Çikolata kisti mi yoksa basit kist mi

Ozlem135

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
37
6
86
28
Merhaba kızlar, sürecimi paylaşmak ve benzer durumları yaşayanlardan fikir almak istiyorum.
28 yaşındayım. 20 Ocak’ta doğum kontrol hapını bıraktım. 24 Ocak’ta regl oldum.
24 Şubat’ta sadece 3 gün süren, çok hafif lekelenme şeklinde bir adet gördüm.
Mart ve Nisan aylarında hiç regl olmadım.
1 Mayıs’ta doktorumun verdiği Duphaston ilacını kullandım ve 13 Mayıs’ta regl oldum.

Geçen hafta jinekolojik ultrasona girdim. Sağ yumurtalığımda 4.5 cm çapında bir kist görüldü. Doktorum bunun çikolata kisti (endometrioma) olduğunu söyledi ve AMH değerini bakmamız gerek yumurtalık rezervin azalmış olabilir elimizi çabuk tutmamız gerek dedi.

Benim hormon testlerim şu şekilde çıktı:
• TSH: 0.445
• AMH: 5.87
• Total Testosteron: 0.12
• Serbest Testosteron: 1.53
• HOMA-IR: 3.5 (insülin direnci var)
• Prolaktin: 9.05
Kafamda bazı sorular var:
• Kistin görüntüsü bana klasik çikolata kisti gibi gelmedi. Duvarı düzgün, içi sıvı dolu gibi duruyordu. Acaba doğum kontrolü bırakınca yumurtlama olmamış ve geçici bir folikül (basit) kist mi oluştu?
• AMH değerim yüksek olduğu için hafif PCOS eğilimi olabilir miyim diye düşünüyorum ama Total ve Serbest Testosteron değerlerim oldukça düşük. Bu yüzden klasik PCOS tablosu gibi değilim. Aşırı kıllanma vs de yok.
• Doktor henüz hormon değerlerimi görmediği için bu verilerle durum değişir mi bilmiyorum

Siz bu tablo için ne düşünüyorsunuz.

Eklentiler

• IMG_2437.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 16
Görüntüden nasıl anlıyorsunuz ne cins olduğunu doktorlar bile kistin kesin cinsini patoloji söyler diyor. Bende büyük ihtimal çikolata kisti var mr sonucu ve doktorların söylemesine göre. Ve ultrasonda böyle gözüküyor düzgün çeperli ve içi sıvı dolu

Ama umarım basit kisttir de kurtulursunuz basit kistler de bu boyutlara ulaşabiliyor

doktorumun en son muayenede bana direkt ultrasonda gösterdiği çikolata kisti de tam olarak bu şekildeydi. kontrastlı mr gibi şeyler de isteyebilirler eğer henüz istemedilerse. ama umarım değildir, geçmiş olsun.

evet benim de 75 civarı çıkıyor birçok hastanede jinekolojik onkoloji bölümünden fikir aldım çok şükür kanser durumu yok ama endometrioziste yüksek çıkıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…