anestezi zarar verir mi? Bu saatte danisacagim kimse yok ve durum da acil. Tecrübesi ve bilgisi olanlar lutfen yanitlayabilir mi? Simdiden tesekkurler.
Bir de benden anne olmaz yahu. Piff. Aşırı derecede agresifim. Rica ediyorum "millet anne olmaya calisirken sen.." ile baslayacak azar cümlelerini sunmayin. Onemle arz edeyim henüz kese olusmamistir bile. Cok cok yeni. Tekrar Teşekkürler.
öncelikle gözünüz aydın...kucağınıza aldığınızda ne iyi yapmışım da doğurmuşum diyeceksiniz emin olun..sorunuza gelince ben diş hekimiyim..her seansta anestezi yaptırıyor musunuz..ben genelde sadece ilk seansta yapıyorum..sonrasında pek gerek kalmıyor..dişin durumunu bilmiyorum ama dayanabilirseniz anestezi yaptırmayın..zaten kadın doğum uzmanının onayı olmadan anestezi yapamıyoruz..düşük riski oluşabilir..ayrıca anesteziden daha önemli konu kanal tedavisi bitiminde röntgen alınması gerekir..asıl riskli durum bu..doktorunuza mutlaka söyleyin yarın hamile olduğunuzu ona göre önlem alsın..
Cok cok tesekkur ederim bilgi icin. Diger tum arkadaşlara da teşekkür ederim. Hala kendime gelemedigimden ve telefondan girdigim icin tek tek alinti yapamiyorum kusura bakmayın.
Kadin dogum uzmanına mutlaka gidecegim. Ancak dis Randevum erken saatte oldugundan bilgi almak istedim. Tedavi oncesi de rontgen cekmedi ve sırf bu yuzden epey sikinti yasadim. enfeksiyon varmis zira. Hani nereden buldum bilmiyorum ama bir daha asla tercih etmeyeceğim bir disci. Disin durumu sudur. Sinirleri ilk hafta alindi. Ikinci hafta pansuman yapildi. Yarin da son asama yani dolgu yapilacak. Anestezi olmadan cok aci verir mi?
Her ne kadar discimin tum dislerini sokmek istesem de dediginiz gibi gebeligi belirtsem iyi olacak.
Bir diger arkadas kan testi demis evet belki sağlıksız bir gebeliktir bunu su an bilemiyorum. Yarin ogleden sonra gidecegim doktora.
Hayırlısı olsun. Ben kimyasal gebelik yaşadığım için uyarmak istedim. İnşallah sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız.Cok cok tesekkur ederim bilgi icin. Diger tum arkadaşlara da teşekkür ederim. Hala kendime gelemedigimden ve telefondan girdigim icin tek tek alinti yapamiyorum kusura bakmayın.
Kadin dogum uzmanına mutlaka gidecegim. Ancak dis Randevum erken saatte oldugundan bilgi almak istedim. Tedavi oncesi de rontgen cekmedi ve sırf bu yuzden epey sikinti yasadim. enfeksiyon varmis zira. Hani nereden buldum bilmiyorum ama bir daha asla tercih etmeyeceğim bir disci. Disin durumu sudur. Sinirleri ilk hafta alindi. Ikinci hafta pansuman yapildi. Yarin da son asama yani dolgu yapilacak. Anestezi olmadan cok aci verir mi?
Her ne kadar discimin tum dislerini sokmek istesem de dediginiz gibi gebeligi belirtsem iyi olacak.
Bir diger arkadas kan testi demis evet belki sağlıksız bir gebeliktir bunu su an bilemiyorum. Yarin ogleden sonra gidecegim doktora.
kanal tedavisi oldum bende 2 sene oldu.diş doktoru arkadaşın dediği gibi sadece ilk aşamada anestezi verildi dolgularda hiç anestezi olmadım ve gerçekten hiç acı hissetmedim.dolgu acı veren bir işlem değil içiniz rahat olsun.
Gercekten cok tesekkur ederim. Sordugum sorulara cevap verip rahatlattiginiz icin. Şoku atlatayim buhranlarim icin ayrica konu acip arkadaslarla atisirim :)
Cok cok tesekkur ederim bilgi icin. Diger tum arkadaşlara da teşekkür ederim. Hala kendime gelemedigimden ve telefondan girdigim icin tek tek alinti yapamiyorum kusura bakmayın.
Bir diger arkadas kan testi demis evet belki sağlıksız bir gebeliktir bunu su an bilemiyorum. Yarin ogleden sonra gidecegim doktora.[/QUikinci seansta anestezi yaptığım çok nadirdir..genell
ikinci seansta anestezi yaptığım çok nadir oluyor..olsa bile çok hafif bir ağrı oluyor onada dayanırsınız zaten..hamile hastalara anestezi tabiki yapılabiliyor ama çok acil durumlarda ve kadın doğum uzmanından onay alınarak yapılabilir.düşükte olsa risk var sonuçta..doktorunuza mutlaka belirtin yarın hamile olduğunuzu..özellikle röntgen konusunda lütfen dikkatli olun..muhtemelen röntgen alınmadan o şekilde doldurulup bitirilir..bi problem yaşamazsınız..ama yarım bırakmayın sakın tamamlansın tedavi..Cok cok tesekkur ederim bilgi icin. Diger tum arkadaşlara da teşekkür ederim. Hala kendime gelemedigimden ve telefondan girdigim icin tek tek alinti yapamiyorum kusura bakmayın.
Madem dogrmayacaksin niye yapıyorsun yazik be ! Sana degil o gunahsiz bebege acidim sanki bunun sana bir onemi var yazik sana hwmde cok yazik bu kadar insan cocum olsun diye nelr yapiyor senin yaptigina bak ! Sizi kınıyorum bari gunahsiz cocugunuzua aciyin ne diyim yani bir hamile olarak seni yaptigini rezillik olarak sıniflandırıyorum YaziikMerhaba sevgili hatunlar. Acil olarak yardıma ihtiyacim olduğundan buhranlarimi sonraya sakliyorum ve konuya giriyorum.
4 aylık evliyim. En az iki sene çocuk düşünmeyen bir zat idim. Sadece bir kez korunmadim. Yalnızca bir kez... vukuatin üzerinden 15 gün geçti. Az önce o iki çizgiyi çok net bir sekilde gördüm. Buhranlarimi anne olmaya çalışan kadinlara saygimdan ve mevcut azarlardan korktugumdan ötürü kendime sakliyorum. Asıl soruna gelecek olursam...
Muhtemelen henüz olusma evresinde bebek. Üç haftadır süren diş kanal tedavim var. Yarin son aşaması yapilacak. Anestezi verilecek. Randevum erken saatlerde. Gitmem ve tedaviyi bitirmem gerek. Henuz fasulye bile olmayan ve niyeyse olusmak icin can atan bu bebege lokal anestezi zarar verir mi? Bu saatte danisacagim kimse yok ve durum da acil. Tecrübesi ve bilgisi olanlar lutfen yanitlayabilir mi? Simdiden tesekkurler.
Bir de benden anne olmaz yahu. Piff. Aşırı derecede agresifim. Rica ediyorum "millet anne olmaya calisirken sen.." ile baslayacak azar cümlelerini sunmayin. Onemle arz edeyim henüz kese olusmamistir bile. Cok cok yeni. Tekrar Teşekkürler.
Tepki görürüm çekincesi yasamaniza gerek yok. Herkes çocuk isteyecek diye bir zorunlulukda yok. Bazi kadınlar senelerce ugrasir olmaz kimi tek ilişkide hamile kalir ki buda sizin sucunuz değil yapinizdir kimsenin eleştirmeye hakki yok. Oncelikle sizi tebrik ediyorum. Bende yapimdan dolayı çocuğu uzun sure ddüşünmeyen biriyim ve anne olmaktan korkarim. Ama Allah bahşetmiş bir kere. Benim ablamda cok agrasif idi. Ama bebeği ile birlikte hem yapisi değişti daha anaç daha yumuşak bir karaktere büründü hem de cok iyi bir anne oldu. Bence sizde öyle olacaksiniz korkmayin. Anestezi meselesinde ise tam bir bilgim yok fakat bir uyuşturucu olduğunu var sayarsak zarar verme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Size onerim yarin tedaviden önce internetten bir iki kadindogumcu numarası bulup telefon ile danisin. Zarar verir mi diye sorun. Ve bir çözüm yolu isteyin. Kimsenin lafi ile hareket etmeyin bir doktora mutlaka danisin. Geçmiş olsun.
Madem dogrmayacaksin niye yapıyorsun yazik be ! Sana degil o gunahsiz bebege acidim sanki bunun sana bir onemi var yazik sana hwmde cok yazik bu kadar insan cocum olsun diye nelr yapiyor senin yaptigina bak ! Sizi kınıyorum bari gunahsiz cocugunuzua aciyin ne diyim yani bir hamile olarak seni yaptigini rezillik olarak sıniflandırıyorum Yaziik
ikinci seansta anestezi yaptığım çok nadir oluyor..olsa bile çok hafif bir ağrı oluyor onada dayanırsınız zaten..hamile hastalara anestezi tabiki yapılabiliyor ama çok acil durumlarda ve kadın doğum uzmanından onay alınarak yapılabilir.düşükte olsa risk var sonuçta..doktorunuza mutlaka belirtin yarın hamile olduğunuzu..özellikle röntgen konusunda lütfen dikkatli olun..muhtemelen röntgen alınmadan o şekilde doldurulup bitirilir..bi problem yaşamazsınız..ama yarım bırakmayın sakın tamamlansın tedavi..
Canim adam uyutma burdaa eren laflari burdan sana burdan pozitif enerjilerimi yolluyorum ... Sana laf soyleyemem cunku hep bildigini okursin Yazikk yazik insanliga bak birde kac yasinda kadina laf atiyo ya utanmazz. Seni merhamete dave ediyorum once annenden terbiye ogrende gel sonraCiks sinirlenmiycem. Sakinim ben. Herhangi bir cumlemde cocugu dogurmayacagima dair bir ibare var mi? Ortada bir rezillik varsa algi tikanmasi yaşayan zatlarin yargisiz infazidir asil rezillik. Cok sey soylemek isterim ancak hamileliginizden ötürü pozitif ayrimcilik yapip konunun tamamini okumanizi öneriyorum. okumak guzeldir algiyi acar.
Canim adam uyutma burdaa eren laflari burdan sana burdan pozitif enerjilerimi yolluyorum ... Sana laf soyleyemem cunku hep bildigini okursin Yazikk yazik insanliga bak birde kac yasinda kadina laf atiyo ya utanmazz. Seni merhamete dave ediyorum once annenden terbiye ogrende gel sonra
Canim adam uyutma burdaa eren laflari burdan sana burdan pozitif enerjilerimi yolluyorum ... Sana laf soyleyemem cunku hep bildigini okursin Yazikk yazik insanliga bak birde kac yasinda kadina laf atiyo ya utanmazz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?