Tavuk Yemekleri Cılbır

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya

2 yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığıtuz
2 diş sarımsak
3 Su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Soğuk suyu tencereye boşaltın.
Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin

off gece gece canım çekti valla yaçok güzelll oluyor cılbır.canım babam süper yaparr.yarın yaptırıyım bari ona

biz yumurtaları kamuklarıyla haşlayıp yapıyoruz.. üzerine kesinlikle tereyağı dökerizz enfess olurr

hemen deniyim hiç yapmadım çılbır, ne kadar kolaymış.
acıkmışım zaten böyle pratik şeyler çok güzellll :)

20 sene önce yemiştim ananem bir kere yapmıştı. şu an yalnız yaşıyorum haftanın bazı günleri. yarın kendime yapıcam. hatırlattığın için saol iyi bir alternatif.

20 sene önce yemiştim ananem bir kere yapmıştı. şu an yalnız yaşıyorum haftanın bazı günleri. yarın kendime yapıcam. hatırlattığın için saol iyi bir alternatif.

hakkatten de yaptım bugün. çiğ soğan sarımsak yiyemediğim için sarımsağı yoğurda değilde, biberlerle birlikte tavaya koydum.

birde bişey sorcam yumurtanın sarısının sıvı mı katı mı olması lazım? benimki sıvıydı.

güzel oldu bayağı. afiyetle yedim

canım tercihe göre değişir ama bence sıvı kalınca daha lezzetli oluyor

hemen denemek istiyorum ama sahurda yenir mi ki ağır gelmez mi sarımsak?

Tüm günü evde geçirecekseniz eğer hafif sarımsaklı yaparsınız, ağır gelmez, ama sosyal ilişkilerde bulunacaksanız gün içerisinde iftarda yemenizi tavsiye ederim. Bu ramazan favori yoğurtlularımdan oldu çılbır.Üzerine bol kırmızı toz biberli yağ yakınca mmmmmmm:)
sevgiler..

çok uzun zamandır yememiştik bu akşam yapacağız üste yazan tarif annemin yaptığı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…