Çikolata kisti

suebluee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
110
65
3
27
Selam kızlar.Ben 2 yıllık evliyim.Artık korunmayı bıraktım ve kan değerlerime baktırayım,sağlıksal olarak gebeliğe hazır mıyım değil miyim diye doktora göründüm.Doktor 8cm çikolata kistim olduğunu söyledi.Kanda yumurtalık kanserine baktı o temiz çıktı.Fakat bana 2cm le çocuğu olmayanlar da var 8cm le çocuğu olanlar da var dedi.Rahim filmi istedi,başka bir doktora daha görünmek için çektirmedim.Tedavi yöntemlerini sorduğumda da geçiştirdi resmen.Yani bu tarz konular da çok bir bilgim yok.Kimi gebeliği engellemez diyor kimi%80 çocuk olmasına engel diyor.Rahim filmi istemesi vs normal mi bu zamana kadar alttan kontrol bile yaptırmadım,sanırım rahim filmi de biraz acılı bir işlemmiş.Bunun ameliyatla tedavisi var mı,doğum kontrol hapı kullansam kist küçülür mü bu konularda bilgisi olan var mı?

Sağlı sollu çikolata kistim var 1,5 yıldır uğraşıyorum 2 ameliyat 3 aşılama oldum

Sağlı sollu çikolata kistim var 1,5 yıldır uğraşıyorum 2 ameliyat 3 aşılama oldum
Kaç cm canım.Doktorum bana neredeyse hiç bilgi vermedi.Ameliyat bir çözüm değil o zaman.Biraz araştırdım ameliyatta yumurta rezervini düşürüyor vs diyorlar yani.Doktorun söylediğine göre benim ki bir tane ama büyük.Tüp bebekte de mi zor sonuç alınıyor?Gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi.

Ameliyat yumurta rezervini azalttığı için önerilmiyor fakat semptom durumuna göre ameliyat önerebiliyorlar. Yani sürekli ağrı, anormal kanama vb. yaparsa o zaman direkt ameliyat diyorlar. Rahim filmi istemişler bence doğru karar, çünkü bu hastalık tüplerde tıkanıklık yapabiliyor.

Çocuk düşünmüyorsanız yine de fazla ertelemeyin derim, bazı kişilerde infertilite yapabiliyor. Tüp bebekte zorluk olur mu bilmiyorum ama doğal yolla gebe kalmak malesef zor oluyor.

Çocuk düşünüyoruz.Sürekli ağrım,anormal kanamam,adet düzensizliğim yok.Çocuktan dolayı zaten çok üzgünüm.

Çocuk düşünüyoruz.Sürekli ağrım,anormal kanamam,adet düzensizliğim yok.Çocuktan dolayı zaten çok üzgünüm.
Hiç üzülmeyin bu o kadar yaygın bir hastalık ki. Bazı kadınların endometriozis olduğundan haberi bile olmuyor hemen hamile kalıyorlar. Biraz zor olursa da tıp çok gelişti hallediyorlar bir şekilde, canınızı sıkmayın

Ben ne zaman korunmayı bıraktım o zaman kistimin olduğunu öğrendim sağ sol 3 cm di sonra büyümeye başladılar ve ben kaç kere hasteneye yatış yaptılar ağrılardan duramıyordum artık en son acil ameliyata alındım amh 2.77 idi sağ da ki kistim alındı sol da ki duruyor hala amh 1.77 düştü doktorum dedi içerisi çok karışıktı yapış yapış olmuştu açtık kisti mi de bıraktı amh daha fazla düşmesin diye. Ve o kist büyüdü 7 cm oldu şuan ameliyatlık oldu yani ama sağ tarafım temiz diye normal gebelik planlıyorum hala sizin amh kaç ameliyat olup tek tarafdan deneyecekseniz olun ama yoksa direk tüp bebeğe gidin ve şekerli şeyleri bırakın benim hayatım değişti

Canım 2 3 saat kadar önce özel bir hastaneye gittim alttan muayene etti doğum kontrol hapıyla bir ay tedavi edip kontrol edeceğini söyledi.Sağ yumurtalığın çok sağlıklı yumurta sayısı gayet iyi rahmin sağlıklı vs dedi sadece solda var dedi 8cm.Şu an bile hamile olabilirsin reglinle beraber başla ilaca dedi.reglime 4 gün var doktor böyle diyince dayanamadım dönüşte erken gebelik testi aldım ve silik çizgi yani anlayamadım ne olduğunu inan ki.testler bu şekilde.

Eklentiler

• 6b39d2ed-9fa4-45ee-82bc-c4a91137ca8d.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 50
  • 19F48682-6B7C-4D91-BBBB-C26888DAB1A6.webp
    49,6 KB · Görüntüleme: 47
Doktordan geldim az önce başka bir doktora gittim şu an bile hamile olabileceğimi sağ yumurtalığımın gayet sağlıklı olduğunu söyledi.Bende dönüşte senin de bu mesajını okuyunca erken gebelik testi almaya karar verdim reglime 4 gün var.testler de bu şekilde;

Eklentiler

• 6b39d2ed-9fa4-45ee-82bc-c4a91137ca8d.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_7370.webp
    75,4 KB · Görüntüleme: 49
Sol da ki test daha net görünebilir sanki tekrar çekim yapabilirseniz. Rahim kalınlığına göre bakıp gebelik için beta testi verseydiniz keşke ne güzel gitmişsiniz. Sağ overiniz temizse benim gibisiniz

Sol da ki test daha net görünebilir sanki tekrar çekim yapabilirseniz. Rahim kalınlığına göre bakıp gebelik için beta testi verseydiniz keşke ne güzel gitmişsiniz. Sağ overiniz temizse benim gibisiniz
Hiç aklıma gelmedi gebelik ihtimali.Sonrasında çıkınca geldi birde şu şekilde çektim daha net görebilirseniz.

Eklentiler

• IMG_7372.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 50
Benim de bugün 3 gün kaldı bugün yaptım negatif tabi
İnşallah en yakın zamanda hayırlısıyla pozitif sonuç alırsın.Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen bakabilecek herkese sağlıklı bir evlat nasip etsin.Seni çok iyi anlıyorum.

Merhaba kesinlikte hsg yani rahim filmini çektirmelisiniz çikolata kisti olup bunu çektirmeyen yok çikolata kistleri riskli ve takip gereken bir şey ve maalesef artık çoğu kadında var içinizi kararmak istemem ama zorluyor günlük hayatı yıllardır çekiyorum ve araştırıyorum hala bende de var sağlı sollı hatta önün arkan her tarafın kist demişti tüp bebek doktorum 3 yıldır 3 aşılama 3 tüp bebek tedaviis gördüm hala görüyorum ilk Evlendim 2 yıl çocuk olmadı hiç korunmadım doktora gittim ağrılarım oluyodu bişey yok diyolardı 4 sene sonra buldular 2,5 cmle şuan kaç cm bilmiyorum 7 8 di en son büyük kistlerin var diyor muayene eden doktorum ben bu filmi çektirdim tüplerim açıktı kimünin kapalı oluyor çekerken açılıyor bir tanıdık çektirince hamile kaldı çünkü açıksa daha da açılıp hamilelik şansını yükseltiyor ama söylenenler doğru 10 cm kistle hamile kalan da var 2 yle kalamayan da nasip işi biraz ama ben yıllarıdr uğraşıyorum ufacıkken bile kalamadım ameliyatı kimse önermiyor özellikle çocuk yoksa öyle bir kısır döngü ki hem gebeliği engelliyor hem gebe kalınca ufalıp küçülüyor rahim filminden korkmayın anestezi veriyolar uyuyo uyanıyosunuz adet sancısı gibi hafif oluyor ben her âdette komalık acillik olan briiydim acı hissetmedim düşünün ne kadar erken bişeyler yapmaya başlarsanız o ladar iyi ama umutsuz olmayın doğal yollarla da olan var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…