• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti ile gebe kalma

merislv

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2025
2
2
1
34
Merhaba herkese, öncelikle buraya kendi sürecimi paylaşmak ve benim gibi umutsuz oldugu anda bir mucize bekleyen anne olma hevesi taşıyan arkadaşlara belki bir faydam olur diye üye oldum. 35 yaşındayım ve 6,7 cm lik bir çikolata kistim var yumurtalıklarıma yapısık degil abdominal boşlukta. Evlenmeden önce Ankarada gitmediğim özel doktor ve muayenehane kalmadı. Hepsinde aynı şeyi söylediler, gebe kalmana engel olur laparoskopi yaparak bu kisti almalıyız diye. Arkadaşlar ben bu kist ile 35 yaşında hem de ilk denememde hamile kaldım, çok şükür şuan 10+4 haftalık bebeğim. Çok mutluyum darısı benim gibi umutsuzluk icinde olan herkese olsun. Doktorum kistin bebegin gelisimine hic bir engel olmayacagini soyledi ve beni inanilmaz rahatlatti, o kadar eahat bir hamilelik geciriyorum ki ne bulantim ne halsizligim oldu normal hayatima devam ediyorum. Ayni sorunu yasayan arkadaslarim varsa bana sorabilirsiniz elimden geldigi kadar sizi yönlendiririm. Öncelikle rahat olun, Allah nasip ettiyse bir sekilde o cocuk dünyaya gelecektir. Strese girip cocugum olmaz düsüncesiyle hareket ederseniz o stres hormon seviyenizi düsürür. Ben yumurtlama gunumu ogrenmek icin ovülasyon kiti aldim benim ilk adet tarihimden 14. Gün yumurtlamam oluyordu tam o gün korunmasız iliskiye girdik ve ilk denedigimiz gün hamile kaldigimi ögrendim. Reglim 4 gün geciktiginde strese baglamistim ama gidip beta hgc testi yaptirdigimizda 2620 çıktı. Suan sorunsuz ilerliyor hersey, doktorum da benim gibi rahat. Hersey yolunda giderse bebegi 38 haftada sezeryan dogum ile alıp kistimi de temizleyecek. Direkt olarak laparoskopi yaptirmayin, düsük yumurta rezervleriniz varsa temizlenirken zarae verebilir yumurtalariniza. Bana 4 farkli doktor da hemen laporoskopi yapmamiz lazim kist buyuk demisti. Suan devam ettigimiz doktorum disinda. Ahmet hoca beni rahatlatip sen önce normal yollarla hamile kalmayi bir dene olmazsa o zaman bakariz ameliyat yoluna aşılama yoluna diyip inanilmaz rahatlatti. Ben o rahatlik ve stresimin düsmesiyle bu kadae kolay hamile kalabildigime inaniyorum. Umarim isteyen herkese nasip olur. Umarim hepinizin yüzü güler umutsuzluga ne olur kapilmayin.

Back