teşekkür ederim canım mesajından hemen sonra dediğin gibi un su tuzla yaptım hamurunua.s.Oncelikle kolay gelsin arkadasim..Ben sadece su tuz ve unla tutarim hamurunu..Ince Acarim icinede eger sogan redesleyip kiymayla yada maydonozlu peynirli koyup yarim ay seklinde kapatip bol kizgin yagda pembelesinceye kadar pisiririm...
Canım şimdi senin için netten araştırdım ben 1 kez rica üzerine yemiştim.Kızartılmış yiyeceklerden uzak durduğum içinde hiç denememiştim.
Şimdi bulduğum tarif çiğ böreğiy le ünlü bir cafe ninmiş VE ÇOK GÜZEL OLUYORMUŞ.Püf noktası 1 gece buzdolabında bekletilmesiymiş böylece puf puf oluyormuş
ÇİĞ BÖREK
Malzemeler
Hamuru İçin
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
1/2 kg kıyma
3 adet ince rendelenmiş soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eğer soğan çok sulu değilse 1/2 bardak su
Kızartmak için, derin ve oldukça geniş bir tava
Bol ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Hamuru hazırlarken, ben, un hariç tüm malzemeyi mikserin kabına koydum. Ve bir parça çırptım. Mikserin hamur ayağını taktım ve azar azar un ilave ettim. Unun kıvamını ayarlamak çok basit. Hamur toplanıp, ele yapışmayacak kıvama gelince, un eklemeyi durdurdum.
Sonra hamuru elimle toparlayıp, bir naylon torbaya koydum ve ağzını sıkıca bağladım.
Hava almaması gerekiyor. Bundan dolayı, işimi sağlama almak için, bir naylon torbaya daha koydum ve onun da ağzını sıkıca bağladım.
Ve hamuru 1 gece mutfak ortamında bu şekilde beklettim.
Ertesi gün, iç malzemelerini karıştırdım.
Hamurdan avuç içi kadar bir parça koparıp, unlu tezgahta merdane ile, yuvarlak şekilde açtım.
Açtığım hamurun bir yarısına, kıymalı içten koydum. Elimle bastırarak, içi hamurun yarı yüzeyine dağıttım. Ve diğer boş yarısını, kıymalı yarısının üzerine kapattım ve bir tencere kapağıyla kestim.
Ben doğma büyüme ESKİŞEHİRLİYİMMM... Bn sana hakiki çiğ börek tarifini vereyim;
MALZEMELER;:
5 su brdğı un
1 tatlı k. tuz
kulakmemesi yumuşaklığına gelesiye kadar su ile yoğur.sonra ayrı bir kapta iç malzemesi hazırlanır.
İÇ MALZEMELERİ;:
yarım kg kıyma
2-3 tane ince ince kıyılmış cim biber
yoksa 1 tatlı kaşığı pul biber
NOT: için mutlaka acı olması gerekiyor. Lezzeti böyle geliyor ama eğer acı sevmiyorsanız tatlı biber ince ince kıyabilirsiniz.
tuz
bol karabiber
4-5 tane rendelenmiş soğan
NOT: bol soğanlı güzel oluyor.
iç karıştırılır , için hafif cıvık olması lazım.Bu arada içi hazırlarken hamur dinlenmiştir.hamurdan ceviz
büyüklüğünde 2 beze alınır,pasta tabağı byklüğnde incecik açılır,içine 1 kaşık kıymalı içten konulup
hamurun yarısına yayılır,hamur yarımay şeklinde kapatılıp kenarları bastırılır,kenarları tırtıklı hamur
keseceğiyle incecik kesilir çukur bir tencerede bol kızgın yağda 2 tarafı kızartılır.
kağıt mutfak havlusunda yağı alınarak sıcak servis yapılır.
çok teşekkürler. bende bir Eskişehirli yazsa şunun esasını diyordum... harika. deneyeceğim...
selenimo hayatım bende zaten illa acı olması gerekiyor demedim dikkatli ukuduysan eğer acı sevmeyen tatlı biber kullanabilir dedim hayatım genelde benim annem yapmaz 1 saat içinde kendim yapar kendim kızartır servisede yanunda köpüklü bir ayranla servise kendimj sunarım pek güzell olurr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?