çıkmazdayım... güven problemi yasıyorum

Bi yerden catırdadımı. O catırdamanın sonu bitmez.
Ve aldattı diyosunuz. Affedilmemeli tabikide.

evlilik o kadar değişik bişey ki ne sevgililige benzer ne flörte. evleneceğin kişiden emin olmadan evlenme. sonradan pişman olmamak için. otur iyisiyle kötüsüyle düşün sana kattığı artıları eksileri tart. Kimse kusursuz degil kusursuz eş bekleyen daha çok bekler. bizim amacımız en az kusuru kötü yanı olan kişiyi seçmek. bekle canım dua et allaha en hayırlısını iste. mutlu olmak tabiki senin de hakkın. uzun ilişki olunca başkasıyla olmaz yapamam çok şey yaşadık cart curt diye düşünürsün. ama bu tamamen yanlış. sende kendin için iyi olanı bulacaksın eminim.

ben de ilk satırları okuduğumda evlisin sanmıştım... ortada bir yuva var sanmıştım...
bas tekmeyi gitsin ya, bir de evlenmeyi mi düşünüyorsun bu insan müsvettesiyle?

Önceki konuyu da okudum üşenmeyip. Sana bir iki tavsiyede bulunayım, istersen tecrübelerimi göz önüne alırsın istersen de iyi güzel deyip yoluna devam edersin o senin bileceğin iş.

Öncelikle bencilce vs değil, mutlu olmayı istemek senin HAKKIN. Hem de en doğal hakkın. Kimse kimsenin hayatına diğerini mutlu etmek için girmez girmemelidir. İnsan kendi kendine mutlu olabilmeli, beraber olmaktan keyif aldığı ortak paylaşımlarının olduğu ve güvendiği bir insanla hayatını geçirmeli...

Uzun zamandır birlikte olduğun insana aşk değil de alışkanlık ya da bağlılık duyuıyor olabilirsin sadece. Bunu ancak sen bilebilirsin. ama duygusal yönü bir kenara bırakırsak, evlilik gerçekten çok önemli bir karar ve evleneceğim insan benim için doğru kişi mi diye bakarken şu soruları kendine sor:

Onu koşullar ne olursa olsun sevecek miyim, aynı şekilde o da beni sevecek mi?
Çocuklarıma baba olabilecek ev sorumluluğu alabilecek mi ona güvenebilir miyim? Aynı şekilde kendini de evlilik için hazır hissediyor musun?
Bu insan benim kötü günümde yanımda olur destek çıkar beni herkese karşı savunur mu? aynı şekilde sen de onu.
Herşeyimi paylaşabilir miyim, kendim olabilir miyim yanında?
Biz gerçek bir 'aile' olur muyuz?

Erkek arkadaşının yalanlarına, maddi durumlara vs rağmen bütün bu sorulara kafanda yanıtlar olumluysa düşünme git tabi. Ama şüphen varsa negatifse ilerde pişman olursun.
Benim de geçmişte 8 yıllık bir ilişkim oldu. Onsuz bir hayatı planlamadığım için çok boşluğa düştüm başlarda ama inan iyi ki vazgeçmişim ondan diyorum... Sonra çok da mutlu oldum, kendimi sevmeyi değer vermeyi öğrendim. Bir insan için kendini yıpratınca ilişkinin ya da karşıdaki insanın faydasına olmadığını, ancak ben mutlu olduğumda bir şeylerin iyi olduğunu öğrendim. Karşıma çok da insan çıktı ben doğruyu bulana kadar bekledim. Yani bir çok kez erkek arkadaşım vs de oldu ondan sonra merak etme, hayat her gün yeniden başlıyor. Evlilik güzel, acele etmeye de gerek yok, aklına mantığına kalbine en uygun insanı bulmanı dilerim. Emin ol çok da mutlu olursun. Ama böyle sorularla şüphelerle yürüyecek bir şey değil evlilik..

Evliler bile aldatinca adam bosuyo bu sevgililere noluyo? Bu adamin seni ilerde aldatacaginin garantisini ben veriyorum da ailen ne manada asla evlenemezsin demiyo acaba

senin aklini karistirmayi kesinlikle istemem ben de evliyim evliligim ilk yilin da keske evlenmeseydim diyerek herkesten saklayip ziril ziril aglardim cok sukur simdi iyiyiz herneyse su an sevgiliymissiniz inan bana bitirirsen 4 5 ay uzulursun devami gelmez ama evlenirsen surekli kusku surekli ne yaparim ne ederim esine aliscaksin evine aliscaksin ailene donmek istersen zor gelicek esinin yanin da kalsan hayat zindan.. neden ileri de cook guzel bi evliligin olmasin gozunu karartma once ben once kendim diye dusun

evlilik o kadar değişik bişey ki ne sevgililige benzer ne flörte. evleneceğin kişiden emin olmadan evlenme. sonradan pişman olmamak için. otur iyisiyle kötüsüyle düşün sana kattığı artıları eksileri tart. Kimse kusursuz degil kusursuz eş bekleyen daha çok bekler. bizim amacımız en az kusuru kötü yanı olan kişiyi seçmek. bekle canım dua et allaha en hayırlısını iste. mutlu olmak tabiki senin de hakkın. uzun ilişki olunca başkasıyla olmaz yapamam çok şey yaşadık cart curt diye düşünürsün. ama bu tamamen yanlış. sende kendin için iyi olanı bulacaksın eminim.
umarım...insallah

senin aklini karistirmayi kesinlikle istemem ben de evliyim evliligim ilk yilin da keske evlenmeseydim diyerek herkesten saklayip ziril ziril aglardim cok sukur simdi iyiyiz herneyse su an sevgiliymissiniz inan bana bitirirsen 4 5 ay uzulursun devami gelmez ama evlenirsen surekli kusku surekli ne yaparim ne ederim esine aliscaksin evine aliscaksin ailene donmek istersen zor gelicek esinin yanin da kalsan hayat zindan.. neden ileri de cook guzel bi evliligin olmasin gozunu karartma once ben once kendim diye dusun
once kendimi dusunmeye calısıyorum ama bu durumu bitirdiğimde de nasıl atlatırım bilmiyorum

Merhaba arkadaslar...
oncelikle uzun bir yazı lutfen hakkınızı helal edin..
Bir önceki konumda yasadıgım aldatılmayı anlatmıstım...yıllarca beni nasıl kandırdıgını falan...detayları oradan okuyabilirsiniz...
simdi yine bu konuda baska birsey danısmak istiyorum size... durumu yaklasık 1 ay herkesten arkadaslarım ailem vs. sakladım..kendi icimde halledip cözmeye calısıyordum... ama tabii ailem bendeki mutsuzlugun farkına varıp sık sık ne oldu vs. diyerek soruyorlardı ben de birsey belli etmemeye calısıyordum...
ta ki..3 gün önce annem nerden bilmiyorum durumu ogrenmis benimle konustu...daha sonra durumu babama anlattı. anne ve babam Allah bin kere onlardan razi olsun...benimle gayet sakin ve yapıcı konustular... ne karar verirsem vereyim arkamda duracaklarını asla elalem ne der herkes ogrendi naparım demeden ayrılabilecegimi soylediler...devam karari alırsam yine yanımda olacaklarını söylediler.. ama kangren olmus parmak misali daha fazla zarar gormeden bitirmemin daha dogru bir karar olacagını da eklediler...
bu konusmadan sonra kişiyle konusmayı kestim..birsure konusmayalım gorusmeyelim dedim...
ve düsünüyorum....dusundukce bunun ask mı alıskanlık mı ne oldugundan suphe duymaya baslıyorum....aslında cok karısık hissediyorum kalbim hala onu seciyor hala onu sevdiğimi soyluyorum...mantıgım bu işin cok yanlıs oldugunu soyluyor...okul bitmemis, iş yok, askerlik yok...hadi bunlar birsekilde hallolur ama beni 6 yıldır kandırmıs bana yalan soylemis olması...bunu nasıl atlatırım...bunun uzerine nasıl bir evlilik kurarım bilmiyorum...
biryandan bitirdiğimde nasıl toparlarım..nasıl kendime gelirim bilmiyorum...hayat nasıl devam eder...arkadaslar aranızda var mı uzun ilişkisi sonlanmıs ve zamanla tekrar mutlu olmus..
cunku artık bencilce belki ama mutlu olmak istiyorum..guven duyabilecegim temiz bir hayatım olsun istiyorum...

Yalan yüzünden 2 çocuğuma rağmen boşandım ben.

"Bir kez yalanını yakaladığın kişinin BİN kez doğrusunu sorgularsın" demişler.
Ben eski eşimin sadece Allah tektir lafına inanırım, onun dışındaki hiç bir lafına inanamam artık.

Evliler bile aldatinca adam bosuyo bu sevgililere noluyo? Bu adamin seni ilerde aldatacaginin garantisini ben veriyorum da ailen ne manada asla evlenemezsin demiyo acaba
aldattı derken yalan soyledi yani.. ne bileyim insan bu kadar seneden sonra acaba diyor hala

Yalan yüzünden 2 çocuğuma rağmen boşandım ben.

"Bir kez yalanını yakaladığın kişinin BİN kez doğrusunu sorgularsın" demişler.
Ben eski eşimin sadece Allah tektir lafına inanırım, onun dışındaki hiç bir lafına inanamam artık.
peki hayata nasıl tutundunuz nasıl atattınız durumu

peki hayata nasıl tutundunuz nasıl atattınız durumu

Etrafta dürüst, namuslu, doğru bir sürü insan var. Allah'ın yalancısına mı kaldım ben dedim.

Annemi babamı üzmeye hakkım var mı dedim. Hayatımı neden bu yalancı adamla mahvedeyim ki dedim.

Zaten ne dese acaba doğru mu, acaba gerçek mi, acaba işin aslı öyle mi diye diye kendimi yiyordum. Boşandım ve huzuru buldum. Allah'ıma binlerce kez şükür ediyorum.

Back
X