Ciddi mevzulara geçmeden çok özür dileyerek şu espriyi yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla grafikte de dini çok önemsemiyorlar hatta mühendislikte de. Tıpda da bu konuda bir şey görmedim :) Komik değil ama ne demek istediğinizi cidden anlamadım. Hani kapalı olunca okul ve bölüm araştırılıp türbanla rahat edilecek bölümler ve okullar bulan arkadaşlarım var ama bölümün kendisi ve dinle ilişkili bir şey yakalayamadım.
Seramikten emin değilim ama grafik bölümü iş imkanı bakımından daha iyi gibi geldi. Eğer mümkünse bir sene daha deneyebilirsin. Tabi kendinde azim ve istek görüyorsan. Yerleşmiş olmak için bir yere gitmemeli, geleceğini ve iş imkanlarını da düşünmelisin. Başka şehirde okumak gerçekten masraflı bir iş.
Giyim kuşamda siz kendinize güveniyorsanız gerisi boş.Ben şunu gördüm kişinin içinde yoksa kendine kendi gibi ortam buluyor gittiği her yerde. Korkun bu olmasın.
Din giyim kuşam değil sadece konu zaten grafikte din sıfır gibi birşey ben dini anlamda kaybım olucağını sanmıyorum.
Şort falan dedim ya konu sadece oda değil ben sıcağa dayanamam fenalaşırım şort giymeyi sevmem ama o havada şort giymek zorunda kalıcam sırf sağlığım açısından
Hem geleceği olmayan bir bölüm
Grafiker olmak varken seramikçi olmanın mantığı var mı sizce.
Ben ileride o işten para kazanıcam o işle geçimimi sağlıcam 4 yıl sevmediğim alanı okumak zaman kaybı hadi geleceği olsa tamam ama yok grafikerlik kadar yok.
Grafik olduğunda üniyide bitirdiğimde benim7 yıllık grafik eğitimim olucak.
Siz anlamıyorsunuz ne demiştim iyi okuyun lütfen "açıklama yaparım" dedim
Sırf böyle konuyu dalgaya alıp at gözlüğüyle bakanlar olucak diye yaptım o açıklamayı.
Benim mantığım ailemden kurtulayım üni okuyayım yada okumuş gibi yapayım değil.
Veya ben kıytırıktan bi alan okuyayım zaten annem babam veya eşim bana bakmak zorunda diye bi mantığım yok.
Ben kendime bakarım diyorum bunu yapmak istiyorum