Kekler - Pastalar Çikolatalı yaş pasta -Nestle bitter çikolata sponsorluğunda

Selenofil

Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
12.489
13.623
498
Kek için
Malzemeler

1 paket bitter çikolata
80 gr. tereyağı (yaklaşık 2,5 kaşık )
8 adet yumurta
1cay bardağı beyaz şeker
240 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata ganaj için malzemeler
4 paket bitter çikolata
200 ml. krema

Krema için malzemeler
500 ml. krema
100 gr. pudra şekeri
Kenarını süslemek için
80 gr bitter çikolata

Arası ve üzeri için malzemeler
500 gr. çilek

yumurta ve şekerleri çırpıyoruz

Tereyağını eritip kenara alıp çikolatayı ilave ediyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Eriyen çikolatayı yumurtalı karışıma karıştırarak ilave ediyoruz

Un, kabartma tozu ve vanilyayı yani 3 beyazı ilk kendi arasında harmanladım daha sonra spatula yardımıyla ekleyip yeniden çırptım

Ben tabanını tereyağı ile yağladım tabi isterseniz yağlı kağıtta kullanabilirsiniz :)

yağlanmış kek kalıplarına ikiye bölüştürürek fırına sürüyoruz benim aynı kalıptan iki tane yoktu mecburen kalıbın boşalmasını bekledim :) yani ilk etabın pişmesini bekledim daha sonra bölüştürmüş olduğumuz iki keki de pişiriyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 30 dakika kadar pişirdim

Ganaj için 

Kremayı ısıtıp ve kenara alıp çikolatayı erittim içinde ve sonra soğutmaya bıraktım

Krema için

Krema ve pudra şekerini iyice sertleşinceye kadar çırpıp ve dolapta iyice soğutmaya bıraktım

Şimdi dananın kuyruğu birazdan kopacak asıl yapılışına geçiyoruz:))

Kekleri iyice soğuyunca ortadan ikiye bölüyoruz ben tırtıklı bi bıçak kullandım 4 parça kek elde ettim

Bir tanesini önümüze alıyoruz kremayı sürüyoruz çilek yerleştiriyoruz yada arzu ettiğiniz başka meyvede olur
ve ortasına yaptığımızı ganajdan döküyoruz Üstüne 2. keki yerleştiriyoruz . Ve aynı şekilde tüm katlar bitene kadar diziyoruz

En son katı koyduktan sonra en üstüne çikolatayı sürüp, dolaba atıyoruz ve soğutuyoruz

Kenarlarındaki çite gelecek olursak yine 80 gr lık bitteri benmari üsülu eritip bi şırınga yardımıyla yağlı kağıt üzerine zikzaklar yapıp çizdikten sonra 15 20 dakika beklettim ve donduğu için rahat bi şekilde yerleştirdim :)

Ardından dilimleyerek afiyetle yiyoruz
Sürekli fotoğraflamaya çalıştım açıklayıcı olsun diye umarım beğenmişsinizdir
Yarışmadaki tüm arkadaşlarıma başarılar :)
Sevgi ve dua ile

Ellerine saglik canim basarilar dilerim

Hazal'ım hani olmamıştı
Ellerine, emeğine sağlık
Pastana bayıldım
Yarışmada bol şans diliyorum
Ayy ablam sen ben ne yapsam bayılıyon senin güzelliğinden öyle geliyo sana. :)
Daha iyicesini yapabilirdim sankim bi tuaf olmuş
Artık olduğu kadar
Teşekkür ederim bu arada

Elinize sağlık hazal başarılar dilerim seviyorum bu kat kat sakin mütevazi pastaları yaaa

Hazalım da pasta yapmış Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyorHemde çikolatalı Başarılar canım

Hazalll hanii olmamıştııı.. sunumun şahane olmuşş iyiki eklemişsin ellerine sağlıkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…