- 14 Ocak 2012
- 3.842
- 1.311
- 173
- Konu Sahibi TopaLsoLucaNn
-
slm hanımlar ben bi çıkmaza düstüm ve fikre ihtiyacım var.şuan 19 aylık ikizlerim var ve 30 haftalık erken dogum yaptım.65 gun kuvez de kaldı bebeklerım.ve oglum dogumda oksıjensız kalmıs ve beynının sol kısmında buyuk hasar var sp teshısı kondu.fızık tedavı vs vs vs..derken yogun bır tedav surecıne gırdık.tabı bu arada kızım ben her ne kadar onuda muhtac bırakmamayada calıssam bıraz buruk ve artık saldırganlasmaya basladı kardesıne karsı bu durum benı uzuyor.üzüntümün nedenı oglum deıl tabıkı ıcın yanıyor oturamıor yuruyemıor dıye her anne gıbı bende ısterım saglıklı olmasını ama ram raporumuza gore ıns yurucek umudumu asla kaybetmıcem.kızım asıl uzuntu kaynagım kardesının yanına gıdıyor oyuncaklarıyla oynatmak ıstıyor.elınde yedıgı yedıgı bır seyıu kardesının agzına verıyor oda yesın ıstıor sevıyor kardesıyle paylasmayı fakat oglum bunlara yanıt verecek durumda deıl.kızımda bu sefer sınırlenıor uzuluor neden benle oynamıor dercesıne yere yuz ustu kapanıp ağlıyor.benım ıcım parcalanıyor kardesı var ama yanlız ben ona yardımcı oluyorum fakat kardes gıbı olurmu? dusundumkı oglumun tedavısı ewde bır fızyoterapıstle devam edılse ewe cagırsak.haftanın 5 gunu kalan saatler ben calıstırıorum zaten.canım kızım ıcın bır kardes rabbım verırse saglıklı elı ayaguı duzgun bahtı acık bır kardes ben de zaten ıstıorum 3.bı bebek ama suan en cok kızım ıcın ıstıyorum yanlız kalmasın oyun oynıcagı bır kardesı olsun canımın parcaları 2 yken 3 olsun ama bır yandada yetebılırmıyım cok zorlanırmıyım cocuklarım ıhmal olurmu dıyede dusunuorum cok ama cok kararsızım ıcımde dert oldu desem yerı lutfen bana bır yol gosterın karmakarısıgım sız olsnaız ne yapardınız yada ne yapmalıyım fıkırlerınıze cok ıhtıyacım var.:26:
canım bı tarafım bole dıyor ama oglumun sadece fızıksel deılkı mental olarakta gerılıgı var zıhınsel yanı yuruse bıle okuma yazma vs ogrenememe rıskı var allahım yardımcımız olsun.yanı kardesıyle hıc ılıskı kuramayabılır.bu yuzden ıstıorum ama karısıgım.eger zaman ve yas ılerlerse zor olucak ıns allahıma hep dua edıorum sıfamızı versın dıyeyani cnm allah yardımcın olsunn ......bence 3. çocuğu hiç düşünme derim zaten oğlun düzelicekmişş allahın izniyle ....3.bebeğe harcıcağın wakti kızınla ilgilen derim ben ....yani başa gelmeden bilinmez ama bu benim fikrim sadece...
slm hanımlar ben bi çıkmaza düstüm ve fikre ihtiyacım var.şuan 19 aylık ikizlerim var ve 30 haftalık erken dogum yaptım.65 gun kuvez de kaldı bebeklerım.ve oglum dogumda oksıjensız kalmıs ve beynının sol kısmında buyuk hasar var sp teshısı kondu.fızık tedavı vs vs vs..derken yogun bır tedav surecıne gırdık.tabı bu arada kızım ben her ne kadar onuda muhtac bırakmamayada calıssam bıraz buruk ve artık saldırganlasmaya basladı kardesıne karsı bu durum benı uzuyor.üzüntümün nedenı oglum deıl tabıkı ıcın yanıyor oturamıor yuruyemıor dıye her anne gıbı bende ısterım saglıklı olmasını ama ram raporumuza gore ıns yurucek umudumu asla kaybetmıcem.kızım asıl uzuntu kaynagım kardesının yanına gıdıyor oyuncaklarıyla oynatmak ıstıyor.elınde yedıgı yedıgı bır seyıu kardesının agzına verıyor oda yesın ıstıor sevıyor kardesıyle paylasmayı fakat oglum bunlara yanıt verecek durumda deıl.kızımda bu sefer sınırlenıor uzuluor neden benle oynamıor dercesıne yere yuz ustu kapanıp ağlıyor.benım ıcım parcalanıyor kardesı var ama yanlız ben ona yardımcı oluyorum fakat kardes gıbı olurmu? dusundumkı oglumun tedavısı ewde bır fızyoterapıstle devam edılse ewe cagırsak.haftanın 5 gunu kalan saatler ben calıstırıorum zaten.canım kızım ıcın bır kardes rabbım verırse saglıklı elı ayaguı duzgun bahtı acık bır kardes ben de zaten ıstıorum 3.bı bebek ama suan en cok kızım ıcın ıstıyorum yanlız kalmasın oyun oynıcagı bır kardesı olsun canımın parcaları 2 yken 3 olsun ama bır yandada yetebılırmıyım cok zorlanırmıyım cocuklarım ıhmal olurmu dıyede dusunuorum cok ama cok kararsızım ıcımde dert oldu desem yerı lutfen bana bır yol gosterın karmakarısıgım sız olsnaız ne yapardınız yada ne yapmalıyım fıkırlerınıze cok ıhtıyacım var.:26:
larıylabenimde ikizlerim 30 haftalık doğdular oğlum beyin kan.geçirdi şant takıldı bende eve getirtiyorum fizik tedavi için sırf bu yüzden işe tekrar başladım benimkiler 5 aylık daha yeniler ALLAH a şükür çok fark yok aralarında seni çok iyi anlıyorum çok zor 3.bebek demek ayrı bir iş demek çünkü ikizlerin daha çok ihtiyacı var bebeğe ayıracağın vakite yinede sen bilirsin anaokuluna versen daha iyi olur kızı gelişimi sosyalleşmesi için
saol canım.dedıgım gıbı esım daha cok erken oldugunu dusunuyo kres ıcın.öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin tez zamanda inşallah.bence de 3.çocuk fıkrını unutun.bebek oluğ doğana kadar kızınızın kreş yaşı gelir.bence onu kreşe yoolayın.hem soosyalleşir hem Arkadaş edınır.kardeşinin durumunu anlamak için çok küçük tabı o da haklı.
saol canım allah razı olsun amın dıyenlerden.ıns ıylesır en zoruda ne olucanı bılemeden beklemek sonsuz sabır gerektırıor.buyudugunu beklemekten baska care yok dr lar da kesın bısey soylemıorlar ınsan ıyıce cıkmaza dusuyor.bılmıyorum kı kızım yanlız hıssetmesın kardesı olsun dıye bıle dusundum anne olmak cor helekı engellı annesı olmak cok daha zor hem ıkız hem engellı annesı olmak cok daha zor allah yardımcımız olsun bızım gıbı annelerıncanım allah yardım etsin şifa versin oğluna ama sakın 3. düşünme çok zor olur ne kızınla ne oğlunla ilgilenemezssin
bırak zamanla anlar oğlunda inş iğleşir
larıyla
krese vermeyı dusundum yasıtlarıyla sosyallesmesı ıcın ama esım daha cok kucuk oldugunu dusunuyo ve uygun bulmadı.benımkıde gecırdı beyın kanaması beynı su topladı ama sukur kendılıgınden gectı sant takılmadı.haklısın bızı bız anlarız
saol canım.dedıgım gıbı esım daha cok erken oldugunu dusunuyo kres ıcın.
saol canım allah razı olsun amın dıyenlerden.ıns ıylesır en zoruda ne olucanı bılemeden beklemek sonsuz sabır gerektırıor.buyudugunu beklemekten baska care yok dr lar da kesın bısey soylemıorlar ınsan ıyıce cıkmaza dusuyor.bılmıyorum kı kızım yanlız hıssetmesın kardesı olsun dıye bıle dusundum anne olmak cor helekı engellı annesı olmak cok daha zor hem ıkız hem engellı annesı olmak cok daha zor allah yardımcımız olsun bızım gıbı annelerın
peki oksijensiz kaldığı için mi bu durumda çünkü kanama geçirip te sp tanısı pek konmuyo anca beynin bi bölümü oksijensiz kalınca konuyo diye biliyom..yanlış biliyoda olabilirim ALLAH herkesin bebeğine şifa versin.bu mübarek günde AMİN....
yok canım bızde kanamaya baglı bı problem olmadı sukur.bızımkı beynın sol lobu oksıjensız kalmıs ve yuzde 80 doku kaybı var
cok geçmiş olsun.. Allah yardımcı olsun ve şifa versin inşallah..
benim fikrimde kardeş yapmamandan yana. hem şimdi hamile kalsan bile kızınla oynayacak yaşa gelene kadar 2 sene geçecek.
bunun yerine eşini kreşe ikna et bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?