çikolata kisti başımızın belası :(

soğan kürüne ben de başlamayı düşünüyorum p.tesi günü. doktor niye kullanma dedi acaba? devamlı kullandığın bir ilaç mı var?

Bence doktorunu değiştirmelisin böyle bi cevap olamaz çünkü ayrıca kistin çok büyük bana kalırsa üzülmeni istemem ama ameliyat olman şart

zaten kan tahlil sonuçlarımıda alayım birkaç doktora göstereceğim. ameliyat şartsa olacağım mecbur. ama bekarım korkuyorum:26:

rahim filmi bende hiç çektirmedim ama biraz sıkıntılı diye duydum inşallah öyle değildir çok geçmiş olsun iyi haberlerini alırız inşallah

Bende de var 2,5 cm ama hamile kaldim polip de vardi ben de ama 8 haftalikken gelismedigi icin kurtaj oldum
Hamilelige engel oldugu net degilmis aldirmadan once amh testi yaptirip aldirin cunku yumurtaliga zarar veriyor eldeki rezervi bilip ona gore alinmadan tedavi yapilmasi lazim hemen aldirmayin

soğan kürünün tehlikesi var mı kızlar rastladınız mı hiç?

Benm esimde sperm sorunu var ama bunlara ragmen hamile kaldim yani neyin ne olacagini bilemiyoruz
Sogansuyu ben bi hafta yaptim ama biraktim
Zarari mide rahatsizligin varsa icme
Ben baharatciya karisim yaptirmistim onu iciyordum

soğan kürüne ben de başlamayı düşünüyorum p.tesi günü. Doktor niye kullanma dedi acaba? Devamlı kullandığın bir ilaç mı var?

bende anlamadım açıklama yapmadı sadece kullanma dedi ben evliyim doktorum doğum kontrol hapı vericekti ama bebek düşündüğümüz için vermedi 2-3 ay içinde hamile kalmam gerekiyor yoksa bende ameliyat olacağım galiba hiç üzülme sağlığın herşeyden değerli olmalı diğer organlarına zarar vermeden çok geç olmadan en az 2 doktor ameliyat diyorsa gecikme

Benm esimde sperm sorunu var ama bunlara ragmen hamile kaldim yani neyin ne olacagini bilemiyoruz
Sogansuyu ben bi hafta yaptim ama biraktim
Zarari mide rahatsizligin varsa icme
Ben baharatciya karisim yaptirmistim onu iciyordum

midem hassas benim de. geçenlerde incir kürü yaptım o iyi geldi. şimdi soğan a başlarsam tekrar ağrılarım olacak diye çekindim bak.

tedavi aşaması 4,5 cm kistlerden küçük olanlar için geçerli diye biliyorum

5 cm altini aldirmayin diyor drlar arkadadlar ameliyat yumurtaliga zarar veriyor
Ama buyukse de once yumurtalik rezervina bakilip reserv azsa tup bebek ya da asilama oneriyorlar once

bana ameliyat demedi henüz. ama şunu da söyleyeyim ameliyat dediğin bildiğim kadarıyla kasıktan alıyorlar bazen de alttan alıyorlarmış. çok zor değil diye duymuştum bir tanıdığımdan. hatta onu yaptırıp işe gitmişti. tabi mutlaka yeri ve büyüklüğü de önemlidir. ameliyat diyen doktorlara bu ayrıntıları da sormak lazım. çok büyütülmeyecek bir şeydir belki de. ameliyat deyince insanın aklına daha ürkütücü şeyler geliyor zira :)

evet haklısın 2-3 çeşit ameliyat var inşallah gerek olmaz

bu kistin kesin caresi yok aldirinca iki uc ay sonra tekrar cikiyor bu sefer haydi tekrarameliyat kistle bebek sahibi olabileckken ameliyatlar yuzunden neden tehlikeye atalim
doktorlara almasi kolay ben cok iyi bi proftan duydugumu aktarayim
5cmden dahabuyuk olan kistleri bile hemen almiyorum takip ediyorum once yumurtaliga bakiyorum ameliyattan sonra gebeligi saglayacak yumurtalarkalmazsa o zamanameliyatin fiziki acidan baska bir fayda saglamaz' bu kiste cok rastlaniyor ama takip etmek onemli demisti..bende doktora gittigimde hicsikayetim olmamasina ragmen bununla hamile kalamazsin zaten esinde problemli hemen tup bebek demislerdi ama kalabilmistim. doktorlar bizi dusunmuyor cogu zaman.. ama illaki ameliyat edilecekse de kapali ameliyati oneriyorlar yani kasiktan girilen ameliyati..yumurtaliga en az zarar verecek isinin ehli bir cerrah bulmak da onemli amaen onemlisi bukisti unutmak ve her seyiona baglamamak:))

dünya kadar doktor var ve her biri ayrı bişey söylüyor en iyisini bulmak zor ve kime inanacağını şaşırıyor insan eğer bu teşhis koyulduysa artık yapacak bişey yok bundan sonrası önemli .aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor bi hamile kalsamda kurtulsam

kesinlikle. kime inanacağız kime guveneceğiz? benim doktorumda kararsız kaldı "alabiliriz" dedi. ben şimdi nasıl guvenipte bıçak altına yatayım ki:44:

i.kanuni sultan süleyman h.hanesine bugün gittim, doktoru görmek nasip olmadı :) tavırları konuşmaları ve rahatlıkları tam bir devlet hastahanesine uygundu, ben derdimi anlatıyorum asistan karşımda elinde sandviçi yiyerek beni dinliyor. ve bana çok komik geldi. kistlerime asistan bakarken ölçüleri söylüyor sekreter de not alıyor. benim bildiğim filme benzer küçük kağıtlar çıkarılır. bunlar söyleyip yazıyorlar. nasıl güvenilir ki buradan gelen bilgiye? saat 08,30 randevusuna girdim, muayeneyi asistan yaptı tahlil isteyip yolladı. bir daha gitmeyi düşünmüyorum. aslında kocaman temiz bir hastahane her şey yepyeni. ama çalışanlar kötü. doktorları belki iyidir ama yardımcılar ttırtttt...

bu bence hiç bişey değil devlet hastaneleri denildiği zaman tüylerim kabarıyor. Acilde 40 derece ateşle beklerken doktor bey odasına gidip çay içiyor ve fatmagülün şuçu ne dizisini seyrediyor eşimde görünce kıyameti koparıyo tabi ama bişey değişmiyor. Adı üstünde devlet hastanesi.istanbulda oturuyorsan türkiye hastanesine git derim biraz pahalı ama müthiş ilgileniyorlar.

ben zaten ermeni hastanesine gidiyordum da doktorum yavaş diye bırakmıştım. oraya geri döncem sanırım :) şu rahim filmini çektirmeye cesaretim yok onu halletmem gerek önce

hanımlar hepimize geçmiş olsun öncelikle
6.5 ay önce normal basit kist tespit edildi 5 cmlik. tehlikeli değilmiş o yüzden sadece 6 ay bekleyelim ilaç kullanmana bile gerek yok dedi doktorum. 6 ay sonra kontrole gittim erimiş mi diye fakat 3.5 cmlik çikolata kisti çıktı bu kez de diğer kistim hiç gözükmedi eridi sanırım o. doktorum adet bittikten sonra 1 2 gün içinde gel dedi. yaklaşık 10 gün geçti adet olmam gereken tarihten. 2 3 gündür çok ağrım oluyo aynı adet sancısı fakat ufak lekelenme gibi bile kan yok. doktorum da hiç bi şey demedi. internette baktığım kadarıyla da baya zor karmaşık bi hastalık ne yapacağımı şaşırdım. sürekli bulantı karın ağrısı kistin olduğu tarafta kramp... çekilmez oldu iyice

evet skyline çok haklısın ameliyat en son çare olmalı sonuçta bu kistle birçok kişi hamile kalıyor hatta doktorum bikeresinde demişti doğum yaptırıken birçok kadının haberi bile olmadan doğum esnasında kistleriini alıyoruz ameliyat en son çare kistten haberleri bile olmuyor ama nedense doktorların çoğu hamen ameliyat deyip kestirip atıyolar bencede kafaya takmamak en doğrusu ve biraz sabretmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…