Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabiki doktorunun ne dediği önemli bende de var araştırdığım kadarıyla 5cm altına çok fazla müdahale etmek istemiyorlar rezervler yüzünden e birde bunun tekrarlama gibi bir alışkanlığı var tam manasıyla kurtulani okumadım burada hiç belli süreden sonra tekrar oluşuyor gebeliğe tek engel kistler mi acaba. Bide amh in okadar yüksek olması normal mi onu arastirdiniz mi hiçevet arkadaşlar 2 cm çikolata kistim var 4 yıllık evliyim gebelik oluşmadı. Amh 5.89 çikolata kistimi aldırsam rezervim ne kadar düşer ? bilgisi olan var mi ?
Ben yeni evlendiğimde genel kontrol için dr a gidince öğrenmiştim bu kistimin olduğunu. Ama o zaman doktor milimetrik bisey sana sorun yaratmaz dedi. Ama ilişkide ve reglide çok ağrım oluyordu. D.kontrol visanne ne gerekirse yaptım geçmesi için. Hsg de çektirdim tüplerim açıktı. Ama kist 2 yıl içinde büyüdü de büyüdü. En son doktorum tüp bebek yada ameliyat dedi. 50 50 şansın olur dedi. Ben düşünmek için zaman istedim. Tabi bu arada kist 7 cm olmuş. Hastaneden düşünmek için çıktım 2 gün sonra bir ağrı.. Ama nefes alamıyorum. Ambulansla o doktora gittim. Kistin patlamış olduğundan şüphe ettiler. Ama o sadece dönmüş... hemen laparoskopi oldum. Iyiki olmuşum bagirsaklarima yapışmış zor ayırmış doktorum. Su anda da tüp bebek tedavisindeyim. Keşke küçükken hemen tüp bebek yaptirsaydım.. sana tavsiyem eger imkanın varsa tüp bebek yaptır. Bu kistle doğal hamile kalan da çok var. Bebek büyüdükçe de kist küçülüp kayboluyor. Doktorumun yüzde 50 50 dediği olay buydu. Ya hamile kalacaktım bebek onu yok edecekti ya da kist bebeğe engel olacak gelişemeyecekti.. Ama senin maşallah daha küçük.. Biraz doğal yolla deneyip olmuyorsa tedaviye başlamalısın. Bu arada sakın soğan kürü falan yapma. O herkeste ise yaramıyor. Bende yaptığım ay pko başladı. Bide onunla uğraşıyorumAmh biraz yüksek sanki yani normalde en fazla 4 olması gerekmiyor muydu? Gebeliği engelleyen oda olabilir. Bilemiyorum tabi yinede. Amh konusunda fazla bilgim yok
Kuzenimde benim gibi sürekli çikolata kisti ile uğraştı her iki gebeliğinde de çikolata kisti vardı 4 ve 6 cm doktorları müdehaleye gerek görmedi ve sağlıklı doğumlar yaptı şu an yanımda ve söylediğine göre şu an bile 3 cm’lik kist varmış sağ tarafında yani bu çikolata kistler bizi çok seviyor anlayacağınız :) Daha çok kistin yumurtalığı tıkayıp tıkamamış olması ile alakalı ancak doktor karar verebilir diyor kendisi. Bu arada amh değerini de sordum kendisine bu değerin yaş ile alakalı olduğunu, 5.8’in aslında normal sınırlar arasında kaldığını, değerin düşük olmasının menopoz veya yumurtaların yetersiz olması anlamına geldiğini, üst sınırının da 6 civarı olduğunu söyledi. 5.8’in üst sınıra yakın olduğu için hormonal bozukluk olup olmadığından yine de emin olmak gerektiğini söyledi. Yani her halükarda doktorların belirleyebileceği birşey ve kişiden kişiye yaş ve hormonlarla değişen birşey o nedenle herkesin farklı bir tecrübesi olacaktır.Tabiki doktorunun ne dediği önemli bende de var araştırdığım kadarıyla 5cm altına çok fazla müdahale etmek istemiyorlar rezervler yüzünden e birde bunun tekrarlama gibi bir alışkanlığı var tam manasıyla kurtulani okumadım burada hiç belli süreden sonra tekrar oluşuyor gebeliğe tek engel kistler mi acaba. Bide amh in okadar yüksek olması normal mi onu arastirdiniz mi hiç
öyle doktor bulamıyorum ki hepsi engel değil 2 cm diyorlar ama gebelik hiç oluşmuyor. birde benim kistim yıllardır ne büyüyor ne küçülüyor aynı duruyor gitmiyor daGebelik konusunda tecrübem yok ama çikolata kisti konusunda oldukça tecrübeliyim. Öncelikle bu kist bütün kadınlarda oluşuyor bazıları regl ile birlikte vücuttan atıldığı için farketmiyor bile. 2 cm’lik bir kist için operasyon bence gereksiz ilaç tedavisi ile kurtulabilirsin. Benim reglim hep düzenli olurdu ilk kez lisedeyken regl sancısı ve düzensizlik şikayeti ile gittiğimde 9 cm kist olduğunu öğrendim doktorum ilaç tedavi uyguladı ve 2 Cem’e düşünce vücudun bunu atabilir dedi iki regl dönemi sonrası gittiğimde kaybolmuştu aradan iki sene geçince yine aynı şikayetlerle gittim bu krizde farklı bir yerde 5 cm olduğunu öğrendim yine ilaç tedavisi ile tek regl döneminde kurtuldum. En sonuncusu işe başladığım sene oldu oldukça yüksek tempolu ve bol seyahatli bir iş yapıyordum o nedenle stres çok yüksekti bi süre düzensizlik oldu ve kanamalarım uzun veya çok kısa sürmeye başladı çok fazla sancı oluyordu en sonunda merdiven inip çıkarken sol tarafımda bir yumru hissetmeye başladım ve doktora gittim tam olarak 15 cm büyüklüğünde kistim olduğunu ve derhal alınmazsa sol yumurtalığımı kaybetme riskim olduğunu öğrendim böylelikle operasyonla alındı ben de rahatladım tabi. Bunun üzerinden 4 yıl geçti düzenli olarak doktora gidiyorum tekrarlama olmadı tabi kullandığım doğum kontrol hapları da bunda etkili ancak siz bebek düşünüyorsunuz bence bir kaç doktorun fikrini alın öyle karar verin. Ne yazık ki özelde çalışan doktorların çoğu ufacık şeylere bile operasyon demeye başladı işini dürüst yapan doktorlara muayene olun sevgiler![]()
evet hafif pco var fazla yumurtam oluşuyor amh yüksekliği engel olabilir mi ki ?Tabiki doktorunun ne dediği önemli bende de var araştırdığım kadarıyla 5cm altına çok fazla müdahale etmek istemiyorlar rezervler yüzünden e birde bunun tekrarlama gibi bir alışkanlığı var tam manasıyla kurtulani okumadım burada hiç belli süreden sonra tekrar oluşuyor gebeliğe tek engel kistler mi acaba. Bide amh in okadar yüksek olması normal mi onu arastirdiniz mi hiç
evet benim de 2 cm engel değil diyorlar ama bir türlü olmuyor kafaya da takmıyorum ama 4 yıl oldu. Ne yalan söyleyeyim doğal yolla gebelik istiyorum gönlümden geçen ama bu ay tüp bebek görüşmesine gideceğim. Yani eğer kisti aldırsam doğal yolla kalma ihtimalim kaç olur onu bilemiyorum. kistim yıllardır 2 cm büyümüyor küçülmüyorBen yeni evlendiğimde genel kontrol için dr a gidince öğrenmiştim bu kistimin olduğunu. Ama o zaman doktor milimetrik bisey sana sorun yaratmaz dedi. Ama ilişkide ve reglide çok ağrım oluyordu. D.kontrol visanne ne gerekirse yaptım geçmesi için. Hsg de çektirdim tüplerim açıktı. Ama kist 2 yıl içinde büyüdü de büyüdü. En son doktorum tüp bebek yada ameliyat dedi. 50 50 şansın olur dedi. Ben düşünmek için zaman istedim. Tabi bu arada kist 7 cm olmuş. Hastaneden düşünmek için çıktım 2 gün sonra bir ağrı.. Ama nefes alamıyorum. Ambulansla o doktora gittim. Kistin patlamış olduğundan şüphe ettiler. Ama o sadece dönmüş... hemen laparoskopi oldum. Iyiki olmuşum bagirsaklarima yapışmış zor ayırmış doktorum. Su anda da tüp bebek tedavisindeyim. Keşke küçükken hemen tüp bebek yaptirsaydım.. sana tavsiyem eger imkanın varsa tüp bebek yaptır. Bu kistle doğal hamile kalan da çok var. Bebek büyüdükçe de kist küçülüp kayboluyor. Doktorumun yüzde 50 50 dediği olay buydu. Ya hamile kalacaktım bebek onu yok edecekti ya da kist bebeğe engel olacak gelişemeyecekti.. Ama senin maşallah daha küçük.. Biraz doğal yolla deneyip olmuyorsa tedaviye başlamalısın. Bu arada sakın soğan kürü falan yapma. O herkeste ise yaramıyor. Bende yaptığım ay pko başladı. Bide onunla uğraşıyorum![]()
4 yıl olduysa sebepsiz infertilite bile olabilir.. yada kistin yeri farklıdır.. Eğer doktorlar aşılama falan derse de yaptırmamanı tavsiye ederim. Çünkü hormon ilaçları kistini de büyütüyor. O ilaçları alacaksan tüp bebek al ki, şansın artsın en azındanevet benim de 2 cm engel değil diyorlar ama bir türlü olmuyor kafaya da takmıyorum ama 4 yıl oldu. Ne yalan söyleyeyim doğal yolla gebelik istiyorum gönlümden geçen ama bu ay tüp bebek görüşmesine gideceğim. Yani eğer kisti aldırsam doğal yolla kalma ihtimalim kaç olur onu bilemiyorum. kistim yıllardır 2 cm büyümüyor küçülmüyor
aşılama iki kere yaptırdım tutmadı maalesef ilaçlar kisti de büyütmedi diyorum ya çok garip ne büyüyor ne küçülüyor4 yıl olduysa sebepsiz infertilite bile olabilir.. yada kistin yeri farklıdır.. Eğer doktorlar aşılama falan derse de yaptırmamanı tavsiye ederim. Çünkü hormon ilaçları kistini de büyütüyor. O ilaçları alacaksan tüp bebek al ki, şansın artsın en azından![]()
hepsini denedim hatta rahime sülüğü 2. kere yapacağımGeçmiş olsun. Çik. kistlerini doğumda alabiliyorlar. Onun dışında çik. kisti alınmıyor diye söyledi gittiğim bir çok doktor.
Doğal yöntemler deneyin. Mesela rahim için sülük yöntemi, vajinal buhar banyoları, perine bölgesi masajı, sağlıklı beslenme çok önemli. Bir de vitamin eksiğiniz varsa takviye alın etkisi mutlaka oluyor.
hepsi yapıldı rahim filmi de çekildi hiç birşey yok temiz çıktı. eşimin tahlilleri de öyle.Hiç rahim filmi çektirdiniz mi? Çikolata kisti eğer yapışıklık yaparsa ve tüplerde tıkanıklık varsa gebeliğe engel olabiliyor. Benim de var 6 ay hamile kalamazsam rahim filmi çekilecek ve ona göre bir yol izlenecek. Tabi eşinizin spermiyogram testi de vermesi gerek. 4 yıl uzun bir süre. Normalde 1 yıl içinde gebelik oluşmadı normal kabul ediliyor ama bizim gibi bilinen bir durumu olanlar için 6 ay diyor doktorlar. Sonra çeşitli tedaviler uygulanmalı. Sizin büyümemesi güzel bir haber ama çikolata kisti durduğu yerde yumurta hücrelerine zarar veriyor salgıladığı madde nedeniyle yumurta kalitesini düşürüyor. O nedenle veya yukarıda söylediğim tüplerde tıkanıklık, eşinizin sperm durumu ve rahimde başka bir bozukluk nedeniyle gebelik oluşmamış olabilir. Çektirmediyseniz çektirmenizi ve eşinizin testlerini yaptırmanızı şiddetle öneririm. Geçmiş olsun.
Bende tam olarak öyle bir doktor arıyorum ama maalesef bulamıyorum.. tüp bebek için bile hastaneye karar veremedim. çikolata kisti olanlara daha farklı tedavi uygulanması gerekiyor maalesef devlette bunu yapmıyor sanırımGebelik konusunda tecrübem yok ama çikolata kisti konusunda oldukça tecrübeliyim. Öncelikle bu kist bütün kadınlarda oluşuyor bazıları regl ile birlikte vücuttan atıldığı için farketmiyor bile. 2 cm’lik bir kist için operasyon bence gereksiz ilaç tedavisi ile kurtulabilirsin. Benim reglim hep düzenli olurdu ilk kez lisedeyken regl sancısı ve düzensizlik şikayeti ile gittiğimde 9 cm kist olduğunu öğrendim doktorum ilaç tedavi uyguladı ve 2 Cem’e düşünce vücudun bunu atabilir dedi iki regl dönemi sonrası gittiğimde kaybolmuştu aradan iki sene geçince yine aynı şikayetlerle gittim bu krizde farklı bir yerde 5 cm olduğunu öğrendim yine ilaç tedavisi ile tek regl döneminde kurtuldum. En sonuncusu işe başladığım sene oldu oldukça yüksek tempolu ve bol seyahatli bir iş yapıyordum o nedenle stres çok yüksekti bi süre düzensizlik oldu ve kanamalarım uzun veya çok kısa sürmeye başladı çok fazla sancı oluyordu en sonunda merdiven inip çıkarken sol tarafımda bir yumru hissetmeye başladım ve doktora gittim tam olarak 15 cm büyüklüğünde kistim olduğunu ve derhal alınmazsa sol yumurtalığımı kaybetme riskim olduğunu öğrendim böylelikle operasyonla alındı ben de rahatladım tabi. Bunun üzerinden 4 yıl geçti düzenli olarak doktora gidiyorum tekrarlama olmadı tabi kullandığım doğum kontrol hapları da bunda etkili ancak siz bebek düşünüyorsunuz bence bir kaç doktorun fikrini alın öyle karar verin. Ne yazık ki özelde çalışan doktorların çoğu ufacık şeylere bile operasyon demeye başladı işini dürüst yapan doktorlara muayene olun sevgiler![]()
Ben 2 yil önce 3 tane miyom aldirdim (1/2/3 cm ) laparoskopi ile yaptilar.gebelige engel yerde degildi. Cocuk istiyordum ve en ufak ihtimali bile yok etmek istedim. Doktor da alalim gebe kalman daha kolay olur dedi. Ustunden 2 yil geçti normal yollarla gebeligim olmadi 2 tup bebek denemem oldu ikisi de tutmadi. Miyom ameliyatindan sonra gittigim butun doktorlar bosuna laparoskopi yaptirmissin dediler. Tek iyi tarafi laparoskopi ile rahim içini detayli incelemis olmaları oldu.5 cm olmadan kimse ameliyata almazmis.evet arkadaşlar 2 cm çikolata kistim var 4 yıllık evliyim gebelik oluşmadı. Amh 5.89 çikolata kistimi aldırsam rezervim ne kadar düşer ? bilgisi olan var mi ?
evet almıyorlar rezervlere de zarar veriyor diye.Ben 2 yil önce 3 tane miyom aldirdim (1/2/3 cm ) laparoskopi ile yaptilar.gebelige engel yerde degildi. Cocuk istiyordum ve en ufak ihtimali bile yok etmek istedim. Doktor da alalim gebe kalman daha kolay olur dedi. Ustunden 2 yil geçti normal yollarla gebeligim olmadi 2 tup bebek denemem oldu ikisi de tutmadi. Miyom ameliyatindan sonra gittigim butun doktorlar bosuna laparoskopi yaptirmissin dediler. Tek iyi tarafi laparoskopi ile rahim içini detayli incelemis olmaları oldu.5 cm olmadan kimse ameliyata almazmis.
Kesinlikle tavsiye etmiyorm ameliyatı..amh 4ken ameliyat sonrası 1 e düştü..güya en iyi doktor yaptı dünyanın parasını aldı...çok pişmanım ameliyat olduguma..evet arkadaşlar 2 cm çikolata kistim var 4 yıllık evliyim gebelik oluşmadı. Amh 5.89 çikolata kistimi aldırsam rezervim ne kadar düşer ? bilgisi olan var mi ?
hamile kalabildiniz mi pekiKesinlikle tavsiye etmiyorm ameliyatı..amh 4ken ameliyat sonrası 1 e düştü..güya en iyi doktor yaptı dünyanın parasını aldı...çok pişmanım ameliyat olduguma..