- Emoji Skoru
- 163.439
- Puanlar
- 1.223
Canım KK, herkese Hayırlı Ramazanlar dilerim 

MANGAL TADINDA TAVUK KANAT
MALZEMELER:
1 kilo tavuk kanat
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı karışık salça
1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
kekik,tuz
YAPILIŞI:
kanatları güzelce yıkayıp temizliyoruz. Bıçakla üzerlerini biraz kesiyoruz sosu daha güzel çekmesi için.
sos için yoğurt, süt ve diğer malzemeleri karıştırıp kanatları içine atıp iyice karıştırıp üzerini kapatim, en az iki saat buzdolabinda bekletiyoruz. Ben geceden yapıp ertesi güne kadar beklettim daha güzel oldu.
Dinlenen kanatları yağlı kağıt üzerine dizip önceden ısıtılmış 200° fırında pişiriyoruz.
ŞEKERPARE
MALZEMELER
1 paket margarin veya tereyağ( oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ŞERBET iÇiN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon
YAPILIŞI
önce şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatiyoruz. Sonra on beş dakika dolunca limonu ekleyip beş dakika daha kaynatiyoruz . Şerbeti iyice soğutuyoruz. Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz.
tatlı malzemelerinin hepsini karıştırıp yoguruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kapatıp yuvarliyoruz yada elips şeklinde yapabilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çatal yardımıyla uzerlerine çizgiler yapıyoruz. 180 ° fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğuk şerbeti tatlinin üzerine döküyoruz. Tatlimizin üzerini kapatmiyoruz nem yapmasın.
AFİYET OLSUN
MANGAL TADINDA TAVUK KANAT
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
ŞEKERPARE
MALZEMELER
ŞERBET iÇiN
YAPILIŞI
AFİYET OLSUN
Son düzenleyen: Moderatör: