Allahım bebegını sana bağişlasn cnm..dıger bebegın ıcın cok uzuldm..doktor hatası yuzunden galıba

cnm doktorun kım ve hangı sehırde?bana bıraz yardıöcı plurmusun bu konuda?kist icin nasıl tedavıler gordun?
Amin canım çok sağol.
Doktor hatası değil. Bebekte bilmediğimiz bir sebepten ötürü çok ciddi rahatsızlıklar oluştu.
3. cm'lik tek bir kist için 3 yıl önce laparoskopi ile operasyon geçirdim. Kist tamamen alındı, yapışıklıklar açıldı, tüplerle yumurtalıkların ilişkisi yeniden kuruldu.
Ardından 3 ay normal yolla denedik ama olmadı.
Ardından 4 tane tüp bebek denemesi yaptık, Ankara'da 2 farklı özel merkezde (genart ve anatolia). Hepsi negatif.
Bu esnada tüp bebekte kullanılan ilaçlardan ötürü çok ağrım olmaya başladı. Daha önceden hiç şikayetim yokken adet zamanlarında karnımda ateş yanıyor, bacak kaslarım ağrıyor, kaburgalarım, leğen kemiğim sızlıyor. O kadar moralim bozuldu ki. Hamile kalmak için başka şansım yok ama tüp bebek de hastalığı iyice alevlendiriyor.
Sonra İstanbul'da Kadıköy Şifa'da Birgül Sarıkamış'a geldik. Embriyonun endometriosis yüzünden rahme tutunmadığını söyledi. Şöyle düşün, normalde rahimin içinde olması gereken hücreler oradan çıkmış ve yumurtalıkaların üstü dahil bütün karın boşluğuna yerleşmiş. Her adet dönemi orada kanama yapıyor. Bağışıklık sistemi burada bir sorun olduğunu farkında ve aktif hale geliyor. Orayı temizlemeye çalışıyor ama savaştığı hücre vücudun kendi DNA'sını taşıyan kendi hücresi. Böylece o bölgede bir savaş başlıyor. Bu savaş yumurta, sperm ve embriyo için iyi bir ortam değil. Doktor önce bu ortamı bebeğe uygun hale getirmeliyiz dedi.
Zaten denenen şeyleri denemektense farklı bir tedavi yapalım dedi ve tüp bebek önce 3 ay menapoza sokan lucrin depo isimli bir ilaç önerdi. Bu ilaç endometriosis tedavisinde kullanılıyor. Kullandığın sürece hiç adet olmuyorsun. Endo odaklarını büyüten östrojen hormonu iyice düşüyor. Böylece odaklar inaktif hale geliyor ve hatta küçülüyor. Ağrılarım, sızılar çok ama çok azaldı. Kendisimi uzun zamandan beri o ilacı kullanırken ilk kez iyi hissettim.