Cikamadigim ruh halim

Bu yorumunuzun ateşe benzin dokmekten ne farki var?
Mutlaka emin olduktan sonra bu onerilmistir doktorlar tarafindan.

Burayı okuyup karar verenler varsa başka doktora görünsünler anlamında demiştir. Amniyosentez yapıldığını sonra okudum. Ultrason çok yanıltıcı oluyor. Kötü niyetli yazılmış diye düşünmedim.

Konu sahibi. Tek başına karar vermemişsin, kısa sürede çok stresli bir süreçte büyük bir karar vermişsin ve sonrasında bir operasyon yaşamışsın. Bunlar herkesin başına gelebilirdi. Allah kalbini rahatlatsın, sağlıklı çocuklarını eline almayı, büyütmeyi nasip etsin.

Eğer günah olarak kendi vicdanın rahat etmiyorsa tövbe edersin. Sen iyi kalpli, vicdanlı bir annesin. Geçmişe odaklanıp sürekli kendine eziyet etmek şu anki hamileliğindeki bebeğine yansır.

Senden yüce bir güç var. Buna inan, her şey senin elinde olmuyor. Dua et, yürüyüş yap ve geride bırakmaya çalış.

Bu testlerin doğruluğundan ne kadar eminsiniz ?
Çevremde down sendromu tanısı koyulup ,sağlıklı doğan o kadar bebek var ki
Evet kız kardeşimin bebeğine down sendromlu dedi doktor.Kiz kahroldu ama yapacak bir şey yok dedi doğurdu.Doktor yanılmış meğer çok şükür sağlıklı çılgın bir kızımız oldu Maşallah diyelim

lütfen karnınızdaki bebek için güçlü olun ve kendinizi üzmeyin

sağlıklı insanlar için bile dünya çok zor bir yer hale geldi doğursaydınız o masum için hayat çok daha zor olacaktı.

terapi alın ve hayatınıza devam edin. böyle ömür geçmez. o zamanki düşünceniz öyleymiş doğrusu oymuş.eskiyi düşünmenin size faydası yok.

Bu kadar kendinize eziyet etmeyin , çocuğunuz engelli bir birey olarak yaşamak ister miydi acaba , bence engelliyse aldırılmalı, benim bir velimin engelli çocuğu vardı kadın resmen evinde hapis gibiydi, hicbir yere adım atamıyor hayati adeta zindan olmuş durumdaydı, o halde de çocuğu bırakmayacağı için iki türlü vicdan azabı çekiyordu, bu kadar içselleştirmeyin bence...

Değiştiremeyeceğiniz durumlar için hamilelik gibi hassas bir dönemde kendinizi bu kadar suçlayıp hırpalamayın. Şuan yine bir can taşıyor, büyütüyorsunuz. Artık geriye dönme şansınız yok. Dini olarak üzülüyorsanız bol bol tövbe edin. İnandığınız Allah bağışlayıcıdır. Vicdan boyutunda dediğim gibi bu durum ah vahla keşke ile değişmez düşünüp kendinizi incitmeyin.

Birde ekstra olarak şunu söyleyeyim, mesela down sendromlu çıktı diyellim eğer bu bebeği asla aldırma niyetiniz yoksa bu testleri çok yaptırma taraftarı değilim ben. Aldırmayacaksanız eğer kalan süreci tamamen üzüntü ile geçiriyorsunuz. Diğer anomaliler zaten detaylı ultrasonda çıkıyor. Ha birde yukarıda demişler, o bebeğin dünyada alacak nefesi olsa bir şekilde dünyaya gelirdi. Siz aldırmamış olsaydınız bile belki de gebelik zaten sonlanacaktı.

Yaşadığımı yaşasaydın emin ol beni anlardın. Yavru taşıyorum yine. Hormonların tavan, yogun yasiyirum. İstemeden de olsa evlat kaybettim. Normal olmadığımı bıliyorum . Ama bu kadar da acımasız olmanın anlamı var mı?

Sevgili konu sahibi yasadigin duygusalligi anlayabiliyorum ama sana cok kisa kendi deneyimimi anlatayim. Benim 30 yasinda engelli bir kardesim var. Annem 53 yasindaydi 6 ay once vefat etti. O gunden beri yasadiklarimizi yazmaya kalkaam ayri bir konu olur. Kisacasi sunu soyleyebilirim ki sen dogru karari verdin. Lutfen suan mevcut gebeligine odaklan. Saglikla kucagina alirsin inş.

Ikinci kisi de geldi... sizin o doktor yanıldı dediğiniz test ikili test ve ultrason bulguları.
Gebelik sonlandırılmadan amniyosentez yapılıyor. Ve daha bir cok bulguyla beraber destekleniyor. Bunlar hakkında en ufak bilginiz olduğunu sanmıyorum. Ancak kaynim, kiz kardeşim dersiniz. Kız kardesinizin hangi sonucuna bakarak doktor boyle demis, en azindan onu soyleyebilir misiniz?

Sizin amacınız nedir? Konu sahibini kötü hissettirmek mi ? Üstünlük sağlamak mi ?
Bilmeden konusup duruyorsunuz.

Konu sahibi ben de benzer yollardan geçtim. Hayat tam sağlıklı olanlara bile zor. Siz öyle doğmak ister miydiniz ? Sorunuzu bir de böyle düşünün. Kendiniz için istemediğiniz bir seyi evladınız icin bile istemeye hakkımız yok.

Burda haricten gazel okuyanları görüyorsunuz. Bu tarz kisiler, bu özel çocuklar kendi cocuklari ile ayni okulda olsalar cocugum okuldan geri kaliyor alin diye aglasirlar ama hic alakalari olmayan konular hakkında yorum yaparlar.

Duygularınızı anlıyorum ama geçmişte kaldi. Benim de ara ara aklima geliyor.

artık olan olmuş, bitmiş gitmiş... önünüzde farklı bir yol farklı bir hamilelik var... çocuğu istiyorsanız tarama testlerini yaptırmasanızda olur...

şahsen ben test yaptırmadım... her türlü kabulüm dedim... tüp bebek annesiyim risk çok çıkacaktı... yaştan vs... şükür sağlıklı oğlum... şimdi düşünüyorumda bir melek annesi olmak çok zor. yapamazmışım... çocuk çok isteyince yaparım gibi geliyor... muhtemelen sert tepki verende benzer nedenlerdendir... iki taraftanda bakınca gerçekten zor bi durum olduğunu kabul ediyorum... kararınıza da saygı duyuyorum.. lütfen kendinizi üzmeyin.... artık önünüze bakmanızın zamanı geldi.

düşük gibi riskleri olduğu için amniyosentereze çoğu hamile sıcak bakmıyor... o nedenle 2li 3lü testlerde kalıp yaptırmama kararı alıyorlar. muhtemelen birçok arkadaş da bilmiyor...

zor bir süreç, iki karar için de zor karar... hem çocuğu aldırma hemde çocuğu doğurma işi zor yani.... çocuk bakımı başlı başına zorken, özel çocuk bakımı ayrı bir zor olduğunu düşünüyorum. hani iki kesimde birbirlerini kınamasın, üzmesin... o an farklı kararlar alınabilir. her ikiside kendine göre doğru olur o zaman...

Rabbim sağlıkla mutlulukla yavrunuza kavuşursun inşallah.

Çektiğiniz acıları yüreğimde hissettim. Ben de seneler önce kız evladımı karnımda kaybettim çok yıkılmıştım, hastaymış meğer yavrum…

Allahım yavrunuzu büyütürken acılarınızı hafifletsin inşallah.

Allah razı olsun güzel kalpli kardesim. O an standart rutin tetkiklerdi . Keşke gitmeseydim. Ama anlamadm bile ne oldu ne bitti.

Vicdanınızı rahatlatmak için söylemiyorum ama bende olsam bende sizin aldığınız kararı alırdım. bitek kendimi değil asıl onun geleceğini düşünerek hareket etmişiniz. ve bu bence yapılacak en doğru hareket olmuş. Boşuna vicdan azabı çekiyorsunuz.

Allah razı olsun güzel kalpli kardesim. O an standart rutin tetkiklerdi . Keşke gitmeseydim. Ama anlamadm bile ne oldu ne bitti.
Allahım hepimizden razı olsun inşallah arkadaşım.

Keşke deme, vardır bir hayır.

Bak şimdi kızının ve evladının sana ihtiyacı var.

Sana tavsiyem bol bol dua et, tövbe et.
Yavruna ve eşine sarıl.

Rabbim güç kuvvet versin inşallah.

Bunun bilincinde olman cok güzel gerçekten. Benim 2. Gebeliğim de bir dünya laf ettiler ama Allah'ın verdiği canı Allah alır zaten dünyada yiyecek yemeği suyu yoksa Allah nasip etmeyecek dedm gerçekten de kendiliğinden karnımda öldü ama onun günahını ben almadım şükürler olsun. Eğer sen aldirmasan da o bebek yaşamayacakti . Ama çok pişmansn Rabbim affetsin insaAllah sağlıkla bir evladın olur

Şüphe dedi doktor sonrasında hiç test yaptırmadı kardeşim.Zaten ne olursa olsun aldiramayacam gerek yok dedi.Ayrica benim bebeğimin de kesesi boş dediler az daha alıyordu ege üniversitesi buna ne diyeceksiniz??Ben başka bir yerde baktıracam dedim kalp atışı duyuldu.Yanilabiliyorlar neden kabullenemediniz onu anlamadım

Konuyu okudunuz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…