Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bayan lüçük canım kalırsın benımk 8,5 cm zorrgeçmil
merhaba, ben aralık 2023'te solda 2,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrenmiştim, 31 yaşındaydım. o günlerde çocuk sahibi olmaya hazır hissetmiyordum kendimi. doktor "solda endometriozis odakları var, amh 2,99 iyi ama çocuk istersen zorlanabilirsin fazla geciktirme" dedi ama bunların hiçbiri benim için bir anlam ifade etmiyordu. Bir süre sonra, 1 yıl kadar korunmasız ilişki sürdürdük, çocuk sahibi olamadık. 2025 Mayıs'ta doktora gittiğimde amh 1,54'tü. Çikolata kistinin yumurtalık rezervinde dramatik düşüşlere neden olabileceğini, bu yüzden çocuk sahibi olmak istiyorsam tedavi için geç kalmamam gerektiğini söyledi doktor. şu an 2.aşılama tedavisine başladım, yine olumsuz olursa tüp bebek deneyeceğim. Büyük kistlere rağmen doğal yolla gebe kalanlar da olabiliyormuş, ama ben de tedaviye rağmen çok umutlu olmayan bir tabloda ilerliyorum şu an. Size naçizane tavsiyem, beslenmenizi düzenlemeniz olabilir ancak. anti inflamatuar beslenme çikolata kistinin ilerlememesi için yapılabilecek en güzel şey. Bir de kontrollerinizi aksatmayın derim. umarım sizin yolculuğunuz daha keyifli olur <
İnflamatuar beslenme nasıl oluyor peki ne gibi bir katkısı var. Yumurtalık rezerviniz nasıldı peki. Aslında normal gebeliği uygun gibisinizmerhaba, ben aralık 2023'te solda 2,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrenmiştim, 31 yaşındaydım. o günlerde çocuk sahibi olmaya hazır hissetmiyordum kendimi. doktor "solda endometriozis odakları var, amh 2,99 iyi ama çocuk istersen zorlanabilirsin fazla geciktirme" dedi ama bunların hiçbiri benim için bir anlam ifade etmiyordu. Bir süre sonra, 1 yıl kadar korunmasız ilişki sürdürdük, çocuk sahibi olamadık. 2025 Mayıs'ta doktora gittiğimde amh 1,54'tü. Çikolata kistinin yumurtalık rezervinde dramatik düşüşlere neden olabileceğini, bu yüzden çocuk sahibi olmak istiyorsam tedavi için geç kalmamam gerektiğini söyledi doktor. şu an 2.aşılama tedavisine başladım, yine olumsuz olursa tüp bebek deneyeceğim. Büyük kistlere rağmen doğal yolla gebe kalanlar da olabiliyormuş, ama ben de tedaviye rağmen çok umutlu olmayan bir tabloda ilerliyorum şu an. Size naçizane tavsiyem, beslenmenizi düzenlemeniz olabilir ancak. anti inflamatuar beslenme çikolata kistinin ilerlememesi için yapılabilecek en güzel şey. Bir de kontrollerinizi aksatmayın derim. umarım sizin yolculuğunuz daha keyifli olur <3
Benim amh filan çok şükür iyi 3.23 çikolata kıstımde tek taraflı 3 cm şuan doğal yoldan hamile kalmaya calısıyorum. Allah bagışlasın ne güzelMerhaba benim de doktora gittiğimde birden öğrendiğim 7 cm bir çikolata kistim vardı bu sitelerden neler neler araştırmadım o an ki psikolojik durum gerçekten çok farklı insan bir anda sanki hiç çocuğu olmayacakmış hissine giriyor.biz öğrendikten sonra hemen korunmayı bıraktık tabiki ama yaklaşık 8 ay boyunca olmadı bir şekilde engelliyor bu bir gerçek ama tamamen umutsuz olmakta yanlış alternatif tıp ürünleri falan denedim soğan kürü İngilizce karbonatlı vs ama inanın bu büyüklükteki kistlere bir çözüm yok bu bir gerçek 1 cm bile küçülme olmadı bunları denediğimde sonrasında kafaya koydum uzun bir süre olmazsa aşılamada değil direkt tüp bebek yaptıracaktım ve öyle de oldu tüp bebeğe karar verdik ve yaptırdık çoook şükür ki ilk denemede olumlu sonuç oldu şuan 5 aylık hamileyim sadece bunu eğer herşey olumlu giderse buraya yazacağım diye şartlandırmıştım kendimi vah tüh etmek inanın hiçbir işe yaramıyor evet pozitif olmak ta zor ama dermansız bir dert değil eğer yumurtlamanız ve çatlaması gerçekleşiyorsa tüplerde bir sıkıntı yoksa ki bunun için rahim filmi gerekli düzenli doktor kontrolünde yumurtlamayı takip etmek gerekiyor bir de amh var tabi benim 1.10 gibi bişeydi çoğu insana göre düşüktü yaşım 32 ama olacak olan inanın bir şekilde oluyor sadece bu zamanlarımızda umutsuz ve mutsuz olmayın 7-8 ay denedikten sonra eğer maddi olarak sıkıntı yoksa tüp bebek deneyin bu kötü bişey ya da anlatıldığı kadar psikolojik yoran birşey değil öyle bir anlatmışlar ki tüp bebeği yok antidepresan ilacı gibi yok hormonlarım şöyle oldu psikolojim bozuldu asla inanmayın böyle şeylere bu bir tedavi süreci bu şekilde düşünün evet iğne yapılıyor ama küçücük birşey evet ilaç veriliyor ama çoğu vitamin bu ilaçların yani demem o ki sadece olacağına inanın eğer olmazsa o zaman oturup üzülün eğer illaki üzülmek gerekiyorsa yani bişeyleri denedikten sonra da olmuyorsa baştan üzülmenin hiçbir anlamı yok
Amh testi buradaki devlet hastanesinde yoktu maalesef yapılmıyordu o yüzden özelde yaptırmak zorunda kalmıştım ben. Hormon testleri içinde adetinizin 2. veya 3.gününde gitmeniz gerekiyor. Çikolata kisti ca değerini yükseltiyor kafanıza takmayın büyük çoğunluğu zararsız çıkıyor. Tek kötü tarafı gebeliği engelleyebiliyor işteMerhabalar benim de çikolata kistim var. 4 cm yaklaşık. Ama bana doktorum sadece Ca değerine bakıyor. Ne amh ne başka bi hormona bakmıyor. Ben mi istemeliyim bakabilir miyiz diye. Şuan parça alındı sadece oraya odaklandık. Hamile kalmak istediğimi de biliyor aslında. Adetliyken gidemedim bir türlü randevusunu bulmak kolay olmuyor.
Hımmm anladım sonuçlarım için gittiğimde sorayım ben en iyisi. Teşekkür ederimAmh testi buradaki devlet hastanesinde yoktu maalesef yapılmıyordu o yüzden özelde yaptırmak zorunda kalmıştım ben. Hormon testleri içinde adetinizin 2. veya 3.gününde gitmeniz gerekiyor. Çikolata kisti ca değerini yükseltiyor kafanıza takmayın büyük çoğunluğu zararsız çıkıyor. Tek kötü tarafı gebeliği engelleyebiliyor işte
parça neden alındı?Merhabalar benim de çikolata kistim var. 4 cm yaklaşık. Ama bana doktorum sadece Ca değerine bakıyor. Ne amh ne başka bi hormona bakmıyor. Ben mi istemeliyim bakabilir miyiz diye. Şuan parça alındı sadece oraya odaklandık. Hamile kalmak istediğimi de biliyor aslında. Adetliyken gidemedim bir türlü randevusunu bulmak kolay olmuyor.
Rahmin ağzında bi şey gördü onu incelemeye gönderdi inşallah temiz gelir daha 28 yaşındayım..parça neden alındı?