- 20 Mart 2008
- 141.927
- 213.850
- 1.423
- 60
cok ozur dilerim ama bosanmis kadin psikolojisi denen sey nasil birsey? bekarlik gibi degil mi? ben yurtdisinda yasiyorum burda insanlar hatta kucuk kizlar bile evlenmeden yalniz yasayan ebeveyn olarak cocuk buytuyorlar tamam bu iyi bisey degil ama anladigim kadariyla ekonomik acidan kendinize ve cocugunuza bakabiliyorsunuz aileniz heran arkanizda bir isiniz var sizin icin yeni eve cikmislar kocami cok seviyorum bu yuzden dondumde dememissiniz. size akil veren aile buyugu yada arkadasiniz olmadimi? adam pisman da degil..burdan ahkam kesmesi kolay biliyorum ama cocuugunuzu dusunun adam suan sizi yaralasa annesiz bile kalabilir sizi istemiyor bu kanun degil ya evlendigin kisiyle olene kadar kalacaksin diye ne kanun hukmu var nede dinde yeri var..Allah bence size demeyecek aferin bu cocuk icin kendini ezdirdin surundurdun helal olsun her eziyeti cektin diye bence ben san aakil verdim diyecek..(buda benim yorumum bazen olaylara bunu dusunerek daha akilci ve realist bir sekilde atlayabiliyorum)
bu arada esinizde sanirim kuyma akil biri biz oyle deriz yani birileri akil vermis guya defolu falan gibilerinden hangi cagda yasiyoruz seker hastaligi gayet basit bir hastaliga dondu artik dunyada sanki aids sinizde caresi yok onada bulasacak.. :26: esinize cok kizdim bari cocugun anasi saygi duy oyle ayril..
ilk hamleniz ne guzelmis cocugunu dusuneceksin tazminati alacaksin tabi adam deli yada sapiksa o paraninda pesine duser size rahatlik vermez ama bazen toplumsal kliselerin icinde boguluyoruz biraz disari acilsaniz bir buyuk sehirde olabilir insanlarin hic birbirine karismadigi yerler size hastalikli gozuyle bakilmayan yerler (ki bence hastalikli degilsiniz herkesin sekeri vardir bazen cikar bazen iner bazen ayni seviyede olur biraz dikkat ister.. ) size iyi gelecektir deneyin ogretmenmissiniz isteyin bir yere tayin alin kizinizi yaniniza mutlu mesut yasayin sevmeyen istemeyen adamdan nasil hayir gelir? tamam yuvayi disikus yapar ama erkekte isteyecek istemezse saygi yoksa siz harcanirsiniz arada..
Allah kolaylik versin ins saglikli bir karar alabilirsiniz kendiniz ve bebeginiz hakkinda
Size ve çocuğunuza yazık değilmi,daha neyini çekiyorsunuz eşinizin ne güzel ailenizde yanınızdaymış bunun kıymetini de bilin lütfen..
Mesleğinizde varmış, alın çocuğunuzu kendinize ayrı bir dünya kurun kurtulun o durumdan ...
Verin mahkemeye boşanın,eğer çok ciddi sıkıntı yaşarsanız bile destek alın doktorlardan faydasını görürsünüz nereye kadar çekilirki bu durum..
arkadaşım "defolu mal" da ne demek. sana bunları diyen bir adam seni nasıl sarıp sarmalayacak.
ailesi seni dövmüş engel oldu mu? hayır.
boşanmış kadın psikolojisi de ne oluyor. boşanmış kadında insan başka birşey değil.
boşanırsan kötü birşey olmayacak sana. tam tersine o adam ve ailesinden kurtulmuş olacaksın.
ailen yanında mesleğinde var çok şükür.
çocuğuna sarıl kendine yeni bir hayat çiz.çocuğunu o adamla harika bir ortamda mı büyüteceğini zannediyorsun.
bu adam sana hakaretlerini sıralarken, onun psikolojisi nasıl olacak acaba.
belki doğru insanı bulur mutlu olursun. bu şansı kendine ver bence.
çok haklısınz artık dayanacak gücüm kalmadı...
öğretmenler insan üstü olmak zorundalar .....ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir....bir toplumda sütçüyü de tüpçüyü de memuru da doktoru da öğretmen yetiştirir ...bir toplumu ancak öğretmenler eğitebilir ...bu kadar ezik çaresiz bilinçsiz kendine çocuğuna ailesine saygısız bir insan çocuk yetiştiriyor parasını aldığı işin hakkını vermiyor o çocukların günahına giriyor öğrencileri geçtim ya kendi çocuğu o çocuğu nasıl yetiştirecek nasıl büyütecek böyle ezik kendine saygı duymayan çaresiz biri mi yapacak
bakın bir insan kaç insana nelere maloluyor asıl kendi ezik bir koca müsvehdesi bir kadına o kadın kendi çocuğu ve yüzlerce öğrencisine onun yetiştirdikleri allah bilir kaç kişiye mal olacak hele o koca da öğretmense vay halimize yazık çocuklarımıza çok yazık
ilk defa bir insanı mesleğinden dolayı yargılıyorum ama sen memur değilsin elindeki kağıdı etkilemez psikolojin çöpçü değilsin çöplerin psikolojisini bozmazsın sen öğretmensin o işin hakkını vereceksin tabi ki herşeyden önce kendi hakkını vereceksin neden gücün yok git o zaman güç arama bulma çaresine bak psikoloğa git psikiyatriste git boşanma durumunda tayin hakkın var çocuğunu al çek git ailen zaten arkanda oturduğun yerden çarem yok gücüm yok ...dersen olmaz tabi ...
Kimse bana demesin mesleğiyle ne alakası var kolyasa sen yap diye yaptım öğretmenlik de okudum 9 yıldır da öğretmenlik yapıyorum
kimse demesin uzaktan konuşmak kolay uzaktan konuşmuyorum ben de yaşadım hem de ailem yoktu o zaman arkamda defalarca yazdım kol çantamla çıktım işim de yoktu kucağımda 1 yaşında çocuk da vardı hem de bunların binde birini yaşamadan
size müstahak kardeşim onu anladık da yapmayın çocuklara çocuğunuza kıymayın bu nedir ya hangi konuyu açsam yapamam edemem gidemem dayanamam başaramam anlamadım bunca başaran nasıl başarıyor bunlar nasıl yapıyor önce bi kendinize inanın güvenin kaldıramıyorum insan olarak kadın olarak bu muyuz biz bu kadar mıyız ailemiz işimiz paramız olduğu halde defolu mal muamelesi gördüğümüz yerde hala yüzsüzce kalacak dayak yediğimiz yerde sığıntı olacağız????
bukadar yorum okuduum ama seninn kadar gereksiz ,işe yaramaz sırf laf olsun diye yorum yapan birisini görmedim ne saçmalıyorsun takmışsın öğretmen olmama.senden daha fazla yorum almak istemiyorum arkadaşım zaten kafam bozuk psikolojim bozuk daha da tuz biber olma allh aşkına
doğru söylüyorsun canımda, şeker hastası (şeker hastaları depresyona çok daha yatkındır, bilimsel bi gerçek) ve sürekli psikolojik şiddet görmüş bi insanın, depresyona girmesi son derece doğal öğretmende olsa, bu şartlar altında. Üstelik öğretmen olup bu tarz muameleye maruz kalan çok konu okudum burda, bende şaşırıyorum. ve okumaya devam ediyorum öğretmen kadınların bu konularını. Kadın olsun erkek olsun tüm öğretmenlerimiz mükemmeldir diyebilir miyiz, diyemeyiz malesef, tüm öğretmenler öğrencilerinin psikolojisini yakından düşünür diyebilir miyiz, diyemeyiz malesef. Sadece kendi öğrenim hayatımıza bi dönüp baksak bile iyisi olduğu kadar kötü öğretmen anılarıda çıkar sandıktan.
sanırım bu farklı bi başlık konusu olur
haklısın sen de haklısın ama psikolog diye bişey olduğunu bilmeyen kadınlar var bu ülkede canım ya en azından normal olmadığını sağlıklı düşünemediğini normalin de ne olduğunu bilen biri var karşımızda çok mu zordu bir psikoloğa gitmek öğretmen olmak burda konuyu ikiye katlıyor çünkü sen ben belki kendi çocuğumuzu komşunun belki mahaledeki çocukları etkileyebiliriz ama öğretmenler...ellerinden kaç çocuk geçecek kaç insan şekillenecek
diyecek kelime bulamıyorum ya ne diiim
ne bileyim, diyelim ki, sağlıklı kararlar alamıyo, kendi iradesine sahip değil
ama en azından ailesi doktora götürmeliydi zorlada olsa
hatta ailesi geri dönmesine hiç izin vermemeliydi
benim kızım kayınvalideden kayınbabadan dayak yicek ve ben o kızın geri gitmesine izin vericem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?