Anladım çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede toparlanır bebeğinizi de kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınızBenim tüplerimde sorun olmamasına rağmen 1 senedir çikolata kisti sebebiyle gebe kalamadım. Tüp bebek yapıldı o da tutmadı. En son çare olarak salı günü ameliyat oldum kistlerimi aldırdım. Meğer kist sadece orda durmuyormuş bağırsaklarım, rahmim, yumurtalıklarım yapışıkmış hepsi temizlenmiş. Şimdi duruma göre tüp bebekle bir an önce gebelik sağlamaya çalışacağız. Ameliyat için korkmayın ama iyi bir doktor bulun derim. Benim amh düşük olmasına rağmen artık ameliyat olmak zorunda kaldım
Ultrasonda belli olmadı maalesef açıp bakmadan anlaşılmıyormuş. Ben doktorumdan çok memnunum özelde oldum. Bebek istediğimiz için doktor seçimi çok önemliydi. En az beyin ameliyatı kadar hassas çalışılması lazımAnladım çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede toparlanır bebeğinizi de kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınızbu yapışıklıklar ultrasonda ya da mrda tam olarak belli olmuyor mu acaba? Bir de doktorunuzdan memnun kaldınız mı devlette mi özelde mi oldunuz?
Evet öyle gerçekten uzman olması gerekiyormuş. Doktorunuz kimdi acaba fikir olur bana da araştırırımUltrasonda belli olmadı maalesef açıp bakmadan anlaşılmıyormuş. Ben doktorumdan çok memnunum özelde oldum. Bebek istediğimiz için doktor seçimi çok önemliydi. En az beyin ameliyatı kadar hassas çalışılması lazım
Benim doktorum Orhan OrhanEvet öyle gerçekten uzman olması gerekiyormuş. Doktorunuz kimdi acaba fikir olur bana da araştırırım
Teşekkürler baktım da Bursa'daymış ben Ankara'dayım teşekkür ederimBenim doktorum Orhan Orhan
Lütfen gecikmeden tüp bebeğe başlayın.Selam kızlar 27 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum. 1 buçuk senelik evliyim gebelik düşünmeye başlayınca muayene olayım dedim daha önce hiç muayene olmamıştım.. Kendime sonradan bunun için çok kızdım.
Birkaç hastane ve doktor görüşmesinden sonra en son şehir hastanesinde konseyde solda biri 5.6 cm diğeri 2.3 cm olmak üzere 2, sağda da ekstra bir çikolata kistim olduğunu öğrendim. Üstüne bir de yumurtalıklarım kistlerden dolayı rahmin arkasında buluşmuş (kissing over, öpüşen yumurtalıklar) ve sol tüpüm de tıkalı içi sıvı dolu görünüyor. Amh 3.35 geldi şaşırdım tabi yine de biraz umutlandım..
Doktor ameliyat önerebileceğini, bu durumların gebelik şansımı düşürmüş olabileceğini söyledi ama net bir şekilde ameliyat olmalısın da diyemem dedi. Çünkü bilindiği üzere çok kısa sürede tekrar edebilir ve yumurta rezervimi düşürebilir. Ama ben çok arada kaldım sadece son 1 ay korunmadım yani henüz denemedim diyebilirim..
Bu yollardan geçmiş olanlarınız varsa ve ne yapmam gerektiğiyle ilgili az da olsa öneriniz varsa çok mutlu olurum. Doktor da önerebilirsiniz..
Ankara'da Cem Somer Atabekoğlu var, benim kist operasyonumu o yapmıştı memnun kalmıştım, aynı zamanda tüp bebek de yapıyor özel muayenehanesi var, tavsiye ederim, dediğim gibi, tüp bebek konusunda gecikmemenizi öneririm naçizaneSelam kızlar 27 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum. 1 buçuk senelik evliyim gebelik düşünmeye başlayınca muayene olayım dedim daha önce hiç muayene olmamıştım.. Kendime sonradan bunun için çok kızdım.
Birkaç hastane ve doktor görüşmesinden sonra en son şehir hastanesinde konseyde solda biri 5.6 cm diğeri 2.3 cm olmak üzere 2, sağda da ekstra bir çikolata kistim olduğunu öğrendim. Üstüne bir de yumurtalıklarım kistlerden dolayı rahmin arkasında buluşmuş (kissing over, öpüşen yumurtalıklar) ve sol tüpüm de tıkalı içi sıvı dolu görünüyor. Amh 3.35 geldi şaşırdım tabi yine de biraz umutlandım..
Doktor ameliyat önerebileceğini, bu durumların gebelik şansımı düşürmüş olabileceğini söyledi ama net bir şekilde ameliyat olmalısın da diyemem dedi. Çünkü bilindiği üzere çok kısa sürede tekrar edebilir ve yumurta rezervimi düşürebilir. Ama ben çok arada kaldım sadece son 1 ay korunmadım yani henüz denemedim diyebilirim..
Bu yollardan geçmiş olanlarınız varsa ve ne yapmam gerektiğiyle ilgili az da olsa öneriniz varsa çok mutlu olurum. Doktor da önerebilirsiniz..
Çok teşekkür ederim Allah hepimize şifa versin inşallah. Evet yumurta toplayıp ameliyata girmek benim de aklıma çok yatıyor. Doktor öneriniz için de çok teşekkür ederim mutlaka bakacağım. Ameliyat süreciniz zorlu oldu mu toparlanmak uzun sürüyor mu ve kapalı yolla mı ameliyat oldunız acaba?Lütfen gecikmeden tüp bebeğe başlayın.
Benzer bir durumu yaşamış ve ameliyat, doğal yolla deneme, aşılama vs derken çok zaman kaybetmiş biriyim, size tavsiyem zaman kaybetmeyin bu konuda.
Önce yumurta toplayın sonra ameliyat olun, ameliyat sonrası rezervde azalma ihtimali var, mutlaka iyi bir tüp bebek uzmanı ile görüşün, Allah şifa versin
Hemşire önerebilirim 26 yıllık hemşire kendisi de problemler yaşamış ve gıda takviyeleri ile kistler zamanla yok olup rahat bi sekilde yumurta çatlatan takviye ile gebe kalabiliyorsunuzSelam kızlar 27 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum. 1 buçuk senelik evliyim gebelik düşünmeye başlayınca muayene olayım dedim daha önce hiç muayene olmamıştım.. Kendime sonradan bunun için çok kızdım.
kuzum nasıl oldun iyileştin mi ?Benim tüplerimde sorun olmamasına rağmen 1 senedir çikolata kisti sebebiyle gebe kalamadım. Tüp bebek yapıldı o da tutmadı. En son çare olarak salı günü ameliyat oldum kistlerimi aldırdım. Meğer kist sadece orda durmuyormuş bağırsaklarım, rahmim, yumurtalıklarım yapışıkmış hepsi temizlenmiş. Şimdi duruma göre tüp bebekle bir an önce gebelik sağlamaya çalışacağız. Ameliyat için korkmayın ama iyi bir doktor bulun derim. Benim amh düşük olmasına rağmen artık ameliyat olmak zorunda kaldım
Daha iyiyim canım. Pazartesi günü adet olmam gerekiyordu ama olmadım. Ağrım var ama ilaçlardan ve operasyondan dolayı gecikiyorum sanırım.kuzum nasıl oldun iyileştin mi ?
İnşallah Rabbım şu mübarek ramazanın yüzü hürmeti için hayırlısıyla evlatlarımızı nasip eder bize çok geçmiş olsun ayaklarını sıcak tut belini aynı şekilde evdeysen sar üşütmeDaha iyiyim canım. Pazartesi günü adet olmam gerekiyordu ama olmadım. Ağrım var ama ilaçlardan ve operasyondan dolayı gecikiyorum sanırım.
İşteyim kuzum maalesef başlamak zorunda kaldım ama dikkat etmeye çalışıyorum. Amin inşallahİnşallah Rabbım şu mübarek ramazanın yüzü hürmeti için hayırlısıyla evlatlarımızı nasip eder bize çok geçmiş olsun ayaklarını sıcak tut belini aynı şekilde evdeysen sar üşütme
Merhaba bende aralık ayında çift taraflı çikolata kisti ameliyatı oldum öncesinde 2.8 olan amh değerim ocak ayında bakıldığında 0,85 bu ay başka bir yerde baktırdım 0,36 ya kadar düşmüş geçen ayda regl olmadım sizin amhınız kaç baktırdınız mı hiç bu kadar düşmesi beni çok endişelendirdi zamanla toparlar mı daha da mı düşer beni korkutuyorİşteyim kuzum maalesef başlamak zorunda kaldım ama dikkat etmeye çalışıyorum. Amin inşallah
Benim ameliyat öncesi zaten 0,88'di. Amh değil yumurta var mı yok mu ve kaliteli mi o önemli. Tüp bebek yaptırabilirsiniz belki. Yumurta sayınız kaç mesela bir döngüdeMerhaba bende aralık ayında çift taraflı çikolata kisti ameliyatı oldum öncesinde 2.8 olan amh değerim ocak ayında bakıldığında 0,85 bu ay başka bir yerde baktırdım 0,36 ya kadar düşmüş geçen ayda regl olmadım sizin amhınız kaç baktırdınız mı hiç bu kadar düşmesi beni çok endişelendirdi zamanla toparlar mı daha da mı düşer beni korkutuyor
Bana numarasını gönderir misiniz rica etsem lütfenHemşire önerebilirim 26 yıllık hemşire kendisi de problemler yaşamış ve gıda takviyeleri ile kistler zamanla yok olup rahat bi sekilde yumurta çatlatan takviye ile gebe kalabiliyorsunuz