• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti ile hamile kalanlar

Önceden geçirilmiş çikolata kisti ameliyatı ve sürekli tekrarlayan çikolata kistlerine rağmen doğal yolla iki hamilelik geçirdim. Hamilelik planladığım süreçte Folik asit ve D vitamini dışında takviye almadım.
Yumurta rezervini düşürmedi mi bana ameliyat tavsiye etmiyor doğal dene diyor çünkü normalde de hızla düşmeye başlamış rezervim ameliyat olursa yarı yarıya iniyor şansım

Ben 4 cm lik kist ile gebe kaldım, ama tedaviyle. Eşimin yoğun sperm sorunu vardı, benim de yaşımdan bağımsız endo rezervini çok hızlı tüketmeye başlamıştı derken daha da vakit kaybetmek istememiştik. Gebelikte kistim kayboldu ilk üç ay gibi bir süre içinde. Gel gör dogumdan yaklaşık beş ay sonra 2cmlik yeni bir kist oluştu yine sağ overde. Boyle bir meret bu endo.
Doktorunuzun söylediği stres meselesini ciddiye almanızı öneririm naçizane, hem çok gençsiniz hem de amh hala çok iyi.

Ben 4 cm lik kist ile gebe kaldım, ama tedaviyle. Eşimin yoğun sperm sorunu vardı, benim de yaşımdan bağımsız endo rezervini çok hızlı tüketmeye başlamıştı derken daha da vakit kaybetmek istememiştik. Gebelikte kistim kayboldu ilk üç ay gibi bir süre içinde. Gel gör dogumdan yaklaşık beş ay sonra 2cmlik yeni bir kist oluştu yine sağ overde. Boyle bir meret bu endo.
Doktorunuzun söylediği stres meselesini ciddiye almanızı öneririm naçizane, hem çok gençsiniz hem de amh hala çok iyi.
Bana tedavi yapmıyorlar 1 yıl dolmadığı için ilk zamanlar korundum sonra bıraktım olmadı doktor ilaç vermeyince şimdi tarçın,bal , çörek otu kürü gördüm faydasını gören yumurta kalitesi rezervi düşen tüm kadınlara iyi gelmiş ona başladım inşallah bakalım

Baktım yumurta rezervim 2.80 iki kisti de alırsa % 50 düşermiş hamile kalmam zor olurmuş ama istersem yapabilirmiş doğal yolla denememi tavsiye etti
Rezervin çokta düşük değil canım bence gayet iyi başka bir doktora daha git ameliyat öncesi dondurma işlemi vs de yapıyorlar ne kadar zamandır deniyorsun

Rezervin çokta düşük değil canım bence gayet iyi başka bir doktora daha git ameliyat öncesi dondurma işlemi vs de yapıyorlar ne kadar zamandır deniyorsun
6 aydır deniyorum yumurtlama da oluyor ama bir türlü olmadı hala

Back
X