Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
slm arkadaşım sen tüp bebeğe başlamışın sanırım bende şuan 2.tüp bebek tedavime başladım 175 pregon mu kullanıyorsun.ben ilkinde 225 gonolf kullandım .şimdi 300 pregon kullanıyorum.sanırım fsh iyi durumda bu güzel bi haber benim 11 lerde olduğu için doktorum yüksek tuttu.fsh durumu ve kistin büyüklüğü önemli tüp bebekte.ama sonuçta veren Allah!benim 4 cmlik kistim varken oldu 1. tüp bebek sanırım sebep bu olsada daha büyük kistlerle doğal yoldan hamilelik yaşayanda çokk iyi düşünelim iyi olsun beslenmede çok önemli tabi.tedavin hayırlı olsunnn....
selam canımjansett tedavin hayırlı olsun canım.bende 5 senelik bir endolu olarak bu konuda baya bir tecrübem oldu.yıllardır hep araştırdım ve benim durumumda olan birçok kişiyle tanıştım.bu süreçten çıkardığım sonuca göre çikolata kistiyle tedavi olmak en iyi seçim bence.zaten çikolata kistin hamile kalınca ilerlemiyor canım.yani bu kisti hamilelik hormonları yok ediyor ve ilerlemesini engelliyor.hatta doktorlar gebelik düşünmeyenlere bile kesinlikle gebe kalmalarını öneriyorlar canım.tabi burda kistin büyüklüğü de önem taşıyor.genelde 3-4 cm altındaki çikolata kistleri için laparoskopi yerine tüp bebek öneriyor doktorlar.benim birçok arkadaşım kistleriyle tüp bebek tedavisi olup bebeklerine kavuştular.hatta bir arkadaşımın 6 tane çikolata kistiyle tüp bebek tedavisi sonucu kızı oldu.
ben tabiki bütün bunları çok geç öğrendim hiçbir tecrübem yoktu endolu olduğumu öğrendiğimde.göz göre göre 1 sene boyunca kistimin büyümesini bekledim ve sonunda 7 cm olunca laparoskopi oldum.daha önce öğrenmiş olsam kesinlikle direk tüp bebek denerdim.çünkü bu ameliyat yumurta rezervimde azalmaya neden oldu.
bence kesinlikle tedavine devam et canım.zaten ilaçlarla kistin büyüse bile yumurta toplama sırasında kistin içini boşaltıyor doktorlar.gebelik de olursa bebeğin olana kadar endodan kurtulmuş oluyorsun hem..bol şans canım :))
selam canım
ben de 2.5 cm sol overimde çikolata kistiyle ağustosta tüp denedim. ve negatif oldu çikolata kistinin içini boşaltan da olmadı. şimdi doktorum kisti alalım diyor . sol over kistten ötürü zaten yumurta üretmiyor.ben de aldırmasammı bilmiyorum ama bir arkadaşım aldırmadan önce denedi olmadı aldırdı tüp denedi şimdi hamile amann nebilim zor iş
ben 2 yıl önce ameliyat oldum maıs ayında tüp bebek tedavimden negatif sonuç aldım eşimde de problem çıkmıştı ama bi mucize oldu ve ben şu an hamileyimmm daha dün öğrendim değerim 2870 allahım herkese nasip etsin inşşş allahım isteyen herkese versin
ay canım benim tebrik ederim ne kadar sevindim :) rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
ben seni hatırlıyorum mayısta bende tedavideydim.bebişinin kendiliğinden gelmesi çok güzel bir mucize.ben de şuanda 3.kez tedavideyim salı günü transferim olacak.inş.son tedavim olur gerçekten yorucu bir yol bizimkisi.
bu arada senin eşinde ne sorun vardı?morfolojimi düşüktü sizinde?
benim eşimin de morfolojisi %2 ama doktor sorun yok normal değerler dedi şimdi ben neye inanacağımteşekkür ederim inşşş sende bebeğine kavuşursun en kısa zamanda.evt canım eşimin morfolojisi %2 di.bi ilaç falanda kullanmadı nasıl oldu bizde anlayamadık artık kafamızdan siilmiştik bebek olayını seneye bi kez daha tüp bebek deneriz diyoduk nasıl oldu bizde anlamadık.allahım isteyen herkeze versin bol şans sanada.
selam canım
ben de 2.5 cm sol overimde çikolata kistiyle ağustosta tüp denedim. ve negatif oldu çikolata kistinin içini boşaltan da olmadı. şimdi doktorum kisti alalım diyor . sol over kistten ötürü zaten yumurta üretmiyor.ben de aldırmasammı bilmiyorum ama bir arkadaşım aldırmadan önce denedi olmadı aldırdı tüp denedi şimdi hamile amann nebilim zor iş
evet canım benim solda 2.5 cm kistten ötürü hiç yumurtam olmuyor e ameliyat olsamda rezervimi etkilese gene olmıycak yani kist dursada yumurta yok solda durmasada yok. soldaki rezervin kaybolması sağı etkilemiyormuş. ben önümüzdeki ay yücel karaman a gideceğim o alalım derse aldıracağım.Beyaz merhaba, aynı dertten muzdaripiz canım. Ama bana tüp bebek merkezindeki doktorlar kesinlikle almayı önermiyorlar, rezervi daha da azaltır diyorlar :uhm: Benim 2 negatif tüp denemem var, ilkinde ben kistim yok sanıyordum, 8 yıl önce ameliyat olmuştum ve yinelememişti, ama doktor küçük odaklar görüp şırınga ile deneme öncesi çekmişti içindeki sıvıyı bir miktar... 2. denememde 2,5 cm. kist vardı sağda, ama bu sefer çekme işlemi yapılmadı... İkisinde de sonuç negatif kötükedihüso Ben şu an aldırmayı düşünmüyoeum, bizim derdimiz şu an kistin varlığından ziyade, kistin bozduğu yumurta kalitesi gibi geliyor :çok üzgünüm:
ufffff yaaa ne yapacağımı şaşırdım..Aldırsam bir türlü aldırmasam bir türlü..Açıkçası umudum pek yok..yarın 6.iğnem.ve malum sonrası yumurta toplama transfer vs vs..Ama umutlarım azaldı okudukça..Bende bu tedavim negatif sonuçlanırsa aldırayım diyordum.Çünkü doktor aldırırsam normal yolla hamile kalabileceğimi söyledi..Ama yumurtalığı etkilemeside kafamı karıştırmıyor değil..Ufffff :bbo:Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar.