• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım...

arkadasim sorun olmazsa esinin rahatsizligi tam olarak ne merak ettim..akli basinda bir insansin herseyi tart bence yarin birgun coluk cocuga karismadan..

bilmiyorum ben ne yaptımda bunları hakettim ben iyi bir insan değilim.. iyi bir insan olsam ailemi yüzüstü bırakıp üzmezdim.. ben anne babanın gözyaşını döktürdüm mutlu olmam mümkün değil.. burdan okuyan herkese sesleniyorum ne kadar sevsenizde kaçmayın anne babanın gözyaşının döküldüğü yerde mutluluk olmazmış.. önce eğitiminizi tamamlayın evlenip anlaşamasanızda ailenize dönecek yüzünüz olsun.. birde kayınvalideyle oturmayın derim..
benim ne gitmeye yüzüm var, ne de kalmaya gücüm...!!

Arkadaşım kayınvalidenin dedikleri doğru bile olsa yani pis de olabilirsin beceriksiz de ..
kimse karşına geçip "benim istediğim gibi yaşayacaksın bundan sonra! "diyemez..
eşin biliyor mu kayınvalidenin söylediklerini..?
Eşin rahatsız diye kayınvaliden de bu kız herşeyi kabul etti geldi ezeyim diyor.
Allah razı olsun diyeceğine..
İş bul,ne demek açıköğretime göndermemek kaç yaşındasın sen arkadaşım?
Ufak da değilsin evleneli çok olmuş çünkü..

bilmiyorum ben ne yaptımda bunları hakettim ben iyi bir insan değilim.. iyi bir insan olsam ailemi yüzüstü bırakıp üzmezdim.. ben anne babanın gözyaşını döktürdüm mutlu olmam mümkün değil.. burdan okuyan herkese sesleniyorum ne kadar sevsenizde kaçmayın anne babanın gözyaşının döküldüğü yerde mutluluk olmazmış.. önce eğitiminizi tamamlayın evlenip anlaşamasanızda ailenize dönecek yüzünüz olsun.. birde kayınvalideyle oturmayın derim..
benim ne gitmeye yüzüm var, ne de kalmaya gücüm...!!

Hemen ne yaptım da hak ettim bunları diye düşünmeyin lütfen.

Şuna değinmediniz, eşiniz genelde saygısız bir insan mıdır, yoksa o güne özgü müydü o lafı edişi. Bu çok önemli. Eğer siz eşinizle uyumlu bir çiftseniz, konuşur, şartları biraz daha olumlu hâle getirirsiniz. Zaten eşiniz izin vermeyip sizin arkanızda durursa, annesi sizi bir gıdım bile üzemez, karşısında eşinizi bulur çünkü.

Ayrıca evlendiniz diye okulu bırakmanız da gerekmiyor, evde iki kadın varmış zaten, bıraksınlar devam edin, hem de kendi fakültenize. Eşinizle devam etmeye karar verirseniz bu konuda ısrarcı olun, bunu şart koşun, geleceğinizi çarçur ettirmeyin kimseye.

Ama eğer eşiniz sizi genelde üzüyorsa, düzelmeyeceğine inanıyorsanız, ailenizle konuşun. Onlar sizin anne babanız, iki gün surat ederler, sonra her şey düzelir. Yeri gelir eşiniz için bile "elin adamı bana bunu yaptı" dersiniz, ama onlar sizin anne babanız, size kızgın da olsalar siz onların çocuğusunuz, bu konuda gurur yapmayın. Yoksa sizi daha çok ezerler. Evli kalsanız bile ailenizle aranızı düzeltin.

Arkadaşım kayınvalidenin dedikleri doğru bile olsa yani pis de olabilirsin beceriksiz de ..
kimse karşına geçip "benim istediğim gibi yaşayacaksın bundan sonra! "diyemez..
eşin biliyor mu kayınvalidenin söylediklerini..?
Eşin rahatsız diye kayınvaliden de bu kız herşeyi kabul etti geldi ezeyim diyor.
Allah razı olsun diyeceğine..
İş bul,ne demek açıköğretime göndermemek kaç yaşındasın sen arkadaşım?
Ufak da değilsin evleneli çok olmuş çünkü..

cok olmus dedigin 3 ay daha:)

Büyük fedakarlık yapmışsın bunu bilinçli olarak mı yaptın bilmiyorum eğer bilinçli olarak yaptıysan sabret eşinin iyileşme olasılıgıda varmış Allah yardımcınız olsun ..birde yaşınız kaç acaba.

cnm keşke aile rızasıyla evlenseydin onlara en azından arkanda bir destek hissederdin ki sana da bu kadar yüklenemezlerdi bence. eşini seviyorsun ayrı yaşamak herkezin istedigi tabe dogrusuda bu zaten ama maddi bir ğüç olmayınca malesef hayat şartları zor sen okumana devam et en azından bir işini eline al o zman para kazanırsan ayrıla bilirsin tabe eşinin fikride önemli maddi güçün olr en azından kendi ayakların üstünde durusun . sen eşini razı et oku ve iş sahibi olmaya bak zararın neresinden dönülse kardır gecmişe takılı kalma ailende zamanla af feder üzülme seni asla terk etmez ailen çünkü sen onların bi parcasısın. zamanla hepsi düzelir evlenince herkez zorlanıyor alışma süreci zor tabe ben ayrı oldugum halde eşimin ailesini uyum saglamada zorlandım üzülme allah yardımcın olsun:79: :80: :79:

Sözlerimi ağır algılamamınız rica ederek fikirlerimi söylemek istıyorum.Anladım kadarıyla siz bedensel olarak sağlam birisiniz eşiniz engelli ve böyle bir insana kendinizi bir nevi feda etmişsiniz ve bunu sevdiğiniz için yaptınız ama kayın valideniz hem çocuğunu sağlam bir insanla evlendirmiş hemde senden evinin düzenini istiyor anladım kadarıylada senin hayattan okul gibi başka beklentilerinde var. Hep şöyle düşünmüşümdür sevgi bir yere kadar ..siz hayatın gerçekleri altında tökezliyor hatta eziliyorsunuz ..önce siz kendinize bunu reva görüyormusnuz sonuçta sizinde yaşıya bileceğiniz tek bir hayat seçeneğiniz var .Çok taviz veriyorsunuz siz zaten sorgulamaya başlamışsınız değermi diye ...Kayın validenizede pes diyorum..Hayat her keze sunulmuş bir hediye siz bu hediyeyi paket yapıp başkalarına hediye etmişsiniz en baştan..

Ne yaşamak ne yaşamak istemediğini düşünün .. çocuğunuz yoksa işini eline al ..ayakların üstünde durursan ailende sana bir süre sonra ses etmez..sonuçta kimse parmağını kesip atamaz ne yaşarsan yaşa..Kimseye kendini feda etme ..zaten insanoğlu kendini yeterınce düşünür sende tükendiğinle kalırsın..

siz çok büyük bir fedakarlık yapıp tüm hayatınızı geleceğinizi değiştirecek bir kararı göze alıp evlenmişsiniz.
sizi el üstünde tutacaklarına yaptıkları davranış çoook büyük hata.

eşinle konuşmalısın.

senin gitmenden onlar korkmalı. sen gönderirlerse diye üzülüp ağlamamlısın.

sanki gidecek yerin yokmuş gibi her lafın altında kalma...

3 ay daha yolun başındayken sende açıkça önce eşinle konuş. o da annesi ile konuşsun.

kayınvaliden seni hizmetçi sanıyor galiba. bak arkadaşım, sen o evde niye duruyorsun eşini sevdiğin için, eşin de seni seviyorsa ,inanıyorsan çek konuş durumu düzeltsin, eğitimine devam et. hı yok yapmaz dersen hayatını mahfedersin.ömrünü heba edersin. boşuna bunlara katlanırsın derim. eşin engelli olsun olmasın. arkanda değilse , aynı evde böyle bir kayınvalide ile yaşamak çok zor .

cnm benım artık keskelerı bırak kendımı nasıl kurtarabılırım yanı unıversıte olarak ansıl gelıstırebılırıme bak sen hemen cocuk felanda yapma bence,ben seyede takıldım esının bosancaz demesıne bırden cıksada agzından boyle demesı yanlıs cunku sen onun ıcın her seyı yıkıp gelmıssın anladıgım kadarıyla ama uzulmeyı bırak onune bak artık tatlım:71:

en azından eşinizin iyileşme durumu olduğu için sevinmelisiniz. eğer iyileşirse her ikinizde çalışıp kendi düzeniniizi kurabilirsiniz. şimdilik dişinizi sıkmaktan başka çare gözükmüyor gibi. kendinizi yıpratmayın kayınvalidenize "he" diyin ama bildiğinizi yapın.

arkadaşlar yorumlarınızı okuyorum.. desteğiniz için teşekkürler

çook üzüldüm gercekten durumunuzaa .. bence aileniz artık arkanızda değil yalnızsınız diye kayınvalidenz ondan cesaret alıp size böyle davranıyor olabilir :(( eşinizde gercektn büyük hata yapmışş hemn boşanmayı düsünmekle.. ama siz yalnızım diyipde kendinizi ezdirmeyin lütfen.. gerekirse hepsine pat pat cevabnızı verin.. eşinizle bu durumu enine boyuna konuşmanız gerekiyor.. üzerinden daha fazla zaman gecmeden bnce bi karara varmalısınz böyle hayat sürmez cnkü :(( bi yandan da ailenizle barışmaya calısmalısnz bir sekilde.. ilk adımı sizin atmanız gerekiyorr.. anneler dayanamazz anneden başlayın bencee..

çook üzüldüm gercekten durumunuzaa .. bence aileniz artık arkanızda değil yalnızsınız diye kayınvalidenz ondan cesaret alıp size böyle davranıyor olabilir :(( eşinizde gercektn büyük hata yapmışş hemn boşanmayı düsünmekle.. ama siz yalnızım diyipde kendinizi ezdirmeyin lütfen.. gerekirse hepsine pat pat cevabnızı verin.. eşinizle bu durumu enine boyuna konuşmanız gerekiyor.. üzerinden daha fazla zaman gecmeden bnce bi karara varmalısınz böyle hayat sürmez cnkü :(( bi yandan da ailenizle barışmaya calısmalısnz bir sekilde.. ilk adımı sizin atmanız gerekiyorr.. anneler dayanamazz anneden başlayın bencee..

annemle konuşuyoruz tel.de ama babam benimle konuşmuyor o da ayrı bir dert:59:

annemle konuşuyoruz tel.de ama babam benimle konuşmuyor o da ayrı bir dert:59:

Annenizle konuşmanız çok sevindirici, biraz üstlerine gitseniz sizi yine bağırlarına basarlar.

Evlilik sorunlarınızı nasıl çözersiniz bilmiyorum, ama lütfen ailenizle barışın, gidin ellerini öpün. Kendimizi başkalarına adıyoruz, ama yeri geliyor bize en olmadık şeyler yapabiliyorlar. Allah'a şükür hayattalar, bırakın size destek olsunlar.

teşekkürler desteğiniz için.. eşimle bu konuyu yani aynı evde yapamama kendi düzenini isteme konusunu konuşmuştum bir kaç gün önce annemede anlattım çünkü ondan artık birşey saklamak istemiyorum (içine kapanığım biraz, dertlerimi tek başıma çözmeye çalışırım)hemde ağzını aramış oldum. annem yuvanı yıkma çaba göster dedi, sen onu terkedersen hepten hayata küsebilir dedi.. ama illaki gelcem diyorsan kapımız açık kızım dedi biz senin bu hayatta yapamayacağını biliyorduk ama bizi dinlemedin dedi..

Back
X