• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiğne-tükür

Tövbe yarabbim arkadaşım boy 165.. kilo 53 fazlamı yani.sen daha kilolu insan görmedinmi.kilon gayet normal kilolu felan değilsin.tamam sağlıklı olabilmek için idial kiloda olmalıyız ama bu demek olmuyorki aç kalalım vücudumuz gıdasız kalsın.bu kilonu koru yeter hamur fazla yeme yağıda fazla kullanma diğer besinlerini yeteri kadar al.yediğin lokmayı çiğneyip tüküreceğine yut gerisini getirme daha iyi.bir tabak yiyeceğine yarım tabak ye kalk sofradan ozaman tükürmeyede gerek kalmadan tam doymadan sofradan kalkmış olursun.

İsteyerek yapmıyorum aslında :( Birden aburcubur krizim geliyo mideme gitsinde istemiyorum öyle garip bişey

Şimdi arkadaşlar kızacak ama bence fena bi yöntem değil hatta bende mi yapsam ne :P hem tadını alırsın içindeki yeme isteği geçer..ama günah ya nimet sonuçta.bilemedim ki şimdi :)

böyle dışarıdan zararsız görünüyor ama arkadaşların dediği gib alışkanlık yaparsan işin zor
bir arkadaşım sırf kilo almasın diye yiyip sonra kusuyordu afedersiniz
sonra alıştı öyle hiç yiyememeye başladı
bir deri kemik kaldı
1 2 yıla zorla kilo aldı.

Canım oyle yapacağına diyete başla. Günde çok az tatlı sınırlaması koy kendine mesela yada hızlı zayıflıycam tatlı olmasın diyorsan da ağzına attığın küçük bir parça çikolata sana kilo aldırmaz hem tatlı isteğini gidermiş olur :)

Mantiksiz.
Cabuk doymak istiyorsaniz agzinizda yemegi cok cigneyin.
Ben kilo verme amaciyla degil, kendiligimden cok cignerim. Millet tabagini yarilarken ben hala ayni lokmayi bilmemkacinci kez cigniyor olurum. Bundan midir nedir 2 dilim ekmegi gormuyorum. Yarim ya da 1 dilimde doyuyorum. Bir tabak ya da bir porsiyon yemegi bitirmekte cok zorlaniyorum. Cok cignemek guzel, diyetisyenlerin de onerdigi birsey. Hem de yemekleri cigneyip ata ata gunaha da girmemis olursun.

Mantiksiz.
Cabuk doymak istiyorsaniz agzinizda yemegi cok cigneyin.
Ben kilo verme amaciyla degil, kendiligimden cok cignerim. Millet tabagini yarilarken ben hala ayni lokmayi bilmemkacinci kez cigniyor olurum. Bundan midir nedir 2 dilim ekmegi gormuyorum. Yarim ya da 1 dilimde doyuyorum. Bir tabak ya da bir porsiyon yemegi bitirmekte cok zorlaniyorum. Cok cignemek guzel, diyetisyenlerin de onerdigi birsey. Hem de yemekleri cigneyip ata ata gunaha da girmemis olursun.

Haklısın ben çok hızlı yiyiyorum max 10dk sürüyo ..

Durumu olmayan evlatlarına iki ekmek götürmek için fırına gelip bayat ekmeği ezile büzüle isteyen ablaları düşününce gerçekten çok şükürsüz bir durum çok bencilce hatta
ya yiyip şükredip kabulleneceksin ya da yemeyip kabulleneceksin
öyle hem tadını alim hem çöpe gitsin diye nimetle dalga geçemezsin

Boyun 165 ve 53 kilosun. Bunda ne var ki eminim fıstık gibi bir kızsındır :)
Niye bu şekilde takıntı yaptın bilmiyorum. Ben öleyim o zaman yahu boyum 155 kilom 47.Yani 50'nin üzerine çıkma gibi bir lüksüm yok :1:
Ama bak gülümseyerek söylüyorum.
O lokmalarını güzelce çiğne ve yut lütfen.
Dünyada milyonlarca aç insan var :( Bak Rabbim vermiş nimetleri..çöpe atalım diye mi..

Durumu olmayan evlatlarına iki ekmek götürmek için fırına gelip bayat ekmeği ezile büzüle isteyen ablaları düşününce gerçekten çok şükürsüz bir durum çok bencilce hatta
ya yiyip şükredip kabulleneceksin ya da yemeyip kabulleneceksin
öyle hem tadını alim hem çöpe gitsin diye nimetle dalga geçemezsin

Evet utandım gerçekten..Son vericem bu duruma.

Boyun 165 ve 53 kilosun. Bunda ne var ki eminim fıstık gibi bir kızsındır :)
Niye bu şekilde takıntı yaptın bilmiyorum. Ben öleyim o zaman yahu boyum 155 kilom 47.Yani 50'nin üzerine çıkma gibi bir lüksüm yok :1:
Ama bak gülümseyerek söylüyorum.
O lokmalarını güzelce çiğne ve yut lütfen.
Dünyada milyonlarca aç insan var :( Bak Rabbim vermiş nimetleri..çöpe atalım diye mi..

Olur mu asıl sen fıstık gibisindir :nazar:
Valla ne bileyim biraz sıkılıyorum bu aralar ondan takıntı oldu heralde ama düzgüncene diyete başlıycam yarından itibaren :56:

Olur mu asıl sen fıstık gibisindir :nazar:
Valla ne bileyim biraz sıkılıyorum bu aralar ondan takıntı oldu heralde ama düzgüncene diyete başlıycam yarından itibaren :56:

:) Aynen öyle yap tatlım sana insanlar kızıyor ama ben anlayabiliyorum o farklı bi psikoloji ben bundan evvel gerçekten kiloluydum ve psikolojim çok değişikti. Yaklaşık 13 kilo verdim.. Zayıflayınca düzeldim anca. Seninde alışık olmadıgın bir durumsa, birde hareketsiz kalmışsan vücut kendini salmıştır, ondan öyle hissediyorsun.
3 kilo dediğin nedir ki? Zaten senin ideal kilon 50 değil 55-57 arası emin ol :) Ben artık uzman oldum bu konuda :)
Kalori hesabı yapmanı öneririm, ben gün içinde yediklerimi o şekilde dengeliyorum. Ne kilo alıyorum ne veriyorum. Sende aldıgın kalorileri biraz azaltır, düzenli öğünlerle beslenirsen kilonuda korumuş olursun. Kolay gelsin :)

Nasıl öyle oldun ki sen? :53:
Ben de 1.65im 52dim 57 olmuşum ama hala normalim herkes zayıfladın mı diyor hala :53:
Allah Allah sen mi çok takıyosun acaba

:) Aynen öyle yap tatlım sana insanlar kızıyor ama ben anlayabiliyorum o farklı bi psikoloji ben bundan evvel gerçekten kiloluydum ve psikolojim çok değişikti. Yaklaşık 13 kilo verdim.. Zayıflayınca düzeldim anca. Seninde alışık olmadıgın bir durumsa, birde hareketsiz kalmışsan vücut kendini salmıştır, ondan öyle hissediyorsun.
3 kilo dediğin nedir ki? Zaten senin ideal kilon 50 değil 55-57 arası emin ol :) Ben artık uzman oldum bu konuda :)
Kalori hesabı yapmanı öneririm, ben gün içinde yediklerimi o şekilde dengeliyorum. Ne kilo alıyorum ne veriyorum. Sende aldıgın kalorileri biraz azaltır, düzenli öğünlerle beslenirsen kilonuda korumuş olursun. Kolay gelsin :)

13mü harikasın :nazar:
Çok sağol canım çok yardımcı oldun:16:

Çok değil de 36 bedenim şu an.50 kilo olunca 34-36 oluyorum bide basenlerim küçülüyo daha hoş oluyorum :(

Ben 38im :12: Sen böyle diyince kendimi obez hissettim valla :52:
Kız 50 kilosunu kafaya takıyor diye
Ama bişey diyim mi ben 47 kiloydum bi ara ve çok çirkin duruyo, bilmiyorum yani kemiklerim sayılıyodu boynumdaki, omuzlarımdaki :26:

Ben 38im :12: Sen böyle diyince kendimi obez hissettim valla :52:
Kız 50 kilosunu kafaya takıyor diye
Ama bişey diyim mi ben 47 kiloydum bi ara ve çok çirkin duruyo, bilmiyorum yani kemiklerim sayılıyodu boynumdaki, omuzlarımdaki :26:

Ben hep alttan kilo veriyorum basen-bacaktan.Küçük basen ince bacak seviyorum o yüzden 50 tam ideal oluyo bana.Ama bunlar kişiye göre değişiyo 40 beden olup çok fit olanda var obez hissetmene hiç gerek yok:34:

canım sen delirdin mi? ...diye sormak istiyorum. çünkü benm de boyum 1.65 sanırım ve ben 59 kiloyla bile çok mutluyum kendimi çok fit hissediyorum. bir ara 64 kiloydum çünkü.
boyun 1.65 se ideal kilon 55 ben sana diyim yani.

Back
X