Merhaba. bende aynı durumdayım. çift rahim (uterus didelfis), çift rahim kanalı var. vajende perde daha doğrusu 2 parmak kalınlığında duvar vardı 40 gün önce ameliyat oldum. kanalın tamamen açıldığını söyledi. AMH değerlerim de düşük. AHM 0.36 çıktı. büyük ihtimalle tüp bebek olacak. çift rahimin bir sürü sorunu olabiliyormuş. düşük riski, erken doğum riski, bebeğin yeterli alan bulamadığı için gelişememe durumu gibi. hiç bir sorun olmadan 38-39-40a kadar gelen de var. Vücudumuza ve rahmimize bağlıymış durum. Önceden ne olacağı maalesef bilinemiyor. Ben de endişeli ve üzgünüm ama her şey Allahtan. Perde ameliyatına gelince; eğer sadece perde varsa çok basit bir işlem. tam anestezi değil, sedasyon eşliğinde yapılan 5-10 dk süren, dikişsiz ve aynı gün evinize gidebildiğiniz bir ameliyat. benim işlemimde bu şekilde başlayıp, perde değil duvar olduğunu görünce 2 saat süren bol dikişli ve gece hastanede kalmalı bir ameliyata dönüştü. 10 gün kadar kanama oldu. 40 boyunca da bir lohusanın dikkat etmesi gereken şeylere dikkat ederek yaşadım. 1 hafta da evde dinlenme sürecim oldu. umarım sizi aydınlatabilmişimdir. hepimiz umarım sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz