Çıkmazdayım konu aşk değil yardım edin !!

Canım istemediğin bir bölümse gitme, ne kadar masraf yaparsan yap veya ortamın ne kadar iyi olursa olsun geçmez o seneler.
Ayrıca Çanakkalede insanlar şort giyiyor diye şort giymek zorunda değilsin. Sen normal giyim kuşamına devam et, havaların o kadar boğucu olacağını sanmıyorum.

Bence seneye hazırlanman çok daha mantıklı.

Bölümle ilgili kaygılarını anlarım da, Çanakkale'deki yaşam tarzı, güzel sanatlarda zaten dine önem verilmiyor filan gibi yorumların çok ilginç. Akademik alanlarda dinle bağlantıyı ne zamandır arıyor olduk, ona şaşırdım. Her neyse, özet olarak sen gitme. Kafana daha uygun bir bölüm bul.

Biliyorum duyduğum şeyler bunlar ama ben mi aptalım bilmiyorum ama orayı istemiyorum

yabancı bi şehir tabiki istemeye istemeye gidersin ama emin ol istemeye istemeye de dönmek zorunda kalırsın okulun bittiginde, öyle bağlar kendine o şehir. yine söylüyorum eger bölümü istemiyorsan hiç zorlama kendini gelecegin için düşündügün meslek ç.kalede yaşayacaklarından cok daha önemli...

Çanakkale 18 mart üniversitesini kazandım seramik bölümü yetenekle alıyor bu bölüm ama ben grafik istiyordum grafik çıkışlıyımda zaten ama burda o kısmet olmadı.
aklım karışık gidip gitmemekte pek geleceği yok gibi.
İçimdende gitmek gelmiyor.
Fazla açık bir şehir her anlamda ben o kadar açık değilim normal açıklıktayım şortgiymem giydiremez kımse mesela.
ama o ortamda o sıcaktan dolayı giyer insan.
ben açığım ama yerine göre kapalıyım oraya göre kapalıyım.
güzel sanatlarda zaten dini pek önemsemiyorlar istediğim alan olsa susarım katlanırım ama bu istemediğim bi alan zaten nasıl başedebilicem nasıl susucam.
Patlarım orda ben yapamam.
Bunalırım.
Çanakkale boğmuştu beni.
Sanki gitsem kötü birşeyler olucak işler iyiye gitmicek gibi geliyor.
Maddi anlamdada çok masraflı.
Orada istemediğim alanda harcıcağımız paranın yyarısını burda tekrar hazırlanmak için harcıyabiliriz hem daha az masraflı.
Bana yardım edin bu olayın bir kısmı detaylı anlatmamı isterseniz söyleyin anlatayım tüm herşeyi tüm endişelerimi.
Bu arada hislerim kuvvetlidir çoğu zaman

Ciddi mevzulara geçmeden çok özür dileyerek şu espriyi yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla grafikte de dini çok önemsemiyorlar hatta mühendislikte de. Tıpda da bu konuda bir şey görmedim :) Komik değil ama ne demek istediğinizi cidden anlamadım. Hani kapalı olunca okul ve bölüm araştırılıp türbanla rahat edilecek bölümler ve okullar bulan arkadaşlarım var ama bölümün kendisi ve dinle ilişkili bir şey yakalayamadım.

Seramikten emin değilim ama grafik bölümü iş imkanı bakımından daha iyi gibi geldi. Eğer mümkünse bir sene daha deneyebilirsin. Tabi kendinde azim ve istek görüyorsan. Yerleşmiş olmak için bir yere gitmemeli, geleceğini ve iş imkanlarını da düşünmelisin. Başka şehirde okumak gerçekten masraflı bir iş.

Giyim kuşamda siz kendinize güveniyorsanız gerisi boş.Ben şunu gördüm kişinin içinde yoksa kendine kendi gibi ortam buluyor gittiği her yerde. Korkun bu olmasın.

Ciddi mevzulara geçmeden çok özür dileyerek şu espriyi yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla grafikte de dini çok önemsemiyorlar hatta mühendislikte de. Tıpda da bu konuda bir şey görmedim :) Komik değil ama ne demek istediğinizi cidden anlamadım. Hani kapalı olunca okul ve bölüm araştırılıp türbanla rahat edilecek bölümler ve okullar bulan arkadaşlarım var ama bölümün kendisi ve dinle ilişkili bir şey yakalayamadım.

Seramikten emin değilim ama grafik bölümü iş imkanı bakımından daha iyi gibi geldi. Eğer mümkünse bir sene daha deneyebilirsin. Tabi kendinde azim ve istek görüyorsan. Yerleşmiş olmak için bir yere gitmemeli, geleceğini ve iş imkanlarını da düşünmelisin. Başka şehirde okumak gerçekten masraflı bir iş.

Giyim kuşamda siz kendinize güveniyorsanız gerisi boş.Ben şunu gördüm kişinin içinde yoksa kendine kendi gibi ortam buluyor gittiği her yerde. Korkun bu olmasın.

Din giyim kuşam değil sadece konu zaten grafikte din sıfır gibi birşey ben dini anlamda kaybım olucağını sanmıyorum.
Şort falan dedim ya konu sadece oda değil ben sıcağa dayanamam fenalaşırım şort giymeyi sevmem ama o havada şort giymek zorunda kalıcam sırf sağlığım açısından
Hem geleceği olmayan bir bölüm
Grafiker olmak varken seramikçi olmanın mantığı var mı sizce.

Ben ileride o işten para kazanıcam o işle geçimimi sağlıcam 4 yıl sevmediğim alanı okumak zaman kaybı hadi geleceği olsa tamam ama yok grafikerlik kadar yok.
Grafik olduğunda üniyide bitirdiğimde benim7 yıllık grafik eğitimim olucak.
Siz anlamıyorsunuz ne demiştim iyi okuyun lütfen "açıklama yaparım" dedim
Sırf böyle konuyu dalgaya alıp at gözlüğüyle bakanlar olucak diye yaptım o açıklamayı.

Benim mantığım ailemden kurtulayım üni okuyayım yada okumuş gibi yapayım değil.
Veya ben kıytırıktan bi alan okuyayım zaten annem babam veya eşim bana bakmak zorunda diye bi mantığım yok.
Ben kendime bakarım diyorum bunu yapmak istiyorum

Back
X