Pcos ile hamile kalanlardan tavsiye istiyorum

catycorn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhaba, 29 yaşındayım ve 4,5 yıllık evliyim. 17 yaşından beri pcosum, hiçbir zaman düzenli regl olmadım hatta yeri geldi 2 yıl regl olmadım. İlaç kullanmazsam regl olamıyorum. Evliliğin başında çocuk düşünmedik ama yaklaşık 2 senedir korunmuyoruz. Tedaviye başladık, klomen oviterelle gonalf hepsini kullandım, klomen ile yumurta büyümedi, bir tane aşılama oldum fakat olumlu sonuç almadık. Tedaviyi bıraktıktan aylar sonra kendiliğinden hamile kaldım. 5 haftalık öğrendiğimiz gebelik 9. Haftada kalp durması sonucu sonlandı, kürtaj oldum. Pcosu olup doğal yollarla hamile kalan arkadaşlar ne yaptınız? Hangi takviyeleri kullandınız? Doktorlarınız nasıl yönlendirdi. Açıkcası gittiğim iki doktor da beni yeterince dinlemiyor ve iyi yönlendiremiyor gibi hissediyorum. Eşimde sorun yok, rahim filmim temiz, tek sorun pcos olması ve döngümün olmaması. Amh 6 küsürlerde çıkıyor fakat pcosta çıkan amh değerinin de bir önemi yok. Ne yapmamı önerirsiniz

Yaşın genç bir kaç ay daha deneyebilirsin, gerçi kürtajın üzerinden kaç ay geçti bilmiyorum ama bir defa doğal yolla hamile kaldıysan bir daha kalabilirsin hatta bu sefer daha kolay kalabilirsin.
Hormonlarını dengede tutman lazım, kilo varsa zayıflaman lazım, çok sağlıklı ve dengeli beslenmen lazım.

52 kiloyum, kürtajımın üstünden 3 ay geçti, adet olmadım, ilaç da başlanmadı. ben de buna inanmak istiyorum fakat 17 yaşından beri gittiğim tüm doktorlar ve sonrasında gebelik tedavisi için başladığım ilk doktor doğal yollarla gebelik oluşmayacağını söyledi. Bizim için mucize gibiydi hamile kalmam ama bir kez oldu, yine olur diyorum. Benzer süreçleri yaşayan arkadaşlardan tavsiye almayı çok isterim

Merhaba, pcosluyum ancak ileri seviye değil yani düzenli regl oluyordum. Yine de birkaç şey söylemek isterim. Çünkü bir dönem ultrasonda gözlemlenen pcos görüntüm neredeyse yok seviyesine gelmişti ve doktorum daha önce pcos olduğunu görmesem yok derdim demişti. O dönemde şunları yaptım:
1- Fazla kilom yoktu ideal kilomdaydım ancak buna rağmen kilo vermenin pcosa yardımcı olacağını söylemişti doktorum. Ben zaten o dönem pilatese gidiyordum düzenli bir de tenis ekledim ve bu hareketlenme vücuduma çok iyi değildi. (Pcoslularda yüksek nabız, yüksek ağırlık barındıran sporlar tavsiye edilmiyor)
2- Yakın arkadaşım diyetisyendi ve ondan bir süre destek aldım. Süt ürünleri pcos destekçisi, ben eliminasyon yaptım ve süt ürünlerini neredeyse 3 ay hiç tüketmedim çok zordu ama çok iyi geldi. Beslenmeme de daha çok dikkat ettim.
3- İnositol içerikli bir takviye vermişti doktorum onu, d vit. ve omega3 düzenli kullandım.
4- Stres maalesef çok etkili zor ama başarabilirseniz çocuk niyeti ile değil de kendinizce bir challenge başlatın tek odağınız çocuk olmasın.
*** En güzel kısım: Yumurtlama testi kullandım ve ilk aydan hamile kaldım (:
Eşimde hafif düzey varikosel de olduğunu belirtmek isterim.
Umarım yardımcı olur. Aktif hayat ve düşük yağ oranı çok önemli 🙏🏻

Merhaba, ben de diyetisyen ile çalışıyorum, fazla kilom yok ama son yıllarda sporu çok aktif hayatıma sokamıyorum, çalışma şartlarım çok kötü ve bir türlü hayatıma adapte edemiyorum sporu ( kendimi bildim bileli spor yaptım jimanstik, voleybol ve fitness, son 4 senedir yapamıyorum). İnositol olarak gynopol kullanıyorum ama daha iyisi varsa denemek isterim. Güncel olarak d vitamini, demir, magnezyum, Koenzym Q10, omega 3 ve inositol kullanıyorum. Ferritin seviyem çok düşüktü ama takviyelerle 39 oldu, daha da yükseltmeye çalışıyorum, b12 560 ve folik asit 20 nin üzerinde. O yüzden onları düzenli almıyorum. Siz inositol olarak ne kullanmıştınız?

Merhaba, 29 yaşındayım ve 4,5 yıllık evliyim. 17 yaşından beri pcosum, hiçbir zaman düzenli regl olmadım hatta yeri geldi 2 yıl regl olmadım. İlaç kullanmazsam regl olamıyorum. Evliliğin başında çocuk düşünmedik ama yaklaşık 2 senedir korunmuyoruz. Tedaviye başladık, klomen oviterelle gonalf hepsini kullandım, klomen ile yumurta büyümedi, bir tane aşılama oldum fakat olumlu sonuç almadık. Tedaviyi bıraktıktan aylar sonra kendiliğinden hamile kaldım. 5 haftalık öğrendiğimiz gebelik 9. Haftada kalp durması sonucu sonlandı, kürtaj oldum. Pcosu olup doğal yollarla hamile kalan arkadaşlar ne yaptınız? Hangi takviyeleri kullandınız? Doktorlarınız nasıl yönlendirdi. Açıkcası gittiğim iki doktor da beni yeterince dinlemiyor ve iyi yönlendiremiyor gibi hissediyorum. Eşimde sorun yok, rahim filmim temiz, tek sorun pcos olması ve döngümün olmaması. Amh 6 küsürlerde çıkıyor fakat pcosta çıkan amh değerinin de bir önemi yok. Ne yapmamı önerirsiniz
Bence stres çok büyük etken. Ben de ilk regl olduğumdan itibaren hiç düzenli olmadım hatta 9 ay falan olmadığımı hatırlıyorum. Doktorlar sadece doğum kontrol hapı verip gönderiyodu annem de hiç kullandırtmadı (cahillik). Neyse ben de saldım 29 yaşıma kadar umursamadım ta ki çocuk isteyene kadar. Doktor vajinal muayenede pcos gibi görünüyor dedi hormon testinde sadrce prolaktin yüksek çıktı ilaç kullandım. 1 sene sonra tekrar gittim yine prolaktin yüksek çıktı. Tamam dedim artık uğraşamıcam olursa olur olmazsa olmaz zamana bıraktım 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Arkadaşımın pcosu daha ağırdı 6 sene uğraştılar bir sürü tedavi oldu. O da tamam artık heralde olmıcak böyle tüp bebek yaparız dedi ve evrakları verecekleri gün doğal yollarla hamile kaldığını öğrendi. O da ilaçsız asla regl olamıyodu. Yani biraz stresi azaltmak gerekiyor bence🤷‍♀️ umarım yakın zamanda güzel haberler alırsınız.

Umarım hepimiz, her zaman gönlümüzdeki güzel haberleri alırız. Stres yapmamaya çalışıyorum, iyiyim de, hala çok çaresiz hissetmiyorum, eşim de ne bana ne kendine stres yüklüyor bu konuda. Öte yandan tüp bebek sürecine hazır hissetmiyorum. Polikistikte genelde iğne vurulduğunda çok fazla yumurta uyarılırmış, toplanması gerekirmiş, ben iğne kullanırken (3 ay Gonalf) hep bir yumurtam büyüdü, hiç öyle çok yumurta büyümedi. Doktorun verdiği dozdan mı yoksa benimle mi alakalı bilmiyorum. Tüp bebek sürecinde yaşayacağım olumsuzlukları şu anki gibi güçlü karşılayabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden o sürece hazır olana kadar girmek istemiyorum ve şu an şey kafasındayım ben elimden geleni yapayım gerisi Allah’a kalsın.

Baktırdınız mı bilmiyorum ama tsh değerinize baktırın çok önemli. Tabi diger vitaminler ve düzenli spor çok iyi geliyor

Merhaba,
Ben de pcosluyum ve 2 senedir çocuk istiyoruz ancak henüz gebe kalamadım ama şunu belirtmek istiyorum pcos kendiliğinden sadece yumurtalıklarda oluşan bir durum değil asıl metabolizmadaki bazı sorunlar yumurtalıklarda pcos oluşturuyor. Yani pcos sebep değil sonuçtur diyebiliriz... Zaten yeni adı pmos oldu yani Poliendokrin Metabolik Over Sendromu.
Ben hiçbir kadın doğum doktorundan istediğim verimi alamadım en son Endokronoloji randevusu aldım ve Pcosla ilişkili olan bütün değerlerime baktırdım tiroitler(bütün tiroit değerlerine bakması lazım), insülin direnci ve diğer şeker ölçümleri vs.
Bunlar dışında adet 3. günü kadın doğumda Androjen paneline (testesteron değerleri) baktırdım.
Sonuç olarak insülin direncim aşırı olmasa da var ve doktor normal dese de testesteron seviyelerim bir tık yüksek.
Metformin ilaç başladık ve Dr. Mehmet Fatih Karslı' nın Ovictor tabletini kullanmaya başladım. Önceden de zaten inositol içerikli takviye alıyordum ama bu takviye tam pcos odaklı ideal bir içeriğe sahip.
Bunların sonucunda ve platese de başlamamla bu ay yaptığımız yumurtlama takibinde gördük ki belki de ilk defa kendiliğinden yumurtam gelişti ve çatladı. Ama olması gereken zamanından 1 hafta sonra oldu. Ovulasyon kiti de denedim daha önce 2 ay üst üste ama pik yakalayamamıştım.
Letu ile devam edeceğim bu döngümde de, ilk defa deneyeceğim en azından yumurtamın vaktinde gelişip çatlamasını sağlayacağını umuyorum inşallah.

*Daha önce gittiniz mi bilmiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle Endokronoloji randevunuzu alın ve durumunuzu anlatıp değerlerinize baktırın. Onca gittiğim hiçbir doktor bana bunu tavsiye etmedi sadece pcos görünümü var dedi.

Yani biraz uzattım kusura bakmayın, belki faydası olur diye sürecimi yazmak istedim çünkü ben de kendim didikleyerek bir sonuca ulaşabildim yoksa gittiğim çoğu doktor aşılama ve tüp bebekle ağzını açıyor. Ama sözde hiçbir problemim yok, rahim filmim temiz.. Ben problemin kaynağını öğrenmeden rahat edemeyen bir insanım o yüzden bodozlama aşılama ya da tüp bebek yaptırmak hiç aklıma yatmadı. En azından sorunumu ve çözümünü biliyorum ama ne zaman çözüleceğini Allah bilir. Belirlediğim bir süre var eğer bu süreçte bir sonuca ulaşamazsam da kendimi daha fazla strese sokmamak adına tüp bebeğe yönelmeye niyetlendim ki uzadıkça uzamasın sonuçta stres yüksekliği de çok büyük engel gebeliğe.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah güzel haberler alırsınız bu süreçte.

Merhaba, ben de diyetisyen ile çalışıyorum, fazla kilom yok ama son yıllarda sporu çok aktif hayatıma sokamıyorum, çalışma şartlarım çok kötü ve bir türlü hayatıma adapte edemiyorum sporu ( kendimi bildim bileli spor yaptım jimanstik, voleybol ve fitness, son 4 senedir yapamıyorum). İnositol olarak gynopol kullanıyorum ama daha iyisi varsa denemek isterim. Güncel olarak d vitamini, demir, magnezyum, Koenzym Q10, omega 3 ve inositol kullanıyorum. Ferritin seviyem çok düşüktü ama takviyelerle 39 oldu, daha da yükseltmeye çalışıyorum, b12 560 ve folik asit 20 nin üzerinde. O yüzden onları düzenli almıyorum. Siz inositol olarak ne kullanmıştınız?
merhaba inositolü kaç mg kullanıyorsunuz? Takviyeler genelde max 2000 geliyor, pcos için 4000 mg almalısınız. Ben bu yüzden maxijuno+inolac alıyordum birer şase günde

Merhaba gynopol ü günde iki sefer içip 4000 e tamamlıyorum. Bayramda bitince evde pikassos vardı, onu kullandım ama günde 3 tablet almak çok zor oluyor hep unutuyorum. Şase olanı sabah akşam içmesi daha kolaydı

Merhaba gynopol ü günde iki sefer içip 4000 e tamamlıyorum. Bayramda bitince evde pikassos vardı, onu kullandım ama günde 3 tablet almak çok zor oluyor hep unutuyorum. Şase olanı sabah akşam içmesi daha kolaydı
En az 3 ay kullanmak gerekiyormuş bu şekilde. Ben q10 omega 3 maxijuno ne varsa kullanmıştım bir ara melatonin bile eklemiştim 😅 En son ay Clife macun da denedim 5 gün ama o tür şeyleri önermeyi sağlıklı bulmuyorum bitkisel bir şey herkese aynı olmayabilir

Merhaba, çok güzel anlatmışsınız. Benim yıllardır süregelen bir problem olduğu için hep doktor kontrolündeydim. Hiçbiri içime sinen doktorlar olmadı, doğum kontrol hapıyla eve döndüm her seferinde, gebelik düşünmeye başladığımızda da direkt tüp bebek önerdi fakat ben istemeyince aşılamayı deneyelim, bir ihtimal belki olur dedi. Vücudum hiç istedikleri gibi tepki verdi ilaçlara, yumurta oluşmadı, oluştuysa yeterli büyüklük olmadı ya da bir tane büyüdü falan. Klomen ve gonalf kullandım sadece. Letuya bu ay başlama kararı aldı doktorum ama henüz adet olmadım, günde iki kere ovulasyon testi yapıyorum, pik de görmedim. Letuya başlayacaksak bile muhtemelen öncesinde bi posta tarlusal kullanacağım belli ki. Testosteronum yüksek ama kadın doğumcular için önemli değil endokrin için önemli seviyede. Şu an kıvırcık nane çayı içiyorum ve çene bölgemdeki kıllanma ciddi oranda azaldı, bence işe yarıyor. Hayıt çayı vs de denedim ama gün içinde o kadar çok vitamin kullanıyorum ki bi de onu rutine ekleyemiyorum. Spor konusuyla benim için çok zor, nöbetli çalışıyorum ve haftanın en az 3 günü işteyim. Kalan günlerde de ancak günlük hayatımı devam ettirebiliyorum. Metformin çok uzun süre kullandım, kilom yok ama insülin direncim 11-14 arası değişiyordu ve hba1c 6,5üstüydü hep. Diyetisyen ile çalışıyorum 2 senedir aralıklı olarak. Glutensiz ve laktozdan fakir besleniyorum, çölyak mı intolerans mı derken pkosun en sık görülen belirtilerinden birinin gluten intoleransı olduğu ortaya çıktı ve uzun zamandır glutenden fakir besleniyorum.
Mehmet Fatih Karslı’yı çok duydum ama araştırınca kafam karıştı. Kimi dolandırıcı, hiçbir işe yaramadı, süreci uzattı şu kadar para aldı sağlığım bozuldu vs diyor kimi çok memnun, gebe kaldım, adetim düzene girdi vs. Siz ne zamandır kullanıyosunuz?
Merhaba,
Ben de pcosluyum ve 2 senedir çocuk istiyoruz ancak henüz gebe kalamadım ama şunu belirtmek istiyorum pcos kendiliğinden sadece yumurtalıklarda oluşan bir durum değil asıl metabolizmadaki bazı sorunlar yumurtalıklarda pcos oluşturuyor. Yani pcos sebep değil sonuçtur diyebiliriz... Zaten yeni adı pmos oldu yani Poliendokrin Metabolik Over Sendromu.
Ben hiçbir kadın doğum doktorundan istediğim verimi alamadım en son Endokronoloji randevusu aldım ve Pcosla ilişkili olan bütün değerlerime baktırdım tiroitler(bütün tiroit değerlerine bakması lazım), insülin direnci ve diğer şeker ölçümleri vs.
Bunlar dışında adet 3. günü kadın doğumda Androjen paneline (testesteron değerleri) baktırdım.
Sonuç olarak insülin direncim aşırı olmasa da var ve doktor normal dese de testesteron seviyelerim bir tık yüksek.
Metformin ilaç başladık ve Dr. Mehmet Fatih Karslı' nın Ovictor tabletini kullanmaya başladım. Önceden de zaten inositol içerikli takviye alıyordum ama bu takviye tam pcos odaklı ideal bir içeriğe sahip.
Bunların sonucunda ve platese de başlamamla bu ay yaptığımız yumurtlama takibinde gördük ki belki de ilk defa kendiliğinden yumurtam gelişti ve çatladı. Ama olması gereken zamanından 1 hafta sonra oldu. Ovulasyon kiti de denedim daha önce 2 ay üst üste ama pik yakalayamamıştım.
Letu ile devam edeceğim bu döngümde de, ilk defa deneyeceğim en azından yumurtamın vaktinde gelişip çatlamasını sağlayacağını umuyorum inşallah.

*Daha önce gittiniz mi bilmiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle Endokronoloji randevunuzu alın ve durumunuzu anlatıp değerlerinize baktırın. Onca gittiğim hiçbir doktor bana bunu tavsiye etmedi sadece pcos görünümü var dedi.

Yani biraz uzattım kusura bakmayın, belki faydası olur diye sürecimi yazmak istedim çünkü ben de kendim didikleyerek bir sonuca ulaşabildim yoksa gittiğim çoğu doktor aşılama ve tüp bebekle ağzını açıyor. Ama sözde hiçbir problemim yok, rahim filmim temiz.. Ben problemin kaynağını öğrenmeden rahat edemeyen bir insanım o yüzden bodozlama aşılama ya da tüp bebek yaptırmak hiç aklıma yatmadı. En azından sorunumu ve çözümünü biliyorum ama ne zaman çözüleceğini Allah bilir. Belirlediğim bir süre var eğer bu süreçte bir sonuca ulaşamazsam da kendimi daha fazla strese sokmamak adına tüp bebeğe yönelmeye niyetlendim ki uzadıkça uzamasın sonuçta stres yüksekliği de çok büyük engel gebeliğe.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah güzel haberler alırsınız bu süreçte.

Tek bir gebelik yaşadım (spontan çoğul gebelik) ve kalpleri durdu. Hamile kaldığım dönem şehir değişikliği ve taşınma gibi durumların söz konusu olduğu, çok aktif olduğum ama beslenmemin en kötü olduğu dönemdi. Kendime bu kadar bakmazken olması da bir mucize. Şu an rutin hayatımı devam ettirip, diyetisyen, endokrin ve kadın doğum kontrolünde ilerlemeye çalışıyorum. Karaciğer değerlerim en ufak bir gevşememde anında bozuluyor, insülin direncim artıyor. Hiçbir kadın doğumcu bunun pkosun etkisi olduğunu söylememişti, kendim araştırarak öğrendim. Bilmiyorum gebelik oluşacak mı, ne zaman olacak, nasıl olacak ama umarım hepimiz beklediğimiz güzel haberleri tez zamanda hayırlısıyla sağlıkla alırız.

Ovulasyon testi yapıyor musunuz, etkisini gördünüz mü kullandıklarınızın?
En az 3 ay kullanmak gerekiyormuş bu şekilde. Ben q10 omega 3 maxijuno ne varsa kullanmıştım bir ara melatonin bile eklemiştim 😅 En son ay Clife macun da denedim 5 gün ama o tür şeyleri önermeyi sağlıklı bulmuyorum bitkisel bir şey herkese aynı olmayabilir

Ovulasyon testi yapıyor musunuz, etkisini gördünüz mü kullandıklarınızın?
Evet yaptım, ilkinde kimyasal gebelik oldu, kimyasaldan sonraki ay yumurtlama görmedim sanırım hormonlarım toparlayamadı bir süre. 3.ay sağlıklı gebelik elde ettim Allah’a bin şükür.

Yalnız ciddi seviyede bir pcostan bahsediyorum, amh ım 13 tü :) Doktor ultrasonumu kayda almıştı ibretlik diye herhalde 🙂↕️ Umudunuzu kaybetmeyin. Beslenme,takviyeler, bıkmadan her gün düzenli şekilde ovülasyon takibi yapmak çok önemli

Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah, gerçekten çok sevindim sizin için, böyle haberler alınca kendi başıma gelmiş gibi oluyorum, umut doluyorum, çok çok sevindim. Ne marka test kullandınız acaba, ben birgebeningünlüğü nün ürününü aldım bir de dermoeczanemden bir marka alıyodum ama hatırlamıyorum neydi
Evet yaptım, ilkinde kimyasal gebelik oldu, kimyasaldan sonraki ay yumurtlama görmedim sanırım hormonlarım toparlayamadı bir süre. 3.ay sağlıklı gebelik elde ettim Allah’a bin şükür.

Yalnız ciddi seviyede bir pcostan bahsediyorum, amh ım 13 tü :) Doktor ultrasonumu kayda almıştı ibretlik diye herhalde 🙂↕️ Umudunuzu kaybetmeyin. Beslenme,takviyeler, bıkmadan her gün düzenli şekilde ovülasyon takibi yapmak çok önemli

Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah, gerçekten çok sevindim sizin için, böyle haberler alınca kendi başıma gelmiş gibi oluyorum, umut doluyorum, çok çok sevindim. Ne marka test kullandınız acaba, ben birgebeningünlüğü nün ürününü aldım bir de dermoeczanemden bir marka alıyodum ama hatırlamıyorum neydi
Allah razı olsun, size de bu duyguyu nasip etsin inşallah sağlıkla.
İnnovita kullandım ben doğru çıktı sonuca bakacak olursak. Hassasiyeti yüksek bir test

Doktorunuza danışıp My force kullanın üç ay. Bittikten 3ay sonra gebe kaldım adetim de düzene girdi.

posum hiçbir şey yapmadan tesadüfen hamile kaldım

Kızlar benimde bir kürtaj ve bir düşüğüm var kürtajın üstüne 3 sene hamile kalamadım denemediğim şey kalmadı pkos var bende de. Kilo dengeli kalmalı öncelikle ve ben pıkassos diye hap onu kullanmaya başladım hamile kaldım düşük yaptım bir adet sonrası tekrar hamile kaldım. Çok araştırarak kullanmıştım etkisini gördüm. Önerebilirim.

Back
X