Pcos ile hamile kalanlardan tavsiye istiyorum

Merhaba, 29 yaşındayım ve 4,5 yıllık evliyim. 17 yaşından beri pcosum, hiçbir zaman düzenli regl olmadım hatta yeri geldi 2 yıl regl olmadım. İlaç kullanmazsam regl olamıyorum. Evliliğin başında çocuk düşünmedik ama yaklaşık 2 senedir korunmuyoruz. Tedaviye başladık, klomen oviterelle gonalf hepsini kullandım, klomen ile yumurta büyümedi, bir tane aşılama oldum fakat olumlu sonuç almadık. Tedaviyi bıraktıktan aylar sonra kendiliğinden hamile kaldım. 5 haftalık öğrendiğimiz gebelik 9. Haftada kalp durması sonucu sonlandı, kürtaj oldum. Pcosu olup doğal yollarla hamile kalan arkadaşlar ne yaptınız? Hangi takviyeleri kullandınız? Doktorlarınız nasıl yönlendirdi. Açıkcası gittiğim iki doktor da beni yeterince dinlemiyor ve iyi yönlendiremiyor gibi hissediyorum. Eşimde sorun yok, rahim filmim temiz, tek sorun pcos olması ve döngümün olmaması. Amh 6 küsürlerde çıkıyor fakat pcosta çıkan amh değerinin de bir önemi yok. Ne yapmamı önerirs

Merhaba, 29 yaşındayım ve 4,5 yıllık evliyim. 17 yaşından beri pcosum, hiçbir zaman düzenli regl olmadım hatta yeri geldi 2 yıl regl olmadım. İlaç kullanmazsam regl olamıyorum. Evliliğin başında çocuk düşünmedik ama yaklaşık 2 senedir korunmuyoruz. Tedaviye başladık, klomen oviterelle gonalf hepsini kullandım, klomen ile yumurta büyümedi, bir tane aşılama oldum fakat olumlu sonuç almadık. Tedaviyi bıraktıktan aylar sonra kendiliğinden hamile kaldım. 5 haftalık öğrendiğimiz gebelik 9. Haftada kalp durması sonucu sonlandı, kürtaj oldum. Pcosu olup doğal yollarla hamile kalan arkadaşlar ne yaptınız? Hangi takviyeleri kullandınız? Doktorlarınız nasıl yönlendirdi. Açıkcası gittiğim iki doktor da beni yeterince dinlemiyor ve iyi yönlendiremiyor gibi hissediyorum. Eşimde sorun yok, rahim filmim temiz, tek sorun pcos olması ve döngümün olmaması. Amh 6 küsürlerde çıkıyor fakat pcosta çıkan amh değerinin de bir önemi yok. Ne yapmamı önerirsiniz
Merhaha bende Pko var hiç adet görmüyorum ilaç kullanmadan evlendim Femara ve çatlatma iğnesi vermişti doktor ikinci ayda hamile kaldım sonra Erken doğum oldu kaybettim sonra yine aynı şekilde hamile kaldım kızım 4,5 yaşın da şimdi yine basladım kısmet bakalım siz Femara kullandınız mı

hiç Femara kullanmadım ilk defa bu ay kullanacaktım, son kontrolde öyle demişti ama adet olmayınca gittim tekrar, Tarlusal verdi doktorum ama femara başlayacağız falan demedi. Adetin ikinci günü tekrar gitmeyi ve femarayı hatırlatmayı düşünüyorum.
Merhaha bende Pko var hiç adet görmüyorum ilaç kullanmadan evlendim Femara ve çatlatma iğnesi vermişti doktor ikinci ayda hamile kaldım sonra Erken doğum oldu kaybettim sonra yine aynı şekilde hamile kaldım kızım 4,5 yaşın da şimdi yine basladım kısmet bakalım siz Femara kullandınız mı

Pikassos ben de kullandım ama günde 3 tablet almak çok yorucu oluyor, bir etkisini de görmedim. Gynopol ve proxyfemin kullanıyorum şu an, günlük 4000 mg tamamlanıyor böylece

posum hiçbir şey yapmadan tesadüfen hamile kaldım
Çok sevindim sizin adınıza, darısı bekleyenlere inşallah. Doktorum bana 4-4 lük bir pcossun diyor. Fiziksel belirtiler, kandaki belirtiler, ultrasondaki görüntü ve adet olamamak beni 4-4 lük yapıyormuş ama bir kere tedavisiz hamile kalmıştım belki yine olur ☺️

Merhaba, çok güzel anlatmışsınız. Benim yıllardır süregelen bir problem olduğu için hep doktor kontrolündeydim. Hiçbiri içime sinen doktorlar olmadı, doğum kontrol hapıyla eve döndüm her seferinde, gebelik düşünmeye başladığımızda da direkt tüp bebek önerdi fakat ben istemeyince aşılamayı deneyelim, bir ihtimal belki olur dedi. Vücudum hiç istedikleri gibi tepki verdi ilaçlara, yumurta oluşmadı, oluştuysa yeterli büyüklük olmadı ya da bir tane büyüdü falan. Klomen ve gonalf kullandım sadece. Letuya bu ay başlama kararı aldı doktorum ama henüz adet olmadım, günde iki kere ovulasyon testi yapıyorum, pik de görmedim. Letuya başlayacaksak bile muhtemelen öncesinde bi posta tarlusal kullanacağım belli ki. Testosteronum yüksek ama kadın doğumcular için önemli değil endokrin için önemli seviyede. Şu an kıvırcık nane çayı içiyorum ve çene bölgemdeki kıllanma ciddi oranda azaldı, bence işe yarıyor. Hayıt çayı vs de denedim ama gün içinde o kadar çok vitamin kullanıyorum ki bi de onu rutine ekleyemiyorum. Spor konusuyla benim için çok zor, nöbetli çalışıyorum ve haftanın en az 3 günü işteyim. Kalan günlerde de ancak günlük hayatımı devam ettirebiliyorum. Metformin çok uzun süre kullandım, kilom yok ama insülin direncim 11-14 arası değişiyordu ve hba1c 6,5üstüydü hep. Diyetisyen ile çalışıyorum 2 senedir aralıklı olarak. Glutensiz ve laktozdan fakir besleniyorum, çölyak mı intolerans mı derken pkosun en sık görülen belirtilerinden birinin gluten intoleransı olduğu ortaya çıktı ve uzun zamandır glutenden fakir besleniyorum.
Mehmet Fatih Karslı’yı çok duydum ama araştırınca kafam karıştı. Kimi dolandırıcı, hiçbir işe yaramadı, süreci uzattı şu kadar para aldı sağlığım bozuldu vs diyor kimi çok memnun, gebe kaldım, adetim düzene girdi vs. Siz ne zamandır kullanıyosunuz?

Tek bir gebelik yaşadım (spontan çoğul gebelik) ve kalpleri durdu. Hamile kaldığım dönem şehir değişikliği ve taşınma gibi durumların söz konusu olduğu, çok aktif olduğum ama beslenmemin en kötü olduğu dönemdi. Kendime bu kadar bakmazken olması da bir mucize. Şu an rutin hayatımı devam ettirip, diyetisyen, endokrin ve kadın doğum kontrolünde ilerlemeye çalışıyorum. Karaciğer değerlerim en ufak bir gevşememde anında bozuluyor, insülin direncim artıyor. Hiçbir kadın doğumcu bunun pkosun etkisi olduğunu söylememişti, kendim araştırarak öğrendim. Bilmiyorum gebelik oluşacak mı, ne zaman olacak, nasıl olacak ama umarım hepimiz beklediğimiz güzel haberleri tez zamanda hayırlısıyla sağlıkla alırız.
Sizin insülin en önemli problem anladığım kadarıyla bu süreçte, inşallah sağlıklı aralığa gelir bütün değerleriniz. Gerçekten o kadar kompleks bir süreç ki, insan yoruluyor dengeye getirmeye çalışırken. Kıvırcık nane ben de başlayacağım bu döngümden sonra, çok güzel etkileri var testesteron seviyelerini düşürmekte.
Dr. Mehmet Fatih Karslı ile ben kliniğinde görüştüm yüz yüze. Çok ilgiliydi, uzun uzun anlattı ve dinledi. Dolandırıcı bir yanı yok yani takviyelerinin fiyatları bile çoğu markadan uyguna geliyor ve içeriklerini incelerseniz sağlığınızı bozacak bir etki yaratmayacağını görebilirsiniz. Bilinen inositol içerikli markalarla da çok karşılaştırma yaptım her anlanma yeterli içerikleri var tabii ki pcos özelinde yaptım karşılaştırmaları. 2000 mg inositol var içeriğinde 40:1 oranı da sağlanmış dengeli düşünülmüş bir içerik yani. Pcos paketi var zaten hem insülin direncini düzenlemeye yönelik hem yumurtalık sağlığı, gelişimi, tutunması açısından çoklu destekleyen bir içeriği var. Muayene ücreti 7500 TL şuan, online da bakıyor. Ama zaten sürekli canlı yayın da yapıyor muayene olmasanız da canlı yayınlardan ne kullanacağınızı öğrenebiliyorsunuz aslında veya canlıya katılıp sorabiliyorsunuz. Yani amacım reklam değil kesinlikle, ama o söylenenler gibi bir doktor olduğunu da düşünmüyorum.
Süreç konusunda da bana uzatmak yerine aksine 2 sene olmuş artık yavrunuzu kucağınıza alın, hızlıca kilo verdirelim sana sonra aşılama dene olmazsa tüp bebek dene dedi. Bunu söylerken de daha fazla stres olma stres oldukça zorlaşır, yorma kendini bu bekleme süreciyle harekete geçmiş oluruz diye ekledi. Ama ben tercih etmediğimi hala normal yolla gebeliği denemek istediğimi belirttim, bu şekilde 3 adet takviye önerdi ve letu yazdı 3 ay boyunca böyle bir deneyin dedi.
Ben ovictor, flora ve detoks sirkesi ve tabii ki metformin kullanıyorum. düzenli kullanmaya başlayalı 1 buçuk ay oldu diyebilirim. 4 kilo verdim, insülin seviyelerimin dengelendiğini hissediyorum günlük acıkmalarımın normale dönüşünden veya tatlı isteğimin olmayışından. Bu ay letu + takviye + metformin etkisinde ilk döngüm, akıntı takibi yaptım LH testi aldığım halde kullanmak istemedim bıkmışım artık test yapmaktan... akıntı takibine göre yumurtlamam vakitlice oldu gibi hissediyorum. Şuan döngünün 16. günündeyim sonucunu yaşayarak göreceğim.

İnşallah güzel hepimiz haberlerimizi alırız, Rabbim kolaylaştırsın sürecimizi hayırlısıyla nasip etsin.

Merhaba bana da bir doktor pcos olduğumu söyledi bundan 1 sene önce.

Adetlerimin saati bile bellidir çok çok nadir 2-3 gün oynar. Kıllanma artışı sivilcelenmem de yok. Gebe kalırsan zor olabilir ama seninkisi sendrom değil yani pcos değil Pco dedi. Ondan 2 ay sonra farklı doktora gittiğimde öyle birşeyin olmadığını söyledi. Bu değişlenlik gösterebiliyormuş. Benim gibi pcos değil Pco olan var mı ? Doktor randevumdan sonra 8 kilo aldım tekrar olmuş müdür diye düşünüyorum.

Sonucu mutlaka paylaşın, umarım sağlıkla mutlu haberi alırsınız 🌸 beni çok etkiledi yazdıklarınız, adet olmayı bekleyip kan sonuçlarımla online görüşme istemeyi düşünüyorum şu an

Sonucu mutlaka paylaşın, umarım sağlıkla mutlu haberi alırsınız 🌸 beni çok etkiledi yazdıklarınız, adet olmayı bekleyip kan sonuçlarımla online görüşme istemeyi düşünüyorum şu an
Amin inşallah hepimiz için en güzelini, hayırlısını kolaylıkla versin Rabbim.
İnşallah faydalı bir görüşme olur sizin için de :KK200:

Çok sevindim sizin adınıza, darısı bekleyenlere inşallah. Doktorum bana 4-4 lük bir pcossun diyor. Fiziksel belirtiler, kandaki belirtiler, ultrasondaki görüntü ve adet olamamak beni 4-4 lük yapıyormuş ama bir kere tedavisiz hamile kalmıştım belki yine olur ☺️
olur olur mutlaka hiç endişelenmeyin. zaten yakın zamanda pcosun bi sendrom değil de metabolik bozukluk olduğunu kabul etti tıp dünyası. pcos olup hamile kalamama artık tarihi geçmiş bilgi. ister 4-4lük olun ister 3-4lük her türlü doğru beslenme ve yaşam tarzı değişikliğiyle hamile kalırsınız. yani hareketli olup sağlıklı beslenmeden bahsediyorum ekstra bi şeye gerek de yok ama yabancı kaynaklarda inositol, reservatrol gibi (tavsiye değildir ismini bile doğru yazdığıma emin değilim) takviyeler hem semptomların azalması için hem hamile kalmak için tavsiye ediliyor. inşallah sizin de gönlünüze göre olur

Amin inşallah hepimiz için en güzelini, hayırlısını kolaylıkla versin Rabbim.
İnşallah faydalı bir görüşme olur sizin için de :KK200:
Femera başladı doktorum, bugün ilk günü. Bu ayı bu şekilde geçirmeyi planlıyorum, içimde de umut var nedense, olabilir gibi hissediyorum

Sizin insülin en önemli problem anladığım kadarıyla bu süreçte, inşallah sağlıklı aralığa gelir bütün değerleriniz. Gerçekten o kadar kompleks bir süreç ki, insan yoruluyor dengeye getirmeye çalışırken. Kıvırcık nane ben de başlayacağım bu döngümden sonra, çok güzel etkileri var testesteron seviyelerini düşürmekte.
Dr. Mehmet Fatih Karslı ile ben kliniğinde görüştüm yüz yüze. Çok ilgiliydi, uzun uzun anlattı ve dinledi. Dolandırıcı bir yanı yok yani takviyelerinin fiyatları bile çoğu markadan uyguna geliyor ve içeriklerini incelerseniz sağlığınızı bozacak bir etki yaratmayacağını görebilirsiniz. Bilinen inositol içerikli markalarla da çok karşılaştırma yaptım her anlanma yeterli içerikleri var tabii ki pcos özelinde yaptım karşılaştırmaları. 2000 mg inositol var içeriğinde 40:1 oranı da sağlanmış dengeli düşünülmüş bir içerik yani. Pcos paketi var zaten hem insülin direncini düzenlemeye yönelik hem yumurtalık sağlığı, gelişimi, tutunması açısından çoklu destekleyen bir içeriği var. Muayene ücreti 7500 TL şuan, online da bakıyor. Ama zaten sürekli canlı yayın da yapıyor muayene olmasanız da canlı yayınlardan ne kullanacağınızı öğrenebiliyorsunuz aslında veya canlıya katılıp sorabiliyorsunuz. Yani amacım reklam değil kesinlikle, ama o söylenenler gibi bir doktor olduğunu da düşünmüyorum.
Süreç konusunda da bana uzatmak yerine aksine 2 sene olmuş artık yavrunuzu kucağınıza alın, hızlıca kilo verdirelim sana sonra aşılama dene olmazsa tüp bebek dene dedi. Bunu söylerken de daha fazla stres olma stres oldukça zorlaşır, yorma kendini bu bekleme süreciyle harekete geçmiş oluruz diye ekledi. Ama ben tercih etmediğimi hala normal yolla gebeliği denemek istediğimi belirttim, bu şekilde 3 adet takviye önerdi ve letu yazdı 3 ay boyunca böyle bir deneyin dedi.
Ben ovictor, flora ve detoks sirkesi ve tabii ki metformin kullanıyorum. düzenli kullanmaya başlayalı 1 buçuk ay oldu diyebilirim. 4 kilo verdim, insülin seviyelerimin dengelendiğini hissediyorum günlük acıkmalarımın normale dönüşünden veya tatlı isteğimin olmayışından. Bu ay letu + takviye + metformin etkisinde ilk döngüm, akıntı takibi yaptım LH testi aldığım halde kullanmak istemedim bıkmışım artık test yapmaktan... akıntı takibine göre yumurtlamam vakitlice oldu gibi hissediyorum. Şuan döngünün 16. günündeyim sonucunu yaşayarak göreceğim.

İnşallah güzel hepimiz haberlerimizi alırız, Rabbim kolaylaştırsın sürecimizi hayırlısıyla nasip etsin.
[/QUOTmerhbalar acaba tüp bebek fiyatı ne kadar

Merhabalar acaba tüp bebek fiyatı ne kadar

Merhabalar, bende 4.5 yıllık evliyim ilk seneler korunuyorduk sonrasında gebelik istemiştim ama 1 seneyi geçince doktor yollarına düştüm.O zaman pcos olduğumu öğrendim adetlerim düzenliydi ama yoğun pcos görüntüsü vardı birazda kilom vardı.Gitmediğim doktor kalmamıştır heralde bursada doğum kontrol hapı kullanman lazım diyen kilo ver diyen hatta zayıflama iğnesi öneren hepsi farklı farklı şeyler söyledi ki bence doktorlarda pmos ile ilgili yeterli bilgiye sahip değil..en son aşılamaya gün aldım gitmeden gebe kaldığımı öğrenmiştim erken doğum oldu benim farklı bir sebepten dolayı maalesef kaybettim ama bu süreçte gebe kalabildiğimi öğrendim..yani kesinlikle en başta psikolojik olduğunu düşünüyorum stres sürekli düşünmek en büyük etken benim tek hatırladığım artık son zamanlarda stresimi kontrol edebiliyordum öyle aşırıda kilo verememiştim bir kaç kilo verebilmiştim.Umarım en yakın zamanda isteyen herkese nasip olur ❤️

Back
X