• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım!!! :(

maalesef abim asabidir. konuşmam işe yaramaz. eşimi ortak işe sokmakla hata yaptım. ama başka çaremiz yoktu.
benim yanımda konusu açılsa söyliyeceğim. benim derdime çare yok. ya kredi çekicez. ya borç bulacağız o da zor.
takım filan da yok ki satayım.
biraz birikimim var onuda kredi kartlarını kapatmak için kullanmak zorundayım. çünkü banka yok anlamaz haciz gönderir. bir an önce kurtulmak zorundayız.
işin içine para girdi mi kardeş mardeş boş.

ne kadar ayıp!!
eşin elbetteki sana söyleyecek eşisin sonucta
nereye borcu harcı varsa bilmek zoruundasın
Allah abini ıslah etsin diyecek bişey bulamıyorum :kızgın:

Merak ettiğim konu o iş kimin üzerine açıldı yani elektrik su vergiler kimin üzerine eğer hepsi abin üzerine ise kolay ... Madem abin anlaşmayı bozuyor ve hepsini istiyor eşiniz de "kusura bakma abi ben de bu işi bırakıyorum" deyiversin ve sert çıksın bir kez ... ama yok kurnazlık edip eşinizi kayıt altına aldırdıysa çekeceğiniz var ... oradan buradan altınlardan satarak ... bir şekilde kendisine olan borcu değil, ama devlete olanları ödeyip kapatacağınızı söyleyin orayı geri adım atacaktır eğer kendi oğlunun geleceğini de o dükkanda görüyorsa ...

maalesef abim asabidir. konuşmam işe yaramaz. eşimi ortak işe sokmakla hata yaptım. ama başka çaremiz yoktu.
benim yanımda konusu açılsa söyliyeceğim. benim derdime çare yok. ya kredi çekicez. ya borç bulacağız o da zor.
takım filan da yok ki satayım.
biraz birikimim var onuda kredi kartlarını kapatmak için kullanmak zorundayım. çünkü banka yok anlamaz haciz gönderir. bir an önce kurtulmak zorundayız.
işin içine para girdi mi kardeş mardeş boş.

canım bu cümlen okadar doğruki
bana bazı olayları hatırlattı
unutmuştum yada unutmak istemiştim
ama insan unutamiyor demekki
kardeşlik biyere kadar bende bunu yaşadım yaklaşık 3 yıl önce
allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diye boşuna dememişler
gerçekten öyle yeri geliyor en büyük kazığı kardeşinden yiyorsun senağlama
o yüzden abinlen konuş felan diye bir tavsiyede bulunmadım çünkü işe yaramıcağını en iyi ben bilirim :a015:

abin gerçekten insafsızın önde gideniymiş
çok kızdım
kardeşinin zor durumda olduğunu bile bile nasıl para da para diye tutturabiliyor üstelik en başta masraflar bana ait diyor sonradan sizede masraf çıkarıyor
çok ayıp
insan komşusuna borç verse,zor durumdaysa ver paramı diyemez
bence siz öncelikli olarak bankaları kapatın çünkü bankalar anlamaz hacizi gönderiverir
abinede sizi biraz idare etmesini,elinize geçen parayı bildiğini ve kış mevsiminde olduğumuzdan yakıtların olduğunu söyleyin.
anlarsa anlar,anlamazsa kendi bilir bekleyecek mecburen
nerden bulacaksınız :kizgin:

Merak ettiğim konu o iş kimin üzerine açıldı yani elektrik su vergiler kimin üzerine eğer hepsi abin üzerine ise kolay ... Madem abin anlaşmayı bozuyor ve hepsini istiyor eşiniz de "kusura bakma abi ben de bu işi bırakıyorum" deyiversin ve sert çıksın bir kez ... ama yok kurnazlık edip eşinizi kayıt altına aldırdıysa çekeceğiniz var ... oradan buradan altınlardan satarak ... bir şekilde kendisine olan borcu değil, ama devlete olanları ödeyip kapatacağınızı söyleyin orayı geri adım atacaktır eğer kendi oğlunun geleceğini de o dükkanda görüyorsa ...

bildiğim kadarıyla vergi levhasında ortak olarak isimleri yazıyor. dükkan kirası elektrik su telefon eleman ücreti vergi kazanılan paradan ödeniyor sonra kalan para ki kalmıyor pek fazla ikiye bölünüyor. tamamını istemiyor zaten 3000 ytl sini istiyor. tabela parası vergi yazar kasa vb. masrafları. altınım yok ki. evet oğlunun geleceği o dükkan olarak görüyor. dükkanın adını bile kendi koydu. altında eşimin adı var.

tamam o zaman eğer onun da adı varsa kolay ... tehdit edin siz de. BEn sizin yerinizde olsam kendim konuşurum eşim yanımda yokken ilk önce. "Abi ya bize zaman tanı ya da eşim artık çok üzülüyor. Ben dayanamayacağım artık seni bırakmasını söyleyeceğim. Yine iş arar bulur eninde sonunda bir iş ... senden daha insafsız bir patronla da karşılaşacağını sanmıyorum. Tüm dükkanın borcu sana biner ona göre ... "gibisinden onun canını yakacak şeyler söyle ... O dükkanı işletebilmek için eşinize muhtaç gibiymiş gibi hissettirin kendisine ... Yoksa dükkan tek başına acemi oğlunun üzerine katıp işler tamamen batabilir tüm sorumluluk sana ait olur ona göre" gibisinden size zaman vermesini, herşeyin yavaş yavaş yola gireceğini, başta bunları istemiş olsaydı, zaten bu işe kalkışmayacağınızı ve bu konuda tamamen dürüstlük olduğu sürece ortaklığa devam edebileceğinizi ... vb. şeyler söyleyin. Umarım işe yarar ...

eğer bir insanı gerçekten tanımak istiyorsan araya parayı sokacaksın
o zaman insanlar kendı kişiliklerini ortaya çıkarıyor
cnm siz başta hata yapmışsınız
keşke olamsaydı ama olan oldu bu durumu annene babana anlat belki abinle konuşurlar
olmazsa eşin başka iş bulsun
abinle ortak çalışmasın eşin içinde ne kadar zor bır durumdur
allah yardımcınız olsun cnm

Canım bu konuda ağzı yanmış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum...
Benim eşimde görümcemin kocasıyla ortaktı..
2 sene önce ayrıldılar ama biz 2 sene küs olduk onlarla..
Ortaklık çok zor hele birde akrabayla daha da zor oluyor..
Ödeyecek durumunuz yok zaten, abinde başta tüm masraflar bana ait demiş.
Bu sözünü ona hatırlatın vede kendinizi sıkıntıya sokmayın..
Canınızı alcak değilye ..Hiç olmadı nasıl olsa para vermemişsiniz eşin ayrılsın başka bir iş bulsun..

Birde aklıma takılan, acaba eşin abinin hoşuna gitmediği bi lafmı söyledide, abin ona sinirlenip parasını istiyor???

canim kul daralmayinca hizir yetismezmis.Okuyunca cok uzuldum. nerelere para savuruyoruz. insanlar ac. cok utandim kendimden.

bak bizim bir tanidigimiz soyle yapiyordu elleri daralinca. annesi babasigil gelip onlarla kaliyordu 1-2 ay. onlar o ay elektrik, yeme icme vs masraflara karismiyorlar, annesi babasigil karsiliyordu. yani onlar nasil olsa yiyecekler o parayi. 2 ev olacagina 1 ev. annenleri ikna et mutlaka gelsinler ya da kayinvalidenler.

Bu arada kayinvalidenlerde yok mu hic kimse en azindan su banka borclari icin biraz yardim etseler.
ya da onlar gelsin ya da siz onlara gidin. o arada bir sey harcamaz, kazandiginizi borcunuza verirsiniz.

Canim Allah yardimciniz olsun.

su bankalar 500u 2 milyar yapiyorlar. allah ellerine dusunmesin kimseyi.

Bu arada da zararin neresinden donulurse kardir. esin orada calisirken bir yandan da is arasin bence. belli mi olur belki guzel bir firsat cikar karsisina.

ortaklık dünyanın en iğrenç şeyi.
bu akrabalarla yapılırsa dahada iğrenç.
genç yaşta hayattan aldığım bir ders,bana kesinlikle kardeşler arasında borç ilişkisinin olmamasının gerektiğini öğretti.
eşin bir an evvel iş arasın.balık baştan kokmuş.asgari ücrette olsa bundanda düşük paraya çalışmaz zaten.
allah yardımcınız olsun.

inanın ev de birkaç paket makarna pirinç ve bulgur var. onlarla da idare ederim. para oldukça alışveriş ederiz demiştik.
abim durumumuzu biliyor ama yine de istiyor. daha kömür odun bile alamadık. biraz elektrik yakıp kapıyoruz. battaniye altında oturuyoruz. o kadar sıkılıyorum ki eşim benden beter. ona moral veriyorum.
tam çıkmazdayız. bir akıl verin lütfen. senağlama

Ah canım ya, sen eşine böyle destek oldukça, eşinle birbirinize kenetlendiğiniz sürece eminim ki herşeyin üstesinden geleceksiniz.. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. Abin sizi bu kadar zor durumda bırakmayı göze alıyorsa, sen de herşeyi göze alıp abinle konuşmalısın. Allah yardımcınız olsun.

Ne kadar üzülmeyin desem de cok zor günler gecirdiginizi anlayabiliyorum...ama esinizle birbirinize destek olmaniz cok güzel...umarim en kisa zaman da abiniz hatasini anlar da hersey yoluna girer...:(

boşuna dememişler insan oğlu çiğ süt emmiştir die
artık ne abi ne anla ne dost hatta bazen anne babaya bile güwenmiceksin
ama bu saatten sonra ödemekten başka çareniz yok sanırım yada hiç ödememek senet falan warmı ki bi imza falan eger ööle ise abin o zman bunu planlamış
ama o para onada hayır getırmez şunkü sizin ahınız olacak bunun ahiret hayatı da war allah bı an önce abıne merhamet duygusu wersin canım
ama sen içini ferah tut canım allah yardımcınız olsun bugun alan allah yarın yıne werir allah rızkınızı bereketınızı arttırsın canım

ne kadarr vicdansız bir abin varmış yaa
allah yardımcın olsun ne denebilirkii
o abinedee merhamet versinn allah

Taş uzaktan gelmez her zaman yakından gelirmiş abiler bunu yapıyor artık eller neler yapar diyorum bendede en hayırsızından 2 tane mevcut çünkü eşinle ne kadar zor durumda olduğunuzu tahmin edebiliyorum banka kredisi çekseniz daha beter olucak onu her ay düzenli ödeme şartından dolayı daha çok sıkışıp bunalıcaksınız.Allah yardımcınız olsun bu ortaklığı bitirme şansınız yokmu belki eşiniz iyi bir maaşla iş bulur ve herşey düzene girer

dünden beri cevaplarınıza bakamadım. eşimin başka bir iş bakmasını tavsiye etmişsiniz. aslında haklısınız ama daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım. üst üste işten çıkarılmıştı. başkasının yanında iş bulması zor. kendisi bayan kuaförü ve 35 yaşında. o yaşta bir insanı kimse çalıştırmak istemiyor çünkü kendisi usta. yeni bir yere girdiğinde kendi tecrübesini il çalıştığ için salonda diğer çalışanlara ve patrona onun tarzı garip geliyor. farklı olduğu için müşteriler onu isteyince patron da tabi bunu kaldıramıyor. e birde aldığı maaş az oluyor. bu nedenle abim de kendi işi olsun dedi ve bu salonu açtı.
şu an kendi işi olduğu için çok mutlu. abim bu işi bilmediği için zaten karışmıyor. abimin kendi işi var. onun istediği yaptığı bazı masrafların ortak olarak ödenmesi. tamam bunu da kabul ettik. ama şu an ödeme gücümüz yok. salon oturana kadar biz bile sıkıntı çekmeyi göze aldık.
eşimle dün konuştum. abimle ben konuşayım diye istemiyor. ısrar edemedim. bakalım ne olacak? dükkanı abim açtığı için kardan ortak eşim işi bırakırsa dükkan kapanır. eşim de burayı çok sevdi. ve müştrerileri ona alıştı. bu belki bizim için son fırsat!

Taş uzaktan gelmez her zaman yakından gelirmiş abiler bunu yapıyor artık eller neler yapar diyorum bendede en hayırsızından 2 tane mevcut çünkü eşinle ne kadar zor durumda olduğunuzu tahmin edebiliyorum banka kredisi çekseniz daha beter olucak onu her ay düzenli ödeme şartından dolayı daha çok sıkışıp bunalıcaksınız.Allah yardımcınız olsun bu ortaklığı bitirme şansınız yokmu belki eşiniz iyi bir maaşla iş bulur ve herşey düzene girer

eşimin bu son şansı diyebilirim. çok aradı ama bulamadı. yani burada kendi alanında imkanlar çok kısıtlı. patronların istediği eleman en fazla askerden yeni gelmiş bir eleman. işi kendi öğretmek istiyor. bu yaştan sonra başka bir işte çalışma şansı da yok ve işini çok seviyor.

demekki bi insanın kişiliği anlamak için birlikte iş yapmak gerekiyormuş...abinizi pek bi acımasız neden başta söydeği sözde durmuyor söz namustur ya...hem eşiniz işletiyor öyle değil ya abiniz ne yapıyor sadece paramı verdi onun emek parası peki nolcak...ay ben sinir oldum abine hadi eşini düşünmüyor peki ya bacısını bu kadar mı değerin yuh yani yuh yazıklar olsun...konuş abinle bence en azından siz kardeşsiniz sana bi kızsa sonra unutulur...ya eşin bi susar iki susar tak eder canına bişey der onun söylemesindense senin konuşman daha iyi olur...sözde değil gerçekte abi olsun...

eşim konuşmamı istemedi. benim yanımda konusu açılırsa söyleyebilirim ancak. şimdi konuşursam eşim kızacak. ben sana konuşma dedim diye.
of arkadaşlar benim için paranın lafı olmaz. yılbaşında çalışanlara ikramiye veremedik. onun yerine herkese küçük hediyeler aldık cebimizden. nasıl mutlu oldular bu bize yetti.
abimin hiç böyle düşüncesi yoktur. para onun için daha önemli.
var olan yok olanı anlamazmış. bir hikaye vardır:
ülkedenin birinde halk yemeğe ekmek bulamıyormuş.
halkı temsilen padişah huzuruna çıkıp durumu izah etmiş.
padişahım halkınız yemeğe ekmek bulamıyor.
padişahta cevap vermiş pasta yesinler o zaman.

Back
X