- 3 Eylül 2018
- 9.173
- 48.846
- 548
Herkese merhaba, size danışmak istediğim bir şey var. Biz 10 yıllık evliyiz. Aslında mutlu olduğum bir evliliğim var. Ama aramızda bence hiç aşamadığımız problemler de var. Eşim; genel olarak susmayı seçen, problem olduğunda konuşmayı değil görmezden gelerek zamanla geçmesini bekleyen biridir. Bense konuşmak çözmek isterim. Bir şeyden rahatsızsa dile getirmesini beklerim. Mesela eşim dağınıklık hiç sevmez ev hep tertemiz olsun ister ben ev işinde çok iyi değilim evimizin çok kötü olduğu zamanlar olur. Rahatsız olduğunu bilirim ama bunu dile getirmez. Ben de bugün patlayacak yarın bir şey söyleyecek diye kendi kendime dertlenirim. Ya da aramızda bir tartışma oldu kırdık birbirimizi asla gönül almaz. Bir süre susarız sonra kaldığımız yerden devam ederiz ve bu durumun beni zamanla çok yıprattığını farkettim. Cinsellikte ilk adımı pek atmaz reddedilmeye gelemez çünkü. Bunun gibi farklı farklı küçük görünen ama toplanınca beni mutsuz eden şeyler... İlk defa çift terapisine sıcak baktığını gidebileceğimizi söyledi. Ama şimdi de beni saçma bir korku sardı. Saçma gelecek belki ama ben sanırım eşimin sorunları açıkça dile getirmemesine çok alışmışım. Şimdi terapi vasıtasıyla hiç tahmin etmediğim şeylerden şikayet eder ben de buna gelemem diye korkuyorum. Sizce terapiyi hiç karıştırmasak eşelemesek mi yoksa belki ikimiz de kendimize çeki düzen veririz başka pencereler açılır bize iyi mi gelir? Tecrübesi ve fikri olanlar yazarsa çok sevinirim.