• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti (endometriosis) ve hormonlu spiral

Beety

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
4
1
286
Merhaba, endometriosis nasıl bir hastalık yaşayan arkadaşlar biliyor, o kısımlardan yana daha fazla dert yakınmayacağım sizlere.:kızgın:

Yaklaşık 7 yıldır yavaş yavaş başlayıp arttı, 2 sene önce artık ağrılardan yürüyemez halde ilken 1 yıllık visanne tedavisi gördüm. Bu işe yaradı 2 yıldır ağrım sancım yoktu.

Bu ay yeniden şiddetli şekilde geri döndü ağrılarım. Doktorlar genelde çok fazla seçenek sunmuyor zaten. En umutlu olduğum GnRH (geçici menopoz ilaçları) tedavileri idi oda işe yaramamış oldu.

Mirena ve benzeri progesterone içeren sprial veya ilaçlardan azda olsa fayda gören arkadaşlarımız var mı aramızda?

Ağrılarım daha fazla artmadan progesteronlu spiral taktırmayı düşünüyorum.

Yeterli destek alamıyoruz bu konuda. Yıllarca bilinmezlik içinde ilerliyor. Ya doktorlar görmüyor yada tam olarak sebebini bulamıyorlar. 2025 yılındayız ve hala kadınların bu ağrılarını dindirecek bir tedavi yolu yöntemi yok.

Bir doktordan tam tanı ve teşhis alabilmek için bile en az 10 doktor gezmemiz gerekiyor. Londra'da yaşıyorum burada sağlık sistemi zaten iyi değil ama yıllarca ağrılar çektiğiniz hastalıklar için çözümlerin olmayışı bana oldukça garip geliyor.

Back