çikolata kisti başımızın belası :(

canım benim 4 yıl oldu evlilik. ne eşimde ne de bende alkol sigara yok ama eşimdeki sperm problemi hemen geçecek bir şey değil ergenlik döneminde kabakulak olduğundan kaynaklanıyor. yumurtalıklar zarar görmüş çok az sperm üretiyormuş yani zaten bizim başka yolumuz yok tüp bebekten başka. bu yüzden ameliyat olmak istemiyorumki yumurtalıklarımın yapısı bozulmasın. bakalım hayırlısı artık hepimiz için... ama bu form bana iyi geldi:)) yalnız olmadığımı bilmek ve dertleşmek biligi alışverişinde bulunmak çok iyi geliyor :))

Benimde iki tarafımda çikolata kisti var hemen hemen ikisi de 8 mm ameliyatı uygun görmediler. Hamile kalmam gerekiyormuş. Çalışmalar başladı..

geçmiş olsun canım sana da ... inşallah iyi haberlerini alırız. eğer eşinde bir problem yoksa büyük ihtimalle hamile kalırsın. soğan kürünü dene bence...

benim kistim hala duruyor,bekarken( evlenmeden 5-6 yıl kadar önce) şiddetli ağrılarım yüzünden olduğum laporoskopik ameliyat malesef yumurtalıklarıma zarar vermiş ve rezervleri azaltmış.bu yüzden 2.bir ameliyat olamıyorum( olursam menopoza girme ihtimalim oluşuyor).. 5cmlik kistimle 4kez tüp bebek denedik,hepsi negatif sonuçlandı.
en büyük hatam bekarken ameliyat olmakmış,tabi sonradan söylendi bu bana.. eğer evliyken ameliyat olup,ardından bebek düşünsek kendiliğinden olma ihtimali bile çok yüksekmiş..
napalım,kısmet diyorum.Allah herşeyin hayırlısını versin..

Doktor senin kistler ne kadar küçülürse ameliyat yapmadan tüp bebeğe geçecek tüp bebek yönteminde en kaliteli sperm ve yumurtalığı dölleyip yerleştiriyorlar seçme olması şansı yükesltiyor inşallah iyi haberlerini yazarsın buradan evet bu formda herşeyi açık açık konuşabiliyoruz ve bilmediklerimizi öğreniyoruz yoksa insanın bir tek bende mi var düşüncesi insanın moralini bozmaya yetiyor

Arkadaşım inşallah bu sıkıntılarının mükafatını en kısa zamanda alırsın ve bebeğin yaşadıklarının hepsini unutturur ... Sanırım seni bekarken ameliyat yapan doktor tecrübesizmiş yumurtalık rezervlerini çok yaralamış senin kistin iki yumurtalkta varmıydı tek yumurtalıkta bile hamile kalanları okumuştum hep aynı tüp bebek merkezinde mi devam ettin tedavine iyi doktorlarla karşılaşmak çok önemli bu konuda iyi prof dr ları bulup tedavine öyle devam et inşallah buradan iyi haberlerini yazarsın ( kistleri ilk öğrendiğimde sadece kontrol için gittiğim hastanede doktora güzelce anlatım hiç çocuğum yok yeni evliyim hep doğum kontrol hapı kullandım normal yola denemedim vs anlatıyorum doktorun bana dediği ameliyatı ben yapayım toplam fiyatı şu kadar tutar kapalı yöntemle yapacak ama küçük şehir küçük bir hastahane ve bu ameliyatı çok fazla yaptığını zannetmiyorum ben başka doktorlara gitmesem ve bu formları takip etmesem durumun ciddiyetinin farkında olmayacaktım belkide hemen ameliyatta yatacaktım benimle hem tecrübe hem para kazanacak bu yüzden doktorlara karşı güvensizlik oluştu )Allah hepimize acil şifalar versin anneliği nasip etsin

bu ameliyat ne kadar iyi ellerde yapılırsa yapılsın mutlaka zarar veriyormuş canım, ki benim ameliyatımı yapan kişide çok tecrübeli bir prof.du.. önemli olan vakit kaybetmemek.ameliyattan çıkınca doktor yanıma gelip çocuk istiyosan çok beklemeden evlen demişti bana şaka gibi:))
ameliyattan sonra 2-3 yıl içerisinde yumurtalıkların yapısıda bozulabilir,en önemlisi tüplerde yapışıklık olabiliyor..
bütün denemelerimi aynı yerde yaptırdım,çünki yaşadığım şehirde başarı oranı en yüksek tüp bebek mekeziydi.. benimde hiç güvenim kalmadı artık,1-2 yıl oluruna bırakıp sonra istanbulda deniycem sanırım..
Allah hepimize hayırlı evlatlar versin..

üzüldüm senin adına canım yaa inşallah kavuşursun hayırlı bir zamanda bebeğine...

bu formtakip ettikçe doktoruma olan güvenim arttı aslında beni hemen ameliyat etmek istememesi ve hatta ne kadar iyi yapılıra yapılsın mutlaka zarar verir demesi sisin yazdıklarınızla aynı kapıya çıkıyor. ben izmir şifa hastanesine gidiyorum Bornovaya dr.şaban bey. araştırdım alanında çok da iyi. tavsiye ederim açıkcası. çok ilgileniyor aklımadaki tüm soruları cevaplıyor. hemen konuşalım da git muamelesi yapmıyor. bir de Ankarada Anatolia tüp bebek merkezi var. ben araştırma yaparkne hep orayı referans görüyorm. herles çok memnun. eğer oralara yakınsan bir de onları değerlendir derim. araştırabilirsin sen de:)

teşekkürler canım önerilerin için..bende izmirde yaşıyorum,izmirde tüp bebek için beklentim kalmadı artık..
1kezde istanbulda deneyip olmazsa yumurta donasyonu düşünüyorum..birşekilde mutlaka olacak gibi hissediyorum ama olmazsa napalım,Allah bana ve eşime sağlık mutluluk versin,çocuksuzluk herşeyin sonu değil..
İnşallah bebişlerinize en yakın zamanda kavuşursunuz..

çok haklısın canım biz de eşimle öyle düşünüyoruz açıkçası olmazsa da birbirimiz için yaşarız doyasıya aşkın tadını çıkarırız napalım:)sen hani merkezlere gittin peki???

Son düzenleme:
arkadaslar bende3 aylık bebek calısmasının ardından kontrol amaclı dr gıdınce oğrendım cıkolata kıstı oldugunu.sağ yumurtalıkta 4,5 cm ılac tedavısı sonuc vermedı.lap. dedı doktorlar 3 farklı dr ye gıttım.amelıyat korkumdan 1,5 sene kactım doktorlardan. olmayınca artık kararı verdım prof. gıttım bu ay vagınal ultrasonla baktı cıkolata kaybolmus polıkıstık over ılac tedavısıne baslıcaz dedı. saskınım acıkcası aranızda boyle olan var mı ?kendılıgınden cıkolata kıstı kaybolan.

slm arkadaşlar ben nerdeyse 4 yıldır bebek istiyorum ilk 1 yılın sonunda 5 haftalık hamilelik oldu düştü sonra bir çok doktora gittim kist, bir var bir yok şeklinde gitti geçen sene bir doktora güvendim çikolata kistin yok dedi normal over kist dedi o zamandan beri doğum kontrol hapları klomenler çatlatma iğneleri en son emar çekildik senin çikolata kistin var 4 cmlik dedi açık ameliyat olmam gerekliymiş başka doktora gittim oda olman gerekli sana yanlış tedavi vermişler falan dedi amaeliyattan sonra bana 1 sene lukricin diye bir ilaç ve dk ilacı vericekmiş. benim kimseye güvenim kalmadı artık ne olur bana güvenilir bir doktor tavsiye edin psikolojim alt üst olmuş durumda sürekli ağlıyorum ne yapıcam bilmiyorum sizce amaliyat olursam arkasından ne yapılmalı bebek denemek mi? tüp bebek mi? yoksa 1 sene boyunca doğum kontrol hapımı? inanın çok kötü durumdayım, senelerim boşu boşuna geçiyor

çok geçmiş olsun canım. bence acele etme ameliyat iin çünkü tüm doktorların dediğiyumurta rezervine ve dokusuna zarar verdiği. daha sonra çocuk için daha zorlu oluyormuş. ama ameliyat olup hemen ardından tüp bebek deneyenler var hamile kalmışlar. kişiye göre değişen bir durum yani. ama doktor çok önemli. ben bodrumda yaşadığımdan buradaki doktorlaara güvenemedim izmire gittim şifa hastanesine. ama orda gittiğim kadın doğumcudan memnun kalmadım çünkü ilgilenmedi eşimin durumdan dolayı zaten direk tüp bebeğe yönlendirdi. ama tüp bebek uzmanından çok memnunum. sen hangi şehirde yaşıyorsun peki?

teşekkür ederim canım ben kütahyadayım, peki tüp bebek uzmanın hangi hastanede yapıcakmısın tüp bebek rabbim şifamızı versin inşallah

renkli dp ne demek:) eğer renkli ultrason gibi bi şeyse baktılar. senin karındaki sıvı birikimi çikolata kistinden mi peki?

benden de hiç istememişleri zeynep kamil istedi normalde istemeleri gerekmiş renkli dopler daha ayrıntılı ultroson demek kistin içeriği daha detaylı görnüp karında sıvı birikimi falan bir de kan akımına bakıo kist tehlikeli olursa kan akımı fazla oluyormuş bana doplerde ameliyat yazmışlardı özelde çektrmiştim..evet sıvı birkimi kist yapıo içindeki kan mı sıvımı karın boşluğuna yaylılıo doplerde çıktı

aynı durmu bend eyaşadım benimde kalmamıştı güvenim doktorlara hala da aynıyım sadace çıldırcak gibilikten kurtuldum bence kafanı hiç birine takma birinin dediğini yap ya ameliyatsa ol sonra tüp deneyeceksen dene ama bence durmunu bilmem ama kist tehlikeli değilse ve küçük ise tüp dene çocuk düşünüorsan..çikolata kisti çok acayip bir durum her doktorun görüşüde farklı fazla kafana takma ama ihmalde etme..ben iki ay yasmin içtim küçülme olmadı ama bazılarının gidermiş

evet bekarken ameliyat demek çok sakıncalı ama maalesf doktroların bir çoğu edior bekar demeden kaç kişiye anlatıorum ama çoğu anlamak istemio tehlikeli bir durum yoksa ameliyat olmamalı çocuk düşüncesi var ise eğer..bekarken de olsanız bu sefer zaman içersinde rezerv gitgide azalacak

sağolun cevaplarınız için arkadaşlar,burda okumasam hemen tüp bebek yap diyende yok bana, onun içinde eşime uzak geliyo tüp bebek konusu benim kisti aldırmamı istiyo, eğer çözümse ameliyat olayım ama ya yanlış bir karar olursa işte bunları düşünüyorum sürekli, peki sen nerde tedavi görüyosun şuan canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…