Doğuma Hazırlık Cihangir mi Kürşat mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

emine8

Oğluma kardeş geliyor
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
19
2
286
34
Kızlar Allah'ın izniyle bir oğlum olacak ve isim konusunda çok kararsızım.İlk başta Cihangir ismine çok fazla adapte oldum hatta bebeğime o kadar yapıştı ki şimdi başka ismi düşündüğümde kesinlikle yakıştıramıyorum.Yine de Kürşat ismine de şans vermeyi düşündüm ve ikisi arasında seçim yapmaya karar verdik.Sizin fikriniz ne?Bu arada Cihangir isminin anlamıünyaya egemen olan,dünyayı zapteden kimse.Fatih.Osmanlı şehzadelerinin ortak adı.Kürşat isminin anlamı:Eski Türklerde yiğit,alp.

Nedendir bilmiyorum fakat Kürsat ismini oldum olasi sevmem.
Bi tuhaf, soguk geliyor kulagima.
Ben oyumu Cihangir´den yana kullaniyorum :)

Nedendir bilmiyorum fakat Kürsat ismini oldum olasi sevmem.
Bi tuhaf, soguk geliyor kulagima.
Ben oyumu Cihangir´den yana kullaniyorum :)

Nedense bana da biraz kaba gelir :)) Ben hep Cihangir istedim ama eşim o ismi önerince hemen kestirip atmayayım,düşüneyim dedim nihayetinde o da baba :))

Bencede cihangir. Kürşat çok kaba gerçekten. Lisede kürşat diye bi çocuk vardı hiç sevmezdim oda kaba ve gıcık biriydi

bence cihangir,kulağa daha kibar ve hoş geliyor

Bence de cihangir cok guzel..
Kürsat bana da itici gelmistir hep. Sanki eli sopali kabadayi ve serseri birini çağrıştırır hep.
Kürsatlardan özür dilerim bu arada
Ben de oğluma Kerem taha adını koymak istiyorum allah nasip ederse.
Eşim Kerem'i değiştirelim dediğinde mahvoldum çünkü çok benimsedim o ismi. Yani seni anlıyorum..
Hayırlısı olsun oğullarımız için insallah..

Saglicakla kucaginiza alin insaAllah yavrunuzu :)
Kürsat ismi bana sarkici kürsati hatirlattigi icin ben Cihangir diyorum

Nasipte kızım varmış ama oğlum olsa idi kesinlikle adı Kürşat olacaktı. Kürşat bana hep babayiğit ve mert bir adam çağrışımı yapıyor. Cihangir de oldukça hoş bir isim. Eğer sen çok istiyorsan hevesin kalmasın Cihangir koy

merhaba hayırlı dogumlar dilerim.....

bence cihangir hem anlamı güzel hem söyleyişte bir tokluk var

ikisi de değil bence.
kürşat çok kaba saba bir isim gibi geliyor bana
cihangir derken de alengir falan geldi aklıma.
ama sizin sevmeniz beğenmeniz önemli.
eğer beğendiyseniz iki ismi de kimseye fikir sormayın

Son düzenleme:
İlla ikisinden biri olacaksa bence Cihangir daha iyi

Kızlar kusura bakmayın ablam da hamileydi doğum yaptı onun telaşesinden hiçbirinize yazamadım sağolun karar verdik Allah'ın izniyle Cihangir olcak :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…