Çikolata Kisti ile Hamile Kaldım 3 yılın sonunda :)

denizz3541

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2022
2
6
16
33
Arkadaşlar, çikolata kisti konusunda verilen bilgilerin, hamileliğe engel olabileceğinin yazılması ve söylenmesi hepimizin moralini bozuyordur. Benim de umuda ve iyimserliğe ihtiyacımın olduğu cok zamanlar olmuştu, umut veren konuşmalar hep iyi gelmişti. umarım benim bunları paylaşmam da birilerine umut olur.

2019da iki tane çikolata kistim olduğunu öğrendim. Biri 2cm biri 4cmdi. o günden sonra sık sık doktora gittim, hormon testleri yaptırdım, adetlerim düzenliydi. Bir sorun görünmüyordu ama doktorlar aşılama gerekebilir diyordu, tüp bebek diyen de olmuştu. Bir doktorun "Kistler rahimde yapışıklık yapabilir" demesi üzerine rahim filmi de çektirmiştim. Tüplerim açıktı. Çok şükür hiçbir sorun görünmüyordu ama kistler aklımı karıştırıyordu.

Kistleri öğrendikten sonra çocuk denemeye başladık, bazı aylar folikasit içip hazırlandığım oldu ancak uzun süre (2 yıldan fazla) sonuç alamadık. Artık tedavi denemeye karar vermiştim. Şubat tatilinden sonra tedaviye başlarız diye düşünüyordum. Adetimin bir hafta gecikmesini işyerindeki strese bağladım, idrar testi yaptığımda sonucun pozitif olduğunu görünce inanmadım, test bozuktur diye düşündüm :) 3. testten sonra doktora gittik ve müjdeli haberi aldık çok şükür.

Doktorlar her ihtimali söylüyor ancak eğer kist dışında bir durumunuz yoksa olumsuzlara takılmamanızı öneririm. Ben bu 2,5 yılda çok dua ettim, hep hayırlısını diledim. Çok şükür ki en çok istediğim zamanda hamile olduğumu öğrendim. Allah çocuk isteyen herkese yardım etsin.

Allah bizimkini tamamına erdirsin, isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Bir de ne kadar faydası oldu bilemem ama ben önceki bir ay, organik saf Arı Sütü yemiştim şifa niyetine. Bazı sayfalarda üremeyi artırdığını okumuştum. Dediğim gibi etkisi ne kadardır bilemem ama aklınızda olmasını tvsiye ederim :)

Herkesin şansı bol olsun.

Back
X