• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cikolata kisti olup tup bebek yaptiracak arkadaslar

Başka topikte de yazdım. Hamile kalanlar çok canım Allah'ın izniyle.
Benim de 4. evre (en son evre) endometriozisim var. Çikolata kistini 4 yıl önce aldırmıştım bir daha da oluşmadı. Ama bu hastalık kistten çok daha öte bir şey. Gözle görünmese bile çok büyük dertlere yol açabiliyor.
Evet cnm hakslısn gorunmese bıle bambaşka bişey bu...hayrlı olsun hamıleymıssın:)umut oldun banada..kacıncı denemede hamıle kaldın?

Evet cnm hakslısn gorunmese bıle bambaşka bişey bu...hayrlı olsun hamıleymıssın:)umut oldun banada..kacıncı denemede hamıle kaldın?
Ben 5. denemede hamile kaldım ama sanırım bundaki en büyük etken doğru doktor ve merkezi 5. denemede bulmuş olmam. Sonra o bebeği malesef 5. ayda çok farklı nedenlerle kaybettim. Ardından tekrar aynı yerde tüp bebek yaptık ve yine hamile kaldım.

Ben 5. denemede hamile kaldım ama sanırım bundaki en büyük etken doğru doktor ve merkezi 5. denemede bulmuş olmam. Sonra o bebeği malesef 5. ayda çok farklı nedenlerle kaybettim. Ardından tekrar aynı yerde tüp bebek yaptık ve yine hamile kaldım.
Allahım bebegını sana bağişlasn cnm..dıger bebegın ıcın cok uzuldm..doktor hatası yuzunden galıba:(cnm doktorun kım ve hangı sehırde?bana bıraz yardıöcı plurmusun bu konuda?kist icin nasıl tedavıler gordun?

Allahım bebegını sana bağişlasn cnm..dıger bebegın ıcın cok uzuldm..doktor hatası yuzunden galıba:KK43:cnm doktorun kım ve hangı sehırde?bana bıraz yardıöcı plurmusun bu konuda?kist icin nasıl tedavıler gordun?

Amin canım çok sağol.

Doktor hatası değil. Bebekte bilmediğimiz bir sebepten ötürü çok ciddi rahatsızlıklar oluştu.

3. cm'lik tek bir kist için 3 yıl önce laparoskopi ile operasyon geçirdim. Kist tamamen alındı, yapışıklıklar açıldı, tüplerle yumurtalıkların ilişkisi yeniden kuruldu.

Ardından 3 ay normal yolla denedik ama olmadı.

Ardından 4 tane tüp bebek denemesi yaptık, Ankara'da 2 farklı özel merkezde (genart ve anatolia). Hepsi negatif.

Bu esnada tüp bebekte kullanılan ilaçlardan ötürü çok ağrım olmaya başladı. Daha önceden hiç şikayetim yokken adet zamanlarında karnımda ateş yanıyor, bacak kaslarım ağrıyor, kaburgalarım, leğen kemiğim sızlıyor. O kadar moralim bozuldu ki. Hamile kalmak için başka şansım yok ama tüp bebek de hastalığı iyice alevlendiriyor.

Sonra İstanbul'da Kadıköy Şifa'da Birgül Sarıkamış'a geldik. Embriyonun endometriosis yüzünden rahme tutunmadığını söyledi. Şöyle düşün, normalde rahimin içinde olması gereken hücreler oradan çıkmış ve yumurtalıkaların üstü dahil bütün karın boşluğuna yerleşmiş. Her adet dönemi orada kanama yapıyor. Bağışıklık sistemi burada bir sorun olduğunu farkında ve aktif hale geliyor. Orayı temizlemeye çalışıyor ama savaştığı hücre vücudun kendi DNA'sını taşıyan kendi hücresi. Böylece o bölgede bir savaş başlıyor. Bu savaş yumurta, sperm ve embriyo için iyi bir ortam değil. Doktor önce bu ortamı bebeğe uygun hale getirmeliyiz dedi.
Zaten denenen şeyleri denemektense farklı bir tedavi yapalım dedi ve tüp bebek önce 3 ay menapoza sokan lucrin depo isimli bir ilaç önerdi. Bu ilaç endometriosis tedavisinde kullanılıyor. Kullandığın sürece hiç adet olmuyorsun. Endo odaklarını büyüten östrojen hormonu iyice düşüyor. Böylece odaklar inaktif hale geliyor ve hatta küçülüyor. Ağrılarım, sızılar çok ama çok azaldı. Kendisimi uzun zamandan beri o ilacı kullanırken ilk kez iyi hissettim.

Son düzenleme:
Hiç adet olmadan (çünkü her adette yeniden ortam bozuluyor) tüp bebek yaptık. Bu defa embriyolar çok daha sağlıklı gelişti. 5. günde 2 tane transfer edildi ve ikizlere hamile kaldım. Fakat bildiğin gibi kaybettim.

3 ay ilaç, 5 ay hamilelik darken 8 ay hiç adet olmuyorsun ya o da endo'ya çok iyi geliyor. Zaten bunun iki tedavisi var. Bir hamilelik, iki menapoz. Doğumdan 2 ay sonra hala kendimi çok iyi hissediyordum. Hiç ağrım yoktu. O sebeple hastalık gelmeden tekrar tüp bebek yapalım dedik. Bu defa lucrin kullanmadım. Birincisi gerek yoktu, zaten iyiydim. İkincisi de ilk bebeğe bir şeyler zarar vermişti ve ben bu defa mümkün olduğunda ilaç kullanmak istemiyordum. Kısa protokolle hamile kaldım bu defa.

Allah'a ne kadar şükretsem azdır. 4 yıldır hiç ara vermeden uğraşıyoruz. 1 ameliyat, 2 histereskopi, 1 rahim filmi, onlarca ultrason, yüzlerce iğne, 1 dondurulmuş, 6 tane tüp bebek tedavisinden sonra hamileyim. Daha da yolumuz var. Çok küçük şu an bebek. Allah inşallah yardım eder de sağlıklı bir şekilde dünyaya getiririm ve bu uğraş biter. Ayrıca benim için bu sağlık demek.

Bu arada yılları karıştırmışım. 2012'nin sonunda laparoskopi oldum. Ocak 2015'te ilk kez hamile kaldım.

C
Bu arada yılları karıştırmışım. 2012'nin sonunda laparoskopi oldum. Ocak 2015'te ilk kez hamile kaldım.
canm cook ama cok tesekkur ederım....uzun uzun yazdgn ıcın..inanki bana hic tedavı uygulanmıyor:(hepsı gerek yol dedı kac tane dr gördü hiçbirisi ilaçla tedavı fılan vermedi....soyledıklerı sey ya ameliyat ya tüp bebek...hepsıne sprdum dpgum kontrol hapı luctin aklma gelen herseyı ama gerek yok dıyo hepsı...hakkımızda hayrlısı olsun..allahım saglıgıyla kucagına almayı nasıp etsın cnm..

C

canm cook ama cok tesekkur ederım....uzun uzun yazdgn ıcın..inanki bana hic tedavı uygulanmıyor:KK43:hepsı gerek yol dedı kac tane dr gördü hiçbirisi ilaçla tedavı fılan vermedi....soyledıklerı sey ya ameliyat ya tüp bebek...hepsıne sprdum dpgum kontrol hapı luctin aklma gelen herseyı ama gerek yok dıyo hepsı...hakkımızda hayrlısı olsun..allahım saglıgıyla kucagına almayı nasıp etsın cnm..

Sağol canım. Aklına takılan bir şey olursa bana özelden yaz.

Bence çok da fazla düşünmeden başla artık tedaviye.

Senin yerinde olsam hemen bir tüp bebek denemesi yaparım. Benim sağ yumurtalığımda kist vardı ameliyattan sonra sağ yumurtalıkta yumurta olmamaya başladı. Sonrasında gittiğim bütün doktorlar ameliyatı yanlış bir karar olarak yorumladı.

Eğer tüp bebek tutmazsa bu defa da ilaç tedavisi için ısrar eder, kabul etmezlerse veren bir doktor bulursun.

Belki de çok şeye gerek kalmaz. Her iki yumurtalıkta da 7-8 cm'lik kistlerle kendi kendine hamile kalanları da gördükleri için öyle diyorlar. Senin için işlerin nasıl ilerleyeceğini başlamadan bilemezsin.

İnşallah en kolay ve çabuk şekilde olur.

Ben de 2009 da çikolata kistinden ameliyat oldum. Sol yumurtalıkta vardı 8 cm. 4 sene sonra evlendim ama o surecte hep yasmin dogum kontrol hapı kullandım. Evliliğin 1. Yılında baktık olmıyo, amh testi düşük hemen dr tavsiyesiyle tedaviye başladık ilk seferde oldu tuttu çok şükür. Ama benim 3 cmlik bi kistim daha oluşmuştu, hamileliğimin 7. Haftasında patladı hayatı risk teşkil etti, ameliyat edip hem kisti hem bbegı alalım dediler kabul etmedim drum başka hastanedeydi krizi o yuruytu 10 gune yakın hastanede kaldım. Çok şükür bugune küçük meleğim kucagımda. Sakin dert etne ve gerçekten merkez ve dr ço...k onemli. Ben PROF.DR.engin oral da tedavi oldum tedavi sürecini bahceci merkezde yaptı. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bi doktor. Her şey bir yana mükemmel bir insan. Bu yolda başarılar diliyorum, inş mutluluk yakındır.

Sağol canım. Aklına takılan bir şey olursa bana özelden yaz.

Bence çok da fazla düşünmeden başla artık tedaviye.

Senin yerinde olsam hemen bir tüp bebek denemesi yaparım. Benim sağ yumurtalığımda kist vardı ameliyattan sonra sağ yumurtalıkta yumurta olmamaya başladı. Sonrasında gittiğim bütün doktorlar ameliyatı yanlış bir karar olarak yorumladı.

Eğer tüp bebek tutmazsa bu defa da ilaç tedavisi için ısrar eder, kabul etmezlerse veren bir doktor bulursun.

Belki de çok şeye gerek kalmaz. Her iki yumurtalıkta da 7-8 cm'lik kistlerle kendi kendine hamile kalanları da gördükleri için öyle diyorlar. Senin için işlerin nasıl ilerleyeceğini başlamadan bilemezsin.

İnşallah en kolay ve çabuk şekilde olur.
Saol cnm tesekkur ederım..donmus tedavısıne basladm persembe gunu transferım olacak inşallaj bakalm..donmuslarla bırlıkte bu 4.transferım olacak umarm hersey yolında gıder..tutunması ıcın ozel bısey yeyip içtinmi peki?

• Beğen
Reactions: 9ay
Saol cnm tesekkur ederım..donmus tedavısıne basladm persembe gunu transferım olacak inşallaj bakalm..donmuslarla bırlıkte bu 4.transferım olacak umarm hersey yolında gıder..tutunması ıcın ozel bısey yeyip içtinmi peki?

Canım hayırlı olsun tedavin. Ben rapor alıp ilk 2 hafta dinlendim. İlk hafta evde yattım, oturdum. Sonraki hafta temiz havada yürüyüşler yaptım. Nar suyu içmiştim. Rahme iyi geliyormuş. Her gün salata yedim peklik olmaması için. Onun dışında aldığım gibi vitaminleri bıraktırmıştı doktor. Neler yaptığının çok fark edeceğini sanmıyorum. Ama hasta olmamaya çalış. Bir kere ateşlendim ben, onun hiç iyi olmadığını düşünüyorum. Negatif olmuştu sonuç. Bir kere de aşırı stresliydim ve çok uçakla seyehat ettim. O da nagtifti. Yinede tutacaksa tutar.

Back
X