- 7 Mayıs 2013
- 154
- 2
- 118
Bazı doktorlarda tüp bebekten önce 3 ay yada 6 ay kadar geçici menopoz iğneler yapıyorlar bu formlarda okumuştum bu şekilde de küçülüyor sanırım hormonları etkilediğini ve menopoz sıkıntılarını yaşadıklarını yazmışlar ameliyattan iyi olur belki benim durumda senin gibi verilen sürede hamilelik gerçekleşmezse ne yol izleyeceğimi tam bilmiyorum devlettin tüp bebeğe 3 sene şartı varmış senin evliliğin kaç sen oldu eşinde sigara içiyorsa bırakmasını söyle doktorların ilk sorduğu soru bu spermleri öldürüyormuş birde çok kişi keçiboynuzu kürü ve pekmezinin çok etkili olduğunu yazmışlar eşin isterse dene bakalım
renkli dpler hiç çekldinmi peki benim sıvı birikimi onda çıktı ultrosnda hiç anlamamışlardı
Benimde iki tarafımda çikolata kisti var hemen hemen ikisi de 8 mm ameliyatı uygun görmediler. Hamile kalmam gerekiyormuş. Çalışmalar başladı..
evet çok yaygın bir yöntem değil çok araştırdım ama pek birşey bulamadım doktorlarda bu yöntemden bahsetmiyorlar sen en son ameliyat mı oldun kist 3 , 4 cm iken direk tüp bebek yapıyorlar amaç bu aslında çok büyükken biraz küçültmek
ameliyat dediler zeynep kamilde ama ca testi yüskes diye birde rapor için ameliyat şart evet kisstten salıgılanan sıvı karında birikio spermleri öldürüo bakalım ameliyat olsamda yeniden çıkacak zaten ameliyattan 4 ay sonra tüp deneyebilrsin demişlerdi o zamanda menazpoza sokacaklarıdı sanırım iğnelerle kist çıkmasın diye..sıvı birikimi yüzünden tüpte tutmaz diye düşünüorum
Denemeden sonucun negatif olacağını bilemeyiz biz elimizden ne geliyorsa yapalım gerisi Allahın takdirine kalmış ileriki zamanlarda keşke bunuda yapsaydım olurmuydu demeyiz en azından bence vakit kaybetme doktorların hep dediği bu kist ilerleyici tek tedavisi hamilelik ameliyatta hem kistlerin hemde sıvı alınır tekrar oluşmasına fırsat vermeden denersin tüp bebeği inşallah sıkıntılı olsa bile bizde pozitif sonuçlar alırız umudumuzu yitirmeyelim tedavimizi aksatmayalım yeter
canım benim 4 yıl oldu evlilik. ne eşimde ne de bende alkol sigara yok ama eşimdeki sperm problemi hemen geçecek bir şey değil ergenlik döneminde kabakulak olduğundan kaynaklanıyor. yumurtalıklar zarar görmüş çok az sperm üretiyormuşyani zaten bizim başka yolumuz yok tüp bebekten başka. bu yüzden ameliyat olmak istemiyorumki yumurtalıklarımın yapısı bozulmasın. bakalım hayırlısı artık hepimiz için... ama bu form bana iyi geldi:)) yalnız olmadığımı bilmek ve dertleşmek biligi alışverişinde bulunmak çok iyi geliyor :))
benim kistim hala duruyor,bekarken( evlenmeden 5-6 yıl kadar önce) şiddetli ağrılarım yüzünden olduğum laporoskopik ameliyat malesef yumurtalıklarıma zarar vermiş ve rezervleri azaltmış.bu yüzden 2.bir ameliyat olamıyorum( olursam menopoza girme ihtimalim oluşuyor).. 5cmlik kistimle 4kez tüp bebek denedik,hepsi negatif sonuçlandı.
en büyük hatam bekarken ameliyat olmakmış,tabi sonradan söylendi bu bana.. eğer evliyken ameliyat olup,ardından bebek düşünsek kendiliğinden olma ihtimali bile çok yüksekmiş..
napalım,kısmet diyorum.Allah herşeyin hayırlısını versin..
Arkadaşım inşallah bu sıkıntılarının mükafatını en kısa zamanda alırsın ve bebeğin yaşadıklarının hepsini unutturur ... Sanırım seni bekarken ameliyat yapan doktor tecrübesizmiş yumurtalık rezervlerini çok yaralamış senin kistin iki yumurtalkta varmıydı tek yumurtalıkta bile hamile kalanları okumuştum hep aynı tüp bebek merkezinde mi devam ettin tedavine iyi doktorlarla karşılaşmak çok önemli bu konuda iyi prof dr ları bulup tedavine öyle devam et inşallah buradan iyi haberlerini yazarsın ( kistleri ilk öğrendiğimde sadece kontrol için gittiğim hastanede doktora güzelce anlatım hiç çocuğum yok yeni evliyim hep doğum kontrol hapı kullandım normal yola denemedim vs anlatıyorum doktorun bana dediği ameliyatı ben yapayım toplam fiyatı şu kadar tutar kapalı yöntemle yapacak ama küçük şehir küçük bir hastahane ve bu ameliyatı çok fazla yaptığını zannetmiyorum ben başka doktorlara gitmesem ve bu formları takip etmesem durumun ciddiyetinin farkında olmayacaktım belkide hemen ameliyatta yatacaktım benimle hem tecrübe hem para kazanacak bu yüzden doktorlara karşı güvensizlik oluştu )Allah hepimize acil şifalar versin anneliği nasip etsin
benim kistim hala duruyor,bekarken( evlenmeden 5-6 yıl kadar önce) şiddetli ağrılarım yüzünden olduğum laporoskopik ameliyat malesef yumurtalıklarıma zarar vermiş ve rezervleri azaltmış.bu yüzden 2.bir ameliyat olamıyorum( olursam menopoza girme ihtimalim oluşuyor).. 5cmlik kistimle 4kez tüp bebek denedik,hepsi negatif sonuçlandı.
en büyük hatam bekarken ameliyat olmakmış,tabi sonradan söylendi bu bana.. eğer evliyken ameliyat olup,ardından bebek düşünsek kendiliğinden olma ihtimali bile çok yüksekmiş..
bu ameliyat ne kadar iyi ellerde yapılırsa yapılsın mutlaka zarar veriyormuş canım, ki benim ameliyatımı yapan kişide çok tecrübeli bir prof.du.. önemli olan vakit kaybetmemek.ameliyattan çıkınca doktor yanıma gelip çocuk istiyosan çok beklemeden evlen demişti bana şaka gibi:))
ameliyattan sonra 2-3 yıl içerisinde yumurtalıkların yapısıda bozulabilir,en önemlisi tüplerde yapışıklık olabiliyor..
bütün denemelerimi aynı yerde yaptırdım,çünki yaşadığım şehirde başarı oranı en yüksek tüp bebek mekeziydi.. benimde hiç güvenim kalmadı artık,1-2 yıl oluruna bırakıp sonra istanbulda deniycem sanırım..
Allah hepimize hayırlı evlatlar versin..
bu formtakip ettikçe doktoruma olan güvenim arttı aslında beni hemen ameliyat etmek istememesi ve hatta ne kadar iyi yapılıra yapılsın mutlaka zarar verir demesi sisin yazdıklarınızla aynı kapıya çıkıyor. ben izmir şifa hastanesine gidiyorum Bornovaya dr.şaban bey. araştırdım alanında çok da iyi. tavsiye ederim açıkcası. çok ilgileniyor aklımadaki tüm soruları cevaplıyor. hemen konuşalım da git muamelesi yapmıyor. bir de Ankarada Anatolia tüp bebek merkezi var. ben araştırma yaparkne hep orayı referans görüyorm. herles çok memnun. eğer oralara yakınsan bir de onları değerlendir derim. araştırabilirsin sen de:)
teşekkürler canım önerilerin için..bende izmirde yaşıyorum,izmirde tüp bebek için beklentim kalmadı artık..
1kezde istanbulda deneyip olmazsa yumurta donasyonu düşünüyorum..birşekilde mutlaka olacak gibi hissediyorum ama olmazsa napalım,Allah bana ve eşime sağlık mutluluk versin,çocuksuzluk herşeyin sonu değil..
İnşallah bebişlerinize en yakın zamanda kavuşursunuz..
slm arkadaşlar ben nerdeyse 4 yıldır bebek istiyorum ilk 1 yılın sonunda 5 haftalık hamilelik oldu düştü sonra bir çok doktora gittim kist, bir var bir yok şeklinde gitti geçen sene bir doktora güvendim çikolata kistin yok dedi normal over kist dedi o zamandan beri doğum kontrol hapları klomenler çatlatma iğneleri en son emar çekildik senin çikolata kistin var 4 cmlik dedi açık ameliyat olmam gerekliymiş başka doktora gittim oda olman gerekli sana yanlış tedavi vermişler falan dedi amaeliyattan sonra bana 1 sene lukricin diye bir ilaç ve dk ilacı vericekmiş. benim kimseye güvenim kalmadı artık ne olur bana güvenilir bir doktor tavsiye edin psikolojim alt üst olmuş durumda sürekli ağlıyorum ne yapıcam bilmiyorum sizce amaliyat olursam arkasından ne yapılmalı bebek denemek mi? tüp bebek mi? yoksa 1 sene boyunca doğum kontrol hapımı? inanın çok kötü durumdayım, senelerim boşu boşuna geçiyor
çok geçmiş olsun canım. bence acele etme ameliyat iin çünkü tüm doktorların dediğiyumurta rezervine ve dokusuna zarar verdiği. daha sonra çocuk için daha zorlu oluyormuş. ama ameliyat olup hemen ardından tüp bebek deneyenler var hamile kalmışlar. kişiye göre değişen bir durum yani. ama doktor çok önemli. ben bodrumda yaşadığımdan buradaki doktorlaara güvenemedim izmire gittim şifa hastanesine. ama orda gittiğim kadın doğumcudan memnun kalmadım çünkü ilgilenmedi eşimin durumdan dolayı zaten direk tüp bebeğe yönlendirdi. ama tüp bebek uzmanından çok memnunum. sen hangi şehirde yaşıyorsun peki?
renkli dp ne demek:) eğer renkli ultrason gibi bi şeyse baktılar. senin karındaki sıvı birikimi çikolata kistinden mi peki?
slm arkadaşlar ben nerdeyse 4 yıldır bebek istiyorum ilk 1 yılın sonunda 5 haftalık hamilelik oldu düştü sonra bir çok doktora gittim kist, bir var bir yok şeklinde gitti geçen sene bir doktora güvendim çikolata kistin yok dedi normal over kist dedi o zamandan beri doğum kontrol hapları klomenler çatlatma iğneleri en son emar çekildik senin çikolata kistin var 4 cmlik dedi açık ameliyat olmam gerekliymiş başka doktora gittim oda olman gerekli sana yanlış tedavi vermişler falan dedi amaeliyattan sonra bana 1 sene lukricin diye bir ilaç ve dk ilacı vericekmiş. benim kimseye güvenim kalmadı artık ne olur bana güvenilir bir doktor tavsiye edin psikolojim alt üst olmuş durumda sürekli ağlıyorum ne yapıcam bilmiyorum sizce amaliyat olursam arkasından ne yapılmalı bebek denemek mi? tüp bebek mi? yoksa 1 sene boyunca doğum kontrol hapımı? inanın çok kötü durumdayım, senelerim boşu boşuna geçiyor
aynı durmu bend eyaşadım benimde kalmamıştı güvenim doktorlara hala da aynıyım sadace çıldırcak gibilikten kurtuldum bence kafanı hiç birine takma birinin dediğini yap ya ameliyatsa ol sonra tüp deneyeceksen dene ama bence durmunu bilmem ama kist tehlikeli değilse ve küçük ise tüp dene çocuk düşünüorsan..çikolata kisti çok acayip bir durum her doktorun görüşüde farklı fazla kafana takma ama ihmalde etme..ben iki ay yasmin içtim küçülme olmadı ama bazılarının gidermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?