Gebeliğe Hazırlık Çikolata kisti olanlara umut olmak için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kkivircik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2025
4
0
1
28
Merhabalar öncelikle,

Çikolata kistimin olduğunu öğrendiğimde aklıma ilk gelen soru çocuk sahibi olabilir miyim oldu :) ilk öğrendiğimde 4-5 sene önce her ay 1 cm büyüyerek ilerliyordu. Daha sonra bir doktor önerisiyle visanne adlı ilaca başladım ilaca başladığımda çikolata kistim 6-7 cmdi. Yaklaşık 8-9 aylık düzenli kullanımdan sonra kistimin tamamen kaybolduğunu öğrendim ve ilacı bıraktım. Evet gerçekten tamamen yok olmuştu :) Daha sonra 2023 yılında evlendim ve evlendikten 1 sene sonra çikolata kistimin tekrarladığını öğrendim. Acaba çocuğum olur mu düşüncesi bu sefer daha derinden etkilemeye başladı beni. Gittiğim doktorların hepsi bir an önce gebe kalmam gerektiğini ve bu kistin gebeliğe engel olmadığını sadece normal bir insana göre biraz daha sabır gerektirdiğini söyledi. Bu sefer öğrendiğimde kistimin boyutu 4,7 cmlikti. Yaklaşık 8-9 ay gebe kalmak için denemeler yaptık. Bu süreçte sadece yumurtalık sayıma bakıldı başka hiç bir ilaç tedavi ya da test yapılmadı. Fakat her ay olmadığını gördüğümde olmayacak galiba diye düşünüp üzülmeye başlıyordum. Her ay başlangıcı benim için bir umut her ay sonu bu umudun sonu oluyordu Artık umudumu kaybedip bayram sonrası için rahim filmi fiyatlarını araştırmaya başladım. Ben araştırmalarımı yaparken beni minik ama bir o kadar da mucizevi bir sürprizin beklediğini bilmiyordum :) Karın kramplarım, koku hassasiyetim vs derken kaset test yapmaya karar verdim. Silik çizgiyi görünce gözlerime inanamadım ve ertesi sabah erkenden eczaneden erken gebelik testi aldım. İncecik bir ikinci çizgi belirdi. Hemen randevu alıp doktora gittim kan tahlili vs derken bebeğimi 3+3 te 13 değeriyle öğrendim :) şuan 8+4 teyiz çok şükür :) Çikolata kisti hiç bir şeye engel değil kızlar. Engel olan stres ve üzüntü. Buraya akışa bırakın kafaya takmayın yazmayacağım çünkü bu süreci yaşayan bir insan olarak bunun insanın elinde olmadığını biliyorum. Ama asla umutsuz kalmayın. Rabbim nasip edeceği vakti öyle güzel ayarlıyor ki siz bile şaşırıyorsunuz. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin her zaman dualarım sizlerle :) Canım annelerim gün gelince dünyanın en güzel annesi sizler olacaksınız dayanın ve sabredin :) <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…