Bisküvi - Kurabiye Tarifi çikolata soslu tırtıl kurabiyee

uyygaar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
1.158
28
66
Ağrı
pastanelerde satılan kurabiyenin aynısı artık evde kendiniz yapabilirsiniz

yumurtayıda dolaptan önce çıkarın soğuk olunca yumusamış margarini kesiyor

yarım paket yumusak margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
kabartma tozu
vanilin
aldığı kadar un (ben 3 veya 4 su bardağı un koydum )

sosu için:
3 yemek kasığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı su

önce margarini ve pudra sekerini ,sıvıyağı,yumurtayı yoğuralım sonra unu vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yumusak bir hamur elde edelim.Yağladığımız tepsiye yada yağlı kagıtlı tepsiye ucu tırtıl aparatlı bir sekillendiriciyle sekil verelim şekillendiri yoksa elimizle yuvarlak veya oval bir sekil verip üzerini catalla çizelim yalnız cok kalın olmasın bisküvi tarzında olsun ben böyle yaptım sonra 180 dercelik fırına verlim üzeri beyaz kalacak sekilde 10 15 dk pişirelim ben önceden ısıtmıştım o nedenle 10dk pişirdim
sosunuda malzamaleri katıp kısık ateste kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirelim
fırından çıkan kurabiyelerimizin arasına sostan sürüp kapatalım yada sadce uclarına sürün nasıl isterseniz hindistan cevizide dökün kanralarını sosa bularsınız afiyetlede yiyin ben denedim çok güzel oldu esim hazırdan bir farkı yok dedi hadi kolay gelsin

arkadaşlar resim ekleyemedim yakın zamanda yine yaparsam eklerim daha çok hoşunuza gidecelktir görüntüyü görünce ama denedim çok güzel oldu zaten ben denediğim ve memnun kaldığımtairfleri paylaşıyorum :46:

oyyyyyy... çok güzel olacağa benziyor.. Bayılırım kurabiye yapmaya.. ama bu tarif yoktu bende.. Teşekkürler.. ellerinize sağlık bu arada.. Tarifi hemen alıyor ve yapıyorumm...

oyyyyyy... çok güzel olacağa benziyor.. Bayılırım kurabiye yapmaya.. ama bu tarif yoktu bende.. Teşekkürler.. ellerinize sağlık bu arada.. Tarifi hemen alıyor ve yapıyorumm...

canım yapmışsındır ve begenmissindir inş bende tek bunu güzel yaptım begendim hemen paylaşayım dedim kıvam konusunda biraz tecrube istiyor ama sonunda ben basarmıştım umarım seninkide güzel olmuştur

tam dediğin gibi kıvamda zorlandım ama bayağı güzel oldu.. Bir de çikolata sosunu fazla sulu yapmışım, kurabiyenin üstünde fazla kalmadı, bir dahaki sefere daha koyu yapıcam. Yine de güzel oldu, parmaklarımızı yedik :):56:

canım afiyet bal şeker olsun yaptıkça ustalaşacagız canım aslında herkes kendi tarifini yapar ben siteden aldım ama kendim de ekledim yoksa istegin gibi zor bir kere kullanılan bardak kaşık vs aynı deil el becerisi işte tekrar afiyet olsun:56:

Back
X