• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım

Neyin depresyonu bu böyle 😳 Yaşın kaç? Çok çelişkili cümlelerin.

Herkese merhaba
Ben yapamıyorum
Çok acı çekiyorum hayata adapte olamıyorum
Ağır depresyondayım ve hiç geçmeyecek gibi düşünüyorum
Erkek arkadaşım melek gibi..ortada hiçbir sorunumuz yok
Ama onunla da vakit geçirmek istemiyorum bu yüzden onu da etkilememek adına
Duygusal yoğunluk romantiklik gibi şeylerden de uzak kalmak istediğim için ara verme kararı aldık
Ama elbette konuşuyoruz sadece duygusallıktan kaçmak istiyorum
Onu çok seviyorum çok beğeniyorum o beni güzel ben onu yakışıklı buluyorum
Bunları haketmediğini düşünmek beni daha da yıpratıyor
Ya o da etkilenir sıkıntı yaşarsa diyorum
Normal mi?
Bir gün geçecek mi?
Her şey anlamsız erkek arkadaşımla yalnız kaldığımızı düşünmek bile midemi bulandırıyor
Bir ev kurmak istemiyorum yaşama sevincim heyecanım yok çünkü
Değil onla hiç kimseyle olmak istemiyorum
Bunları depresyonun yaptığını biliyorum ama hiç geçmeyecek gibi geliyor
Depresyouma aşk acısı da eklenmiş durumda
Sorun şu ki çok seviyorum Ona çok aşığım
Sıkıntı benim hislerimden ötürü ondan uzaklaşmak zorunda olmam
Ona yansıtmıyorum ama ya o da kötüyse diyorum ya benim hayata karşı oluşan depresif değersizlik duygularımı o da hissediyorsa diyip diyip çıkmaza sokuyorum kendimi
Önümdeki işlere odaklanamıyorum sadece ağlama ataklarım ve uyuma isteğim var
Kendimi vücudumu dinlemeliyim diyorum
Ama sonsuza kadar geçmeyecek gibi geliyor
Günlerimi yemesi daha da batağa çekiyor
Evet kendime izin vermeliyim ama günlerim geçtikçe geçiyor
Yaşadığım şey ne
Bana ne oluyor
Nasıl başedecem hislerim normal mi geçici mi ferahlayacak mıyım
Her şeyi kafaya takıyorum her şeyi karamsarlaştırıyorum
benim halimden kötü etkileniyor ve ben üzülünce üzülüyor bir kısır döngüye girmiş durumdayız ona açmadım hislerimi ikimizde güçsüzüz
Tek yaptığım gün boyunca her şeyden kaçmak ve düşündükçe düşünmek
Öncelikle bu saatte yeni bir şey yapma. Sabaha kadar olabildiğince hiçbir şey düşünmemeye ve uyumaya çalış. Sabah olduğunda kalk elini yüzünü yıka cama çık derin nefesler al ver. Mümkünse 5 dakika da olsa çık kısa bir yürüyüş yap. Sonrasında hayvanlar için mama alıp birkaç hayvanı doyurup onların mutluluklarına dahil olabilirsin ya da bir insana herhangi bir konuda yardım edebilirsin.
Zor da olsa bir çeşit bile olsa yemek ya da tatlı yap hatta mümkünse ilk kez denediğin bir tarif olsun. Bunu yaparken şarkı dinle ama şarkı dediğim kesinlikle enerjini arttıracak seni mutlu edecek şeyler olsun sakın üzücü bir şeyler dinleme. Seni üzen bütün düşüncelerden bir süre sıyrılmaya çalış. İnancın varsa otur bol bol dua et hatta en etkili duaları araştır. Erkek arkadaşın seni mutlu ediyorsa ondan uzaklaşmak yerine onunla biraz vakit geçir birlikte mutlu olmayı dene. Arkadaşların varsa yarım saat de olsa birlikte bir şeyler yapın. Hayatı çok kötü olan insanların hayatına bak ve kendi hayatında şükredecek bir şeyler bul. Ha bir de canına kıymak, kendine zarar vermek gibi depresif halin geçtiğinde pişman olacağın hiçbir şey yapma sakın. Olabildiğince de az yalnız kalmaya özen göster. Musmutlu günler senin olsun :)

Öncelikle bu saatte yeni bir şey yapma. Sabaha kadar olabildiğince hiçbir şey düşünmemeye ve uyumaya çalış. Sabah olduğunda kalk elini yüzünü yıka cama çık derin nefesler al ver. Mümkünse 5 dakika da olsa çık kısa bir yürüyüş yap. Sonrasında hayvanlar için mama alıp birkaç hayvanı doyurup onların mutluluklarına dahil olabilirsin ya da bir insana herhangi bir konuda yardım edebilirsin.
Zor da olsa bir çeşit bile olsa yemek ya da tatlı yap hatta mümkünse ilk kez denediğin bir tarif olsun. Bunu yaparken şarkı dinle ama şarkı dediğim kesinlikle enerjini arttıracak seni mutlu edecek şeyler olsun sakın üzücü bir şeyler dinleme. Seni üzen bütün düşüncelerden bir süre sıyrılmaya çalış. İnancın varsa otur bol bol dua et hatta en etkili duaları araştır. Erkek arkadaşın seni mutlu ediyorsa ondan uzaklaşmak yerine onunla biraz vakit geçir birlikte mutlu olmayı dene. Arkadaşların varsa yarım saat de olsa birlikte bir şeyler yapın. Hayatı çok kötü olan insanların hayatına bak ve kendi hayatında şükredecek bir şeyler bul. Ha bir de canına kıymak, kendine zarar vermek gibi depresif halin geçtiğinde pişman olacağın hiçbir şey yapma sakın. Olabildiğince de az yalnız kalmaya özen göster. Musmutlu günler senin olsun :)
Erkek arkadaşımla hiçbir sorunumuz yok ama vakit geçirmek istemiyorum
Çünkü o da kaldırabilecek biri değil
Karamsarlıklar bize çok zarar veriyor
Düzelemiyoruz
Birbirimize iyi gelemiyoruz
Onunlayken çok kötüyüm

Ben ortada bi dert gormedim.inanin şu an o kadar dertliyim depresyona girmeye bile halim yok.sizin sorununuz ne depresyondayim diyip durmussunuz niye depresyonadisiniz

Herkese merhaba
Ben yapamıyorum
Çok acı çekiyorum hayata adapte olamıyorum
Ağır depresyondayım ve hiç geçmeyecek gibi düşünüyorum
Erkek arkadaşım melek gibi..ortada hiçbir sorunumuz yok
Ama onunla da vakit geçirmek istemiyorum bu yüzden onu da etkilememek adına
Duygusal yoğunluk romantiklik gibi şeylerden de uzak kalmak istediğim için ara verme kararı aldık
Ama elbette konuşuyoruz sadece duygusallıktan kaçmak istiyorum
Onu çok seviyorum çok beğeniyorum o beni güzel ben onu yakışıklı buluyorum
Bunları haketmediğini düşünmek beni daha da yıpratıyor
Ya o da etkilenir sıkıntı yaşarsa diyorum
Normal mi?
Bir gün geçecek mi?
Her şey anlamsız erkek arkadaşımla yalnız kaldığımızı düşünmek bile midemi bulandırıyor
Bir ev kurmak istemiyorum yaşama sevincim heyecanım yok çünkü
Değil onla hiç kimseyle olmak istemiyorum
Bunları depresyonun yaptığını biliyorum ama hiç geçmeyecek gibi geliyor
Depresyouma aşk acısı da eklenmiş durumda
Sorun şu ki çok seviyorum Ona çok aşığım
Sıkıntı benim hislerimden ötürü ondan uzaklaşmak zorunda olmam
Ona yansıtmıyorum ama ya o da kötüyse diyorum ya benim hayata karşı oluşan depresif değersizlik duygularımı o da hissediyorsa diyip diyip çıkmaza sokuyorum kendimi
Önümdeki işlere odaklanamıyorum sadece ağlama ataklarım ve uyuma isteğim var
Kendimi vücudumu dinlemeliyim diyorum
Ama sonsuza kadar geçmeyecek gibi geliyor
Günlerimi yemesi daha da batağa çekiyor
Evet kendime izin vermeliyim ama günlerim geçtikçe geçiyor
Yaşadığım şey ne
Bana ne oluyor
Nasıl başedecem hislerim normal mi geçici mi ferahlayacak mıyım
Her şeyi kafaya takıyorum her şeyi karamsarlaştırıyorum
benim halimden kötü etkileniyor ve ben üzülünce üzülüyor bir kısır döngüye girmiş durumdayız ona açmadım hislerimi ikimizde güçsüzüz
Tek yaptığım gün boyunca her şeyden kaçmak ve düşündükçe düşünmek
Canım mutsuz olmak için hiçbir sebep yokken bazen insan melankoli yapısından dolayı kendine drama yaratır bunu hepimiz çoğu zaman yapıyoruz ama sevgilini sevmene beğenmene rağmen neden bu tarz hisler yaşıyorsun onu anlamadım

Ben ortada bi dert gormedim.inanin şu an o kadar dertliyim depresyona girmeye bile halim yok.sizin sorununuz ne depresyondayim diyip durmussunuz niye depresyonadisiniz
Kendimi değersiz görüyorum
Erkek arkadaşımla bu hislerden ötürü beraber olmak vakit geçirmek istemiyorum
Bu hisler hiçbir zaman geçmeyecek gibi geliyor

Sorun hayatta kendimi değersiz hissetmem,depresyon ve bu hissiyatlardan ötürü erkek arkadaşımla aramda hiçbir olmamasına rağmen onunla olmak istememem ve bunun bana daha da acı çektirmesi
Onu seviyorum ayrılmak istemiyorum
Bence sizin hicbir derdiniz yok.kendinize dert ariyorsunuz

Burada yazılanları umursama ve profesyonel destek al... Depresyon biyolojik temellere dayalı olabiliyor. İlaç tedavisi ve terapiler çok işe yarıyor

Depresyon teşhisinizi kendiniz mi koydunuz?
Doktor, tedavi, ilaç destek, psikoterapi vs?
Neler yaptınız da geçmedi bu depresyon?

Bende zamanında çok depresyondayım dedim benzer şeyler yaşadım. Sonra fark ettim her şey kafamdaymış. İnsan amaçsız kalınca hayatı düzgün de olsa eğride mutsuz oluyor. Kendine bir yaşam gayesi bul. Bir şeyler için emek harca ama basit değil. Hobi gibi değil daha büyük olsun. Hobi ise en büyüğü olsun. Bir gayen olmazsa bence her şey batmaya başlıyor. Diyordum ki kendime ne için yaşıyorum. Para iş eğlence hepsi ne için? Ama amacın olursa sıkıntı bile hayatın bir parçası oluveriyor. Her şey anlam kazanıyor. Ben kendimce böyle aştım.

Sakın çıkmaz diye düşünme. Amacın olur yoluna devam edersen su akar yolunu bulur. Hepimiz farklıyız bazılarımız daha kolay bazılarımız daha zor aşar ama aşmak için her zaman bir yol var. Sabır etmek lazım sadece.

Kendinizi neden değersiz hissediyorsunuz?
Erkek arkadaşınızla ne yapıyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz da birbirinize iyi gelmiyorsunuz?

Erkek arkadaşımla hiçbir sorunumuz yok ama vakit geçirmek istemiyorum
Çünkü o da kaldırabilecek biri değil
Karamsarlıklar bize çok zarar veriyor
Düzelemiyoruz
Birbirimize iyi gelemiyoruz
Onunlayken çok kötüyüm
O zaman en kısa zamanda ilişkinizi bitirin ve size iyi gelecek biriyle olun ikinize de yazık olmasın 🤷🏻‍♀️

Back
X