çikolata kisti ameliyatından sonraki süreç,neler yasıyoruz,hamile kalabilenler..

toobe

♥mY littlE sUnsHine♥
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
1.184
3
116
Diğer
arkadaslar ben 2 kez açık ameliyat oldum o zaman bekardım 4 yıla yakın doğum kontrol hapı kullandım evliyim 7 aylık çocuk denemelerine basladık bu 4. ayımız olmadı..Benim suan kistim yok cok sükür ama endiseleniyorum bu operasyonlardan sonra yapısıklık olabiliyormus..
Anlatalım,paylasalım tecrübelerimizi,birbirimizin yolunu aydınlatırız uygulanan tedavilerimizi paylasabiliriz ..
Tecrübesi olanlar paylasırsa sevinirim:71:

merhaba canım çikolata kisti diye gördüğüm her başlığı okuyorum bu dertten muzdarip olanlarında devamlı yazmalarını istiyorumsonuçta bizim halimizden en çok yine biz anlarız.eğer bildigğimiz veya yapmamız gereken birşeyler olursa beliki daha bilinçli oluruz hastalığı hakkındada bilgisi omlayanlar öğrenir.
ben 2008 de karın ağrısıyla gittiğim dahiliyeden ogün kadın doğum bölümünden 2 taraflı kistim olduğunu öğrenerrek çıktım. sonra 3 aylık doğum kontrol hapı ve büyüyüp küçülme dengesizliği görülünce hemen laparoskobi 4. aşamasında olmasına rağmen tüplerim açıkmış iyi geçmiş ama daha sonra öğrendiğime göre sadece kistin içi boşaltılmış.bu yüzdende diğer ay tekrar 3cm olmuş ve 6 aylık menozpoz iğnesi her ay kontrol edildi 6 ayda hala 2 cm kistimö vardı.öle zor günlerdiki hiç bitmiyordu 2 yıllık evliydim ve çocuğum yoktu ama istemiyoruz deme lüksümde elimden gitmek üzereydi.7.ay iğnenin etkisi geçti.vucudum sanki hava aldı.ardından 2 kimyasal gebelik yaşadım ve mayıs 2010 hemen özelde tüp bebek dediler.öncesi rahim filmi temiz çıktı.negatif tüp bebek denemem.sonrası yine 2 ay sonra bir kimyasal gebelik daha.eylülde 2. tüp bebek öncesi büyüyen 3 ve 2 cmlik kistim histeroskobiyle boşaltıldıbaşka sorun görünmüyordu genetik testlerim temizdi sanırım yumurta kaliten kötü o yüzden kimyasal gebelik yaşıyorsun dendi.ilaçlar 2. tüp bebek denemem 3 tranfer ve yine koca bi negatifffff.bıraktım artık bende ekimden beri hep dediler kendini sal rahat ol :) kolaydı olacaktı sanki hemen bıraktım ama olmadı 5 aydır yine bişi yok ve belkide nisan mayıs gibi 3. denemem.ben hala mucizemi bekliyorum belki kendiliğinden gelir diye şanslı bir insan değilmdir ama dualarımı eksik etmiycem nasipya belkiiiiiiii........
şimdi benim gibi çikolata kistiyle mücedele edenler sizlerde yazın başaranları okuduukça yüzümüz gülüyor bizlerinde...

Deniz,
çok geçmiş olsun cnm..
kötü günler geçirmişin ben ilk ameliyatımı 2002 haziranda oldum benim baya büyüktü kistlerim ca 125 testimde tavan yapmıstı..Onkoloji bölümünde oldum operasyon pataloji sonucları temiz cıkınca ilaç filan vermediler sonra subat ayında tekrarladı yine açık operasyon oldum ogün bugündür doğum kontrol hapı kullandım evlenince bırak dedi doktor sonra öğrendimki 5 cmlik yeni bir kistim olmus:26:
Ama nasıl olduysa kendiliğinden gitti..suan kistim yok 4. denememizdi olmadı 2 ay klomen kullandım
Regl oldum persembe hormon tahlillerimi ve esimin tahlillerini yaptırcaz
ca125,fsh ve prolaktin istemiş doktorum..
Cnm Allahım yar ve yardımcımız olsun.Olmıcak die birsey yok insanlar hiç sebep yokken hamile kalamıyor.Biiz bir sorunumuz olduğunu bildiğimiz için stres yapıyoruz buda cok etkiliyor inan..
Ben normalde cok rahat bir insanımdır pek takmam birseyleri pimpirikli diilimdir ama bu konuda rahat olamıyorum..
Evet arkadaslar sizlerde tecrübelerinizi yazarsanız önümüz aydınlanır hangi süreclerden geçeceğimizi öğreniriz..

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 7 8 aydır deneyip hamile kalamayanlardanım. hormonlarıma,rahim filmine, eşime bakıldı hepsi temiz. yalnız bende cinsel ilişki sırasında kasıkta ağrı oluyor. bazende gazım falan olduğunda. açıkçası endometriozisten şüpheleniyorum. çikolata kisti bununda bir çeşiti.yalnız laporoskopi oluyor sanırım. arkadaşlar siz ne şikayetiyle gittiniz doktora? nasıl öğrendiniz rahatsızlığınızı? doğrudan laporoskopimi yapıdı?

mrb geçmiş olsun benim adetlerim sancılı oluyodu bide kist apandiste yapısmıs cok ağrı yapıodu ultrasonda görüldü çeşitli kan tahlilleri yapıldı eğer kistin boyutu 5 cmden küçükse laparoskobi daha büyükse açık ameliyat cok hızlı ilerleyebiliyor tekrar ediyor ins yoktur ama doktora gitmenizi öneririm

hiçkimse hiçbişi yazmıo:14:
Ben 2 gün önce hormon tahlillerimi yaptırdım fsh,e2,ca125 esim almıstı doktora göstermiş bi sorun yok demiş:16:
Yarında eşimin tahlili yapılacak..
Ameliyat olan sonrasında yapısıklık olan ya da olmayan,hamile olabilen lütfen yazın arkadaslar..
Çikolata kisti ne kadar yaygın bi sağlık sorunu ama topikler cok cansız:50:

aslında çok yaygın bir hastalık vede burada bi kaç başlıkta var arkadaşlar ama yazmıyoruz paylaşmıyoruz sana katılıyorum bu konuda.aslında hamile kalanda çok ama hamile kalan yazmaktan vazgeçiyo sanırım yada hastalık bezdirmiş hepimizi :) yazamıyoruz galibaa

evet kızlar yaa bu kist bu kadar önemsizmi anlamadım gitti.Benim eşimde de sorun var.Ondakimi engel bendeki bu kistmi çözemedim gitti.

Bu kisti olan kızlar fsh değerinizi ve aylık yumurta sayınızı paylaşırmısınız..
Ben soldan yumurtluyorum kistte orda zaten 4 sağda hep bir yumurta oluşuyor Toplam 5 yumurtam oluyor..Fsh ise en son 7 idi.Yeni yaptırdım cuma günü son değeri paylaşırım.
Bunu paylaşma önerim bu kist yumurta rezevlerine ciddn zarar veriyor ve erken menapoza yolaçıyormu?

Kistimde 1,5 cm eylül 2010 da öğrendim varlığını Allahtan büyüme yok şuanda..

Son düzenleme:
aslında çok yaygın bir hastalık vede burada bi kaç başlıkta var arkadaşlar ama yazmıyoruz paylaşmıyoruz sana katılıyorum bu konuda.aslında hamile kalanda çok ama hamile kalan yazmaktan vazgeçiyo sanırım yada hastalık bezdirmiş hepimizi :) yazamıyoruz galibaa

Evet uğrasması zor,zaman zaman ağrıları olan ,hiç geçmeyen hatta yeri gelince tekrarlayan bi hastalık bizimkisi:14:
Ama umutsuz olmak yok..
Hadi hamile kalabilenler yol gösterin bize..

evet kızlar yaa bu kist bu kadar önemsizmi anlamadım gitti.Benim eşimde de sorun var.Ondakimi engel bendeki bu kistmi çözemedim gitti.

Bu kisti olan kızlar fsh değerinizi ve aylık yumurta sayınızı paylaşırmısınız..
Ben soldan yumurtluyorum kistte orda zaten 4 sağda hep bir yumurta oluşuyor Toplam 5 yumurtam oluyor..Fsh ise en son 7 idi.Yeni yaptırdım cuma günü son değeri paylaşırım.
Bunu paylaşma önerim bu kist yumurta rezevlerine ciddn zarar veriyor ve erken menapoza yolaçıyormu?

Kistimde 1,5 cm eylül 2010 da öğrendim varlığını Allahtan büyüme yok şuanda..
cnm öncelikle geçmiş olsun.Benim suan kistim yok..
Doktorum bana yumurtalık rezervimin iyi olduğunu söledi
Klomen kullanıyorum sadece bir yumurtam olusuyor.bende tahlil sonuclarımı yazayım:
fsh:8.22
prolaktin:14.53
Estradiol (e2):42.14
ca-125:11.53

Evet çikolata kisti yumurtanın kalitesini düşürüyor ayrıca açık operasyonlar da rezervini azaltıyor die biliyorum..Doktorum sonuclara normal dedi bende arastırdım biraz fsh 10 a yaklastıkça tehlike artıyor..
Yanlısım varsa düzeltin arkadaslar:37:
Peki sende uygulana tedavi nedir?
Ne zamandır deniyorsun ya off cok sordum kusura bakma:30:

cnm öncelikle geçmiş olsun.Benim suan kistim yok..
Doktorum bana yumurtalık rezervimin iyi olduğunu söledi
Klomen kullanıyorum sadece bir yumurtam olusuyor.bende tahlil sonuclarımı yazayım:
fsh:8.22
prolaktin:14.53
Estradiol (e2):42.14
ca-125:11.53

Evet çikolata kisti yumurtanın kalitesini düşürüyor ayrıca açık operasyonlar da rezervini azaltıyor die biliyorum..Doktorum sonuclara normal dedi bende arastırdım biraz fsh 10 a yaklastıkça tehlike artıyor..
Yanlısım varsa düzeltin arkadaslar:37:
Peki sende uygulana tedavi nedir?
Ne zamandır deniyorsun ya off cok sordum kusura bakma:30:

Uygulanan bir tedvi yok bir an önce hamile kalmam öneriliyor.Eşimin durumuda sorunlu kalamıyorumki 1.5 yılı geçti korunmasız hiç bi gebelik falan yaşanmadı.(eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var)
Tüm testleri bu ay yeniden yaptırdım haftaya sonuçlarını alıcaz yaşımda 32 oluyor.Doktor bu durumda sizi daha fazla bekletemem dedi.
Gerçi ilk öğrendiğimde tüp bebek tedavisine başladık ama bir yumurtanın erken çatlamasıyla iptal edildi.Kaldı öylece.

Uygulanan bir tedvi yok bir an önce hamile kalmam öneriliyor.Eşimin durumuda sorunlu kalamıyorumki 1.5 yılı geçti korunmasız hiç bi gebelik falan yaşanmadı.(eşimdede hareket ve morfoloji sorunu var)
Tüm testleri bu ay yeniden yaptırdım haftaya sonuçlarını alıcaz yaşımda 32 oluyor.Doktor bu durumda sizi daha fazla bekletemem dedi.
Gerçi ilk öğrendiğimde tüp bebek tedavisine başladık ama bir yumurtanın erken çatlamasıyla iptal edildi.Kaldı öylece.

anladım..ins sonucların güzel çıkar:71:
Eşimde yeni yaptırdı tahlilleri bakalım ne cıkcak:18:
Allahım yüzümüzü güldürsün ve yardımcımız olsun inss:16:

slm arkadaşlar benim tüp bebekte ilkinde 10 ikincide 15 toplandı ama bence sayı önemli değil kalite önemli çünkü ilkinde bir verildi gerisi dondurulacak durunda değilmiş.ikincide 15 toplandı 2. kalite 3 adet verildi gersi büyümedi bile verilenlerde tutmadı.anladımki öncelikle tüp bebekten önce yumurta kalitemi artırmalıyım benim fsh 10 idi 2. tüp bebekte 11 e çıktı sanırım tüp bebek tedavisi kötü etkiliyor.3. deneme öncesi bitkisel birşeyler deniyorum napalım elimizden geleni yapıp dua etmekten başka çaremiz yok...şifa allahdann

Ben de 4 yıldır uğraşıyorum, bitkisel çok şey denedim ama geçmedi. 5 cm oldu ikisi de. Doktorlar gebe kalamamamın tek sebebinin bu olduğunu söylüyorlar ve şimdiye kadar yaklaşık 7-8 farklı doktora gittim.
Bitkisel kürlere çok inanmıştım ama artık Allahtan başka hiçbirşeyden ümidim yok. Herşey hikaye gibi geliyor. Son çare olarak ameliyat olmayı düşünüyorum, sonra ilerde keşke ameliyatı da yaptırsaydım diye pişman olmayayım diye. Kimsenin ümidini kırmak istemem ama ben de eşim de çok yorulduk.

Yaşım 34. Keşke ilk evlendiğimde(5 yıl önce) küçücük aklımla doğum kontrolü yapmaya kalkışmasaydım, sanki şakır şakır doğurabilecemişim gibi.

Güzel hikayeler de var, 8 cmlik kistle hamile kalabilenler gibi.

cnm lütfen ümidini yitirme ve cok yıpratıcı ama ..
Peki neden laporoskopi olmuyorsun?kurtul bence kistlerinden hem ameliyattan sonra ilk 6 ayda hamile klamak kolay oluyormus
Ben 2 kez ameliyat oldum bekarken evlendim cocuk deniyoz bu 5.ay olcak.
Sen hangi tedavileri uyguladın?klomen ,iğne ?
Tüp bebek denediniz mi? Yani umutsuzluğa kapılma ama tedavi yollarını mutlaka arastır.
Cok cok geçmiş olsun..
Allah'ım hepimize sifa versin

slm laparoskopi sonrası menopoz iğnesi vurulmak bence birazda zaman kaybı çünkü 6 ay içinde hamile kalma şansı oluyor benim laparoskobi olduğumda yaşım 27 idi 6 aylık iğne vurulunca toplam etkisi geçmesiyle 8 ayı buldu derken yaş 28 kimyasal gebelik falan.ardından yine tüp bebek için doğum kontrol hapı bölew böle 30 oldum bence gereksiz korunma ilacı menopoz ilacı zaman kaybı helede 30 lu yaşlardaysak.çikolata kistinden tam bir kurtuluş olmuyor ama hamile kaldıktan sonrasını şuan düşünmek istemiyorum inşalah hepimiz te<z vakitte bunu başarırızzz.

cnm lütfen ümidini yitirme ve cok yıpratıcı ama ..
Peki neden laporoskopi olmuyorsun?kurtul bence kistlerinden hem ameliyattan sonra ilk 6 ayda hamile klamak kolay oluyormus
Ben 2 kez ameliyat oldum bekarken evlendim cocuk deniyoz bu 5.ay olcak.
Sen hangi tedavileri uyguladın?klomen ,iğne ?
Tüp bebek denediniz mi? Yani umutsuzluğa kapılma ama tedavi yollarını mutlaka arastır.
Cok cok geçmiş olsun..
Allah'ım hepimize sifa versin

Teşekkür ederim. Ameliyatı da olayım, Allah ne nasip ederse. Ama şunu öğrendim, Allahtan başka hiçbir şeye umut bağlamamalı.

arkadaslar dün itibariyle rahim filmimi çektirdim bi prof.a gösterdim
Ne cok olumlu ne cok olumsuz dedi
Yapısıklık yüzünden opak madde tam yayılamadı diyor.
Doktorda diğer ay isteseniz asılama yapalım dedi
Asılama tüp bebek gibi diilki yapısıklık varsa asılama ile nasıl tutcak
Kafam cok karıstı biraz beklesek mi
bilemiyorummm

arkadaslar dün itibariyle rahim filmimi çektirdim bi prof.a gösterdim
Ne cok olumlu ne cok olumsuz dedi
Yapısıklık yüzünden opak madde tam yayılamadı diyor.
Doktorda diğer ay isteseniz asılama yapalım dedi
Asılama tüp bebek gibi diilki yapısıklık varsa asılama ile nasıl tutcak
Kafam cok karıstı biraz beklesek mi
bilemiyorummm
canım allah yolunu açık etsin sen içini ferah tut doktorlara bırak tam yapışıklık yoktur sende tüplerin tam tıkalı olsa aşılama denemezler mevlam nasip ettikten sonra aşılama tüp normal yol hiç belli olmuyor allah yardımcın olsunnnnnnnn

canım allah yolunu açık etsin sen içini ferah tut doktorlara bırak tam yapışıklık yoktur sende tüplerin tam tıkalı olsa aşılama denemezler mevlam nasip ettikten sonra aşılama tüp normal yol hiç belli olmuyor allah yardımcın olsunnnnnnnn

saol güzelim
bende seni merak etmiştim simdi napıyosun hangi asamadasın
Rabbim yardımcımız olsun.
Bakalım vardır doktorun bi bildiği diyorum:69:

Back
X