• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇİKOLATA KİSTİ İLE HAMİLE KALMAYA ÇALIŞMAK

Kalansia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
86
Kızlar 5 senelik evliyim. Hiç çocuk düşünmedik bir ağrım şikayetim yoktu. Geçen sene aralık ayında çikolata kistimin olduğunu öğrendim 3.5 cm di . Karından bir ameliyat olmam gerekiyordu o yüzden 5-6 ay hamile kalma dedi doktor. Şu an kistim emara göre 4.5 ultrasona göre 5-5.5 arası 1 senede yaklaşık 1-2 cm büyümüş. Sonrasında haziran ayından itibaren denemeye başladım fakat bir türlü olmadı. 6. Ayım artık bu ay famera kullandım ve çatlatma iğnesi olacağım. Amh , Hsg her şey iyi çıkıyor fakat olmuyor. Bu psikoloji çok zormuş. Benzer tecrübeleri olanlar yazarsa çok sevinirim.

benimde 6 aydır deniyorum benimki 8,5 cm çikolata kisti hsg, amhde sıkıntı yok ama olmayınca olmuyor bende çözemedim enfeksiyon varsa atsın diye soğan suyu içiyorum yumurtlama testi aldım onu yapıyorum 2 aydır sen hsg ne zaman çektirdin

Henüz denemedim ama ameliyat oldum 4 ve 7 olmak üzere 2 adet kistim vardı

benimde 6 aydır deniyorum benimki 8,5 cm çikolata kisti hsg, amhde sıkıntı yok ama olmayınca olmuyor bende çözemedim enfeksiyon varsa atsın diye soğan suyu içiyorum yumurtlama testi aldım onu yapıyorum 2 aydır sen hsg ne zaman çektirdin
3 ay önce çektirdim.

Kızlar 5 senelik evliyim. Hiç çocuk düşünmedik bir ağrım şikayetim yoktu. Geçen sene aralık ayında çikolata kistimin olduğunu öğrendim 3.5 cm di . Karından bir ameliyat olmam gerekiyordu o yüzden 5-6 ay hamile kalma dedi doktor. Şu an kistim emara göre 4.5 ultrasona göre 5-5.5 arası 1 senede yaklaşık 1-2 cm büyümüş. Sonrasında haziran ayından itibaren denemeye başladım fakat bir türlü olmadı. 6. Ayım artık bu ay famera kullandım ve çatlatma iğnesi olacağım. Amh , Hsg her şey iyi çıkıyor fakat olmuyor. Bu psikoloji çok zormuş. Benzer tecrübeleri olanlar yazarsa çok sevinirim.
Merhaba canım. biz de evlendikten 2 yıl sonra denemeye başladık, doktora gittiğimde tesadüfen öğrenmiştim çikolata kistim olduğunu 3,5 cm. yaklaşık 1,5 yıldır da cocuk sahibi olmayı deniyoruz, 6 ay önce tedavi için doktora gittim, doktor çikolata kistinin doğurganlığımı etkilemediğini ama süreci uzatabileceğini söyledi. yaş 32 ve amh 1,54 (doktor düşük olduğunu söyledi kisti almaya cesaret edemedi) olunca zaman kaybetmemek için tüp bebek tedavisine başladık. 2 yıldır kistin boyutu yaklaşık aynı boyutlarda. ama endometrioziste kist küçük olsa bile inflamasyon ya da yapıştığı odaklar işi zorlaştırabilirmiş bu nedenle naçizane tavsiyem sadece boyutuna takılmamanız ama birkaç doktorla görüşüp en güvendiğiniz hangisi olursa onun dediği yoldan ilerlemeniz olabilir. bu forumlarda çikolata kistine rağmen cocuk sahibi olabilen birsürü kadın hikayesi okudum. umarım bizlerin de sağlıkla bebişleri olur.

Merhaba femara işe yaradı mı acaba hamile kalabildiniz mi?

Back
X