Cildim yüzünden psikolojim bozuldu

Rezzene

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
1.709
2.764
333
Sakarya
Merhaba kızlar. Ben 30 yaşındayım. Son 2 seneye kadar da sadece nemlendirici kullanmama rağmen cildine hep övgüler alan biriydim. Ergenliğimde bile çıkardığım sivilcelerin sayısı 5i geçmez. Ancak son 2 senedir ne oldu bilmiyorum. Önce yanağımda kızarıklıkla başladı. Çok önemsemedim açıkçası hoş da duruyordu. Daha sonra minicik minicik iltihaplı sivilceler çıkmaya başladı. Oyalanmadan doktora gittim. Bulunduğum şehirdeki en ünlü cilt doktoru kendisi. Başka şehirlerden bile sırf bu adam için geliyorlar. Roza tanısı konuldu. El yapımı krem, klasik roza tedavisinde kullanılan kremler yazıldı. Maalesef bu kremleri kullandıkça cildimdeki hassasiyet daha da arttı. Cildim artık su değince bile yanmaya başladı. 2. Muayenede doktor bey olabilir cildin mahvolmuş dedi. Bu kremlerden önce böyle bişey olmadığını söylediğimde de sen farketmemişsindir vs dedi. Tabii ki ben bunu duyduğum an bu adama gitmeyi bıraktım. Kendisi rozanın tedavisi olmadığını, hayatımdan bütün kimyasalları çıkarmam gerektiğini söyledi. Yani verdiği tavsiyelerin çoğu imkanı olmayan şeyler. Bulunduğum odada portakal bile kesilmeyecekmiş mesela. Adamın verdiği kremleri bıraktım. Cilt bariyeri onarıcı kremler aldım. Çok şükür hassasiyet büyük oranda azaldı. Ancak hala kırmızılık çok yoğun. Üstelik tek yanakta. Ara sıra da sivilce benzeri şeyler çıkıyor.
Roza tedavisi gören, roza tanısı alan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Yalnız olmadığımı bilmek istiyorum. Araştırmalarıma göre cidden bu hastalıktan tamamen kurtuluş yok ama en azından daha yaşanabilir bir çözümü vardır illa ki.

Merhaba, ben de roza teşhisliyim. Benimkisi 16 yaşında çok ciddi akne problemi yaşamamla başladı. Ne doktorlar, ne topikal uygulamalar, ne şu meşhur akne ilacı...Hiçbiri tam anlamıyla geçiremedi. Üstelik cilt bariyerim bozuldu, cilt hassasiyetim arttı. Cildim şu anda portakal kabuğu görünümünde ve çok moralim bozuluyo aynaya baktığımda. İnsan ilişkilerini de çok etkiliyo bu illet, herkesin artık sohbet ilerleyince çok bilmiş bi edayla cildimle ilgili konuşmasından bıktım. Ben şu anda Ankara'da bi prof a gidiyorum. Çok ilgili ve roza üzerine uzmanlaşmış bi hekim. Valla genel olarak söyledikleri şunlar: 1-Evet, tedavisi yok sadece kontrol altına alınabiliyo. 2-Sıcaktan, soğuktan, özellikle şekerden, baharatlı gıdalardan uzak durulacak. (Çayı/çorbayı bile soğutarak içmemi söyledi. Meyve olarak da şekeri çok düşük mesela orman meyvelerini yememi tavsiye etti.) 3-UV endeksine göre güneş kremi sürülecek. 2 saatte bir yenilenecek. 4-Ciltte yangı durumunda soğuk maden suyu ya da termal su yüze sıkılacak. 5-Stres, anksiyete vb. durumlardan uzak durulacak. Aslında bunları siz de biliyosunuzdur muhtemelen. Daha başka önerilerin de olduğu bi yazı paylaşmıştı hoca benimle, orda dahası da var ama dediğim gibi genel hatlarıyla böyle. Cilt bakım ürünü olarak da TTO'nun köpük temizleyicisi ve gece azelaik asitli kremi ve sabah da Cerave'nin nemlendiricisini kullanıyorum ben. Sabahları da C vitaminli serum ve haftada 2 kere gece retinol de kullanabileceğimi söyledi doktor. Gelişme var mı diye sorarsanız ben yediklerime çok dikkat edemediğim için ordan kaybediyorum ama topikal uygulamalar iyi geldi. Bir de başka bi doktordan gluteni tamamen kesmenin de işe yaradığını en azından kızarıkları hafiflettiğini duydum. Allah hepimize sabırlar versin, yüz bölgesinde olunca hastalık daha da zor oluyo.

TTO azelaik asit ürününü de doktorunuz mu önerdi? Isis Pharma markasının Metroruboril A.z ve Teen Derm A.z isimli ürünlerinde daha yüksek oranda azelaik asit var. (yüzde 15 ya da 20) Belki bakmak istersiniz.

Tto yikama jeli ve kremini kullaniyorum. Cay ağacı yağı içerikli ürunleri bir deneyin. Yukarıda arkadaşin bahsettiği gibi gluteni aslinda kesmek lazım ama cok zor bir iş ben başaramadim. Toz da çok etkili oluyor bunu çoğu kimse bilmez ama. Evdeki halıları vs büyük oranda azaltın.

TTO azelaik asit ürününü de doktorunuz mu önerdi? Isis Pharma markasının Metroruboril A.z ve Teen Derm A.z isimli ürünlerinde daha yüksek oranda azelaik asit var. (yüzde 15 ya da 20) Belki bakmak istersiniz.
Evet Dermodicos Plus kremini hekimim önermişti. Dediklerinize de bir bakayım, kontrole gittiğim zaman da doktoruma bi danışayım. Siz memnun musunuz bu ürünlerden?

Evet Dermodicos Plus kremini hekimim önermişti. Dediklerinize de bir bakayım, kontrole gittiğim zaman da doktoruma bi danışayım. Siz memnun musunuz bu ürünlerden?
Benim rozam yok, akne izlerim için kullanıyorum Salisilik asitle birlikte azelaik asit oldu en fayda gördüğüm. Şimdi Teen Derm A.z bitmek üzere olduğundan eczaneden Azelderm (%20), Skinoren (%20) ya da Finacea (%15) almayı düşünüyorum. Belki doktorunuza bunları da sorarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…