Tatlı Tarifi "Cikolatadan Bardak" Nasil yapabilirim?

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
7.509
434
398
37

bu sunuma bayildim, kendim yapmak istiyorum
ama nasil yapabilirim hic bi fikrim yok.
belki kk meleklerinin bi fikri vardir diye danismak istedim.
Cikolatayi bu forma nasil getirebilirim?

sanki tam bardak şeklinde değil, eritilip düz şerit halinde dökülüp tam soğumadan yuvarlanabilir :))) umarım anlatabilmişimdir :))

Tvde gormustum eger altı boşsa o sekilde yapılmıstır sanırım

Cikolatayı eritip sıcakken onceden buzlukta sogutulmus mermere ince bi katman halinde dokup 1 dk kadar beklemislerdi
kaldırdıklarında bu sekilde esnek bi plaka haline gelmisti ve eğip buktuklerınde kırılmıyordu

Bir de bildiğim baska bir yontem var ama onda daha yuvarlak oluyor

Bildiğimiz balonları biraz şişirip erimiş çikolataya batırıyorsun yarısına kadar ve o sekilde donduruyorsun balonu patlattgnda kase seklinde cikolata kalıyor
Ama balon ne kadar hijyenik olur onu bilmiyorum

sanirim aradigim yöntem bu olsa gerek... denemem lazim :))

önce çikolataları benmari usülü eritmek gerek
fotoğrafta hem beyaz çikolata hem normal çikolata eritilip yapılmış ayrı ayrı eritmelisiniz önce

daha sonra kalın şeritler halinde yağlı kağıt kesip tezgaha yaymanız gerek
yağlı kağıtın üstüne çikolatalardan beyazını dağınık bir şekilde serpmişler sizde o şekilde yapmalısınız sonra o donana kadar beklemelisiniz hemen donar zaten ardından diğer çikolatayı ince bir tabaka halinde kağıda dağıtmanız gerek
sonra bu şeritleri dolaba koyup biraz sertleşmelerini bekliceksiniz ama çok sertleşmemeli
yoksa şekil verilmez kırılır
sonrada bir büyük boy bardağı folyoyla kaplayıp elinizdeki çikolatalı kağıdı bardağa sarın dolaba kaldırın
iyice donduktan sonra çikolata bardaktan düşücektir zaten kağıdıda sıyırdınız mı tamamdır

bu şekilde olur diye umuyorum
pasta etraflarına çikolata bandı bu şekilde yapılyor çünkü sadece bardak etrafına değil pasta etrafına sarıp bırakıyorlar bende bi deneyeyim bunu

ne güzel anlatmisin canim, cok tesekkür ederim...
denersen buraya yazar misin?
su an esimle diyetteyiz ben deneyemiyorum :)
ama diyetten sonra dedigin bu yöntemle deneyecegim.
bakalim olacak mi

ne güzel şeyler bunlar böyle yapan oldumu hiç içinizden denemeye değer gibi duruyor...

canim bardak tam nasil olur bilmiyorum ama bi sitede balonla kücük kaseler yapmislardi cikolatadan normal cikolatayi eritiyosun icine kendi isdegine göre sisirdigin balonu tutuyosun ve tepsi gibi düz bi yere sabitliyosun cikolata soguyunca balonu patlatiyosun ve kücük bi kase oluyo harika bisi ben yapmisdim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…