Buna normal diyen doktora çok kızıyorum. Benim yaşam kalitem çok düşüktü ve normal sanıyordum teşhis konuldu ameliyat oldum ve ameliyatın ardından geçen 1 yıl boyunca tek ağrı kesici kullanmadım. Bu hastalık yüzünden ağrı eşiğim o kadar yükselmişki normal olan adet sancısını hissetmiyorum bile. Ama 2 yıl sonra tekrar etti. Bu sefer internetten okuduğum tecrübelere göre hareket ettim. Ağrılar geriledi. Kistlerin boyutuna pandemiden sonra tekrar kontrole gideceğim. Şekere ve hamura çok dikkat edin, yapabiliyorsanız tamamen veda edin. Hareket edin, d vitamini alın, lifli beslenin. Hormon dengenizi düzeltecek herşeye dikkat edin ağrılar geçebiliyor. İntetneyte çoğu kaynakta et süt ürünlerinin de organik olmadığı için sakıncalı olduğu yazıyor ama ben onları tüketmeye devam ettiğim halde iyi sonuç alabildim. Zaten 1 ay bozmadan denerseniz şişkinliğin geçmesinden anlıyorsunuz doğru yolda olduğunuzu. Hiç doğum kontrol hapı kullanmadım gittiğim doktorlar da tavsiye etmedi. Bunun dışında hormon dengemizi bozan birçok kimyasala gerek olmadığı halde hergün maruz kalıyoruz. Cilt bakımında, deodorantta, diş macununda bile evde yapılabilen doğal formüller markettekilerden çok daha etkili. Benim için en zoru şampuan oldu onda da doğal sabunu çok fazla köpürterek kullandıktan sonra çok iyi durulamak katlanılabilir sonuç verdi zaten ağrısız aylar için biraz kötü saça katlanırdım. Yaşam tarzı değişikliklerini en azından 1 ay katı şekilde denemeyi tavsiye ederim bu konuda sıkıntı çekenlere.