Çıkmazdayım yardıma ihtiyacım var.....

balsuyum

sadece huzur....
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
156
11
68
arkadaşlar ben öğretmenim yeni atandım.meslekte çok zorlanıyorum her şey den korkuyorum.hem yapmak istiyorum hemde yapmak istemiyorum.rapor aldım biraz uzaklaşmak için AMA evde de kendimi çok kötü hissediyorum.kalbim sıkışıyor bir türlü çıkar yol bulamıyorum.sorumluluklar galiba beni çok korkutuyor.yapamam,başaramam diye düşünüyorum.insanlardan kaçıyorum.Sürekli uyumak istiyorum.mesleği bırakmayı düşünüyorum fakat bırakırsam da mutsuz olacağımı düşünüyorum.ne yapacağımı bilmiyorum herkes den çekiniyorum kimseye bir şey soramıyorum.bir türlü bu durumdan çıkamıyorum.Psikiyatrist'e gittim depresyon dedi ilaç kullanıyorum fakat bir faydasını da görmedim.hiç bir çıkar yol bulamıyorum lütfen bana bir yol gösterin.

Öğretmenlik mesleğine çok büyük saygım var, öncelikle böyle bi mesleğiniz olduğu için çok şanslısıınız.

Siz bu göreve başlayarak büyük bi atım atmışsınız.

Acaba görev yaptığınız yerden dolayı mı böyle düşünüyorsunuz? Kullandığınız ilaçların yanı sıra sizinde bişeylere inancınız olmalı ki düzelebilesiniz..

kendimi nasıl iyi hissederim yardım edin lütfen. desteğe ihtiyacım var

kendimi nasıl iyi hissederim yardım edin lütfen. desteğe ihtiyacım var

Bak eğer sorunun buysa psikoloğa gitmelisin psikyatriye değil ki sen kendini sakinleştirmek yada bişeyleri düşünmemek istemiyosun verdiği ilaçlar sana bu etkiyi gösteriir. Ama psikologa gidersen karşındaki insan seni tanımadığı için gayet tarafsız bi şekilde sana yardım etmeye çalışcaktır. Sen bi eğitimcisin ve yüzlerce öğrencinin sana ihtiyacı var unutma

bişeyi denemeden başaramayacağınız hakkında bu kadar telaşlı olmanız normal değil.

bence özgüven sorununuz var.

psikoloğ'a da gittim fayda etmedi.ne yapacağımı bilmiyorum öğrencilerimi çok seviyorum onlardan ayrılmak istemiyorum ama aşırı bunalıyorum çok mutsuzum

Kendine güven sen ayaklarinin üzerinde duran bir kadinsin. Biz kadinlarin basaramicagi sey yoktur.

okurken depresyon dedim nitekim doktor da aynı şeyi söylemiş. rapor almanız iyi olmuş ilaçlar etkisini gösterdiğinde içinizdeki bu hisler de geçecektir. ilaçlarınızı aksatmayın kendi kafanıza göre bırakmayın tedavinize devam edin. yaşadıklarınız hepimizin başına bir şekilde geliyor ben de üniversiteyi bırakacaktım 2. sınıfta aynen seni gibi oldum. depresyon dedi doktor. okulu bırakmış olsam şimdi seninle meslektaş olamayacaktık :)

kendine zaman ver ve seni yoracak psikolojik olarak zorlayacak işlerden bir süre uzak dur. çok değil bir ay sonra her şey çok daha farklı olacak merak etme :)

canım branşın ne ? korkuların neler ? öğrencilere yetememek mi ? topluluğa hitap mı ? yani sıkıntın ne ? mesleğin ilk zamanları endişeler normal . sonra alışıyorsun. ben sınıf öğretmeniyim. 8. yılım. ama ilk yıl başlarken benimde endişelerim vardı. kısa süre sonra geçiyor olmalı. somut örnekler verebilirsen iyi olur.
hem uzak durmak evde oturmak çare olmaz inan daha çok soğutur seni. hem nereye kadar rapor izin vs ?? bi sürü insan atanmayı beklerken bence elindekinin değerini bilmelisin.. yardımcı olmak isterim eğer sormak istediğin bi sey olursa

ilaçları ne zamandan beri kullanıyorsunuz? iki haftayı geçmişse ve hala etkisi yoksa dra tekrar gidip ilaç konusunda konuşmalısınız bence. ileri derecede gibi geldi bana, ilaç takviyesi şart gibi. bunun dışında bir gününüz nasıl geçerdi atanmadan önce merak ettim. hobileriniz, ilgi alanlarınız var mıdır? yapabildiğinizi gördüğünüz neler oldu şimdiye kadar? çabalarsanız yaparsınız; ama kaçarsanız sonuna kadar kaçarsınız

Son düzenleme:

Sadece korkuların var bence yaparsın
Cunku ınsan kendını yaparım yapamam dıye sorguluyabılyorsa bılkı cok ıyı bır zekaya sahıp olup ıyı ogretmen neden olmasın
Gunluk olarak 30 dk yakın yuru mumkun oldugunca bınsure eve kapanma
Depreyon hayatın her donemınde olabılır bugun sana gelen yarın neden bana gelmesın kııı
Ama bence deprosyon buu degıl sen sadece yürü ya kulummm demesını beklıyosun. Bırının

Iyı bır ogrretmen olucaksın ınanıorum ben. Eger meslegını sewersen ogrencılerıne verebılcegın seyler olduugunu unutma
Onlarında senle gelmesı gıbı
Bı gun rapor alırsın yarın pekı haftayaaaa ???
Bunu sorun halıne getırme. Etrafına baksana atanamayan bınlerce ogretmen var onları dusun bıde onlar ne yapsın !!!! Hayatttan kacmaaa onunla yuzleş

Hee bıdeee o ızınlere yazın ıhtıyacın olucak unutma:)

Bende telkinler var belki bilirsin. Benim ablama birisi vermişti o bu telkinlerle panik atağı yendi. Dilersen özelden mail adresini ver göndermeye çalışayım. bunları sürekli dinlemen gerek mümkünse kulaklıkla dinle. birde günde 1000 tane ya şafi çekersen oda çok iyi geliyor.

birşeyler yazın lütfen desteğe ihtiyacım var

Disari cik yuruyus yap her gun. Mutluluk hormonu salgilaniyor o zman. Disari cikimam diyorsan eve bir spor aleti al vakit gecirirsin. Kuafore git, alisveris yap.
Yanliz mi yasiyorsun? Ailenden uzakta misn? Ben de ogretmenim.

telkinlerin ne olduğunu bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen

sosyal bilgiler öğretmeniyim yeni atandım.korkularım hiç bir şeyi yapamayacağımı düşünüyorum.kendime güvenim yok iyi ders anlatamadığımı düşünüyorum.öğrencilerim okul müdürüm gayet memnun fakat ben yetersiz olduğumu düşünüyorum.sürekli ne yapacağımı düşünüyorum çok güçsüzüm

Ogrencılerınle ılgılenerek
Onların annamadıgı yerlerı sorarak. Ilgı gostermen cok onemlı zaten yenı atandıgın ıcın bunları dusunmen cok normal

sürekli yapamam edemem başaramam diye düşünürsen
hiç bir şey yapamazsın

önce buzamana kadar başardıklarını düşün okullunu bitirmiş
ve çok güzel bir meslek sahibi olmuşsun
herkes atama beklerken sen atanmışsın
bütün bunları düşün senin yerinde olmak isteyen birsürü insan var

derin bir nefes al kendine sürekli ben bu işi en güzel şekilde yapabilirim de
ben başarabilirim ben istersem her şey yoluna girer sürekli bunları tekrarla
önce allaha sonra kendine güven
sahip oldukların için şükret kendine inan..

Çok yanlış düşünüyorsun bence Yapamam edememde ne demek Sen bu ülkenin çocuklarınaaa gelecek veren Onları yönlendiricek olan sensin..! Okadar oku çalış çabala sonra yapamam edemem de pes et geri adım at olurmu öyle şey... Direklerini Ders çalışırken çürüttün düşünerek değil kendine gelmelisin bu ülkenin iyi ahlaklı bol bilgili öğretmenlere ihtiyacı var. Bütün annenin babanın ve okul yoluna gelen öğrecilerinin Sana ihtiyacı var. Öğretmen olmassa mühendis te olmaz doktorda olmaz bilimadamı da olmaz kadınıda olmaz... Kendini sıkma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…