Lekeler, Çiller Cildimdeki ton farklılıkları ve dengesiz yağlanma :(

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

newrotik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
37
0
96
İstanbul
Kızlar ben daha 19 yaşındayım ama sanki 40-50 yaşındaymış gibi bi cilde sahibim :( Cildimde kırmızıdan beyaza her türlü renk kartelası mevcut :D Aslında fazla sivilcem yok, çıksa da alnımda ya da yüzümün kenarlarında çıkar ama lekem çok fazla var. Bi de ton farklılıkları tabi. Çenemle dudağımın arasında bulunan hafif çukur bölge nerdeyse kahve tonlarında. Burnum hafif kırmızımsı pembe gibi. Geri kalan kısımlar da alacalı gibi. 14 yaşıma kadar cildim tertemizdi, bu ergenlik dönemi cildimi mahvetti :5::5:

normalde yüzüm dışında vücudumun tamamı bu şekilde, minik minik sivilceler falan var ama onlar da alerjik sıcaktan kaynaklanıyor, kışın öyle bi sorunum da yok
$unled43.webp

vücudumdaki ten rengiyle yüzümdeki rengin farkına bakın ya, çok sinir bozucu
$Untitled-14.webp

bu flaşlı çekim
$Untitled-1111.webp

bu da flaşsız
$Untitled-211111.webp

kırmızı ile yuvarlak içine aldıklarım yağlı, mavi ile aldıklarım kuru bölgeler. Hani T bölgesi falan dicem o da değil, benim yüzümü tanımlayacak harf yok alfabede :D
$Untitled-21111.webp

forumda bepanthene, arap kızı vs. gibi şeylerin kullanıldığını okudum ama bepanthene kıllanmaya, arap kızı da yağlı cildin daha da yağlanmasına neden oluyormuş... Limon gibi asidik pH'ı yüksek bi şeyi de asla yüzüme sürmeyi düşünmem. Zaten aşırı hassas bi cildim var, parmağımı hafif sürtsem yüzüme hemen soyulup kızarıyo, o yüzden clean & clear gibi peeling ürünleri de cildimde tahrişe neden oluyor :5:

özellikle dudak çevremin rengini açmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun :97:

Şunu da ekleyeyim, beslenme şeklimin de bunda etkisi büyük, meyve sebze fazla tüketemiyorum, genelde hazır ürünler, mısır gevrekleri tarzında bi beslenme şeklim var maalesef, sadece beslenme tarzımı değiştirerek cildimin düzelmesini sağlayabilir miyim?

Son düzenleme:
Bendede aynı sorun var zaman zaman oluşuyor sonra normalleşiyor-dün de yine dr ye giittim roza başlangıcı dedi krem verdi.sende bir uzman git,en azından bir sorun varsa ilerlemez.Sanırım mutlak güneş koruyucu kullanmalısın yaz kış-ben 11yıldır kullanıyorum ii geliyor

bi cildiyeye gidemedim işte, nedense kısmet olamadı... güneşe ben de hiç çıkmıyorum hem koruyucu kremler kullanıyorum, hem de gerektiğinde şemsiyeyle falan dışarı çıkıyorum, ama diyorum ya yüzüme parmağımla bi sürtsem kızarıp pütür pütür oluyo hemencecik :5:

Son düzenleme:
bendede var malesef. 1 haftadır kayısı yağı sürüyorum sadece bugün 2 kişi yüzümü çok güzel gördüklerini söyledi.devam edicem bakalım:24:

peelingle fln ancak düzelir bendede öleydi kafayı yicektim ama kimyasal peeling baya toparladı:32:vede güneş kremi kullan çünkü vücudunun diğer bölümlerini kıyafet falan koruduğu için pek sorun olmuyo ama yüz daima güneş ışınlarına maruz kalıyo o ton farkları vs de genelde onla alakalı olabilir. bol bol da suu içmek gerek tabiii en önemlisi

bendede var malesef. 1 haftadır kayısı yağı sürüyorum sadece bugün 2 kişi yüzümü çok güzel gördüklerini söyledi.devam edicem bakalım:24:

ben de domates-un ve bal-gül suyu karışımlarını deniyorum, yağlı, tuzlu, şekerli ve çikolatalı şeyler bir haftadır yemiyorum. Bir bakıma pehriz yapıyorum bakalım etkisini gösterecek mi...

peelingle fln ancak düzelir bendede öleydi kafayı yicektim ama kimyasal peeling baya toparladı:32:vede güneş kremi kullan çünkü vücudunun diğer bölümlerini kıyafet falan koruduğu için pek sorun olmuyo ama yüz daima güneş ışınlarına maruz kalıyo o ton farkları vs de genelde onla alakalı olabilir. bol bol da suu içmek gerek tabiii en önemlisi

evet, bi profesyonel yardımı şart. Dediğin gibi ne yapsam da yüzüm sürekli güneş ışınlarına maruz kalıyo, sürekli dikkat etmem gerekiyo neyse ki kış geldi, şükür :27:

Canim sigara iciyor musun?

hayır hiç kullanmadım, dumanına maruz kalabileceğim ortamlarda da bulunmuyorum. Hatta astım var bende istesem de içmemeliyim (:

mrb. bişeyler bulabildin mi ben de 19 yaşındayım ve cildim aynen byle sivilcem falan yokk ama çenemiz aynı ben de çok kızarıyrm.. gneş kremi sür mutlaka . bişeler bulabildin mi ??

hayır hiç bir çözüm yok aynen devam, çenmede yumru yumru sert uçsuz sivilceler, geri kalanında sivilce siyah nokta ve yağlanmalar son hızla devam ediyor :5:

egenlik döneminde bende böyleydim aynı ,hatta ergenlik bitti burnum küçüldü meğer sivilceden ve kırmızılıktan dolayı böyle büyük görünüyormuş, ağız çevremde hep daha koyu renkti. ergenlik bitti sivilceler azaldı ama çenede boyunda devam. çok cildiyeci gezdim ama o yaşda düzeltemedim şimdi 30 yaşındayım ozamana göre bayaa düzgün. en büyük düzelme ibrahim saraç oğlunun lavanta kürünü yaptıktan sonra oldu sabah maydonoz akşam lavanta kürü 15 gün yapılıyor sitesinde detaylı tarifi var ben bunun çok faydasını gördüm. sivilceler geçtikten sonra renk farkını düzeltmek için bu forumda anlatılan pirinç suyu işe yarıyor. ayva çekirdeğinin de renk düzeltmek, yumuşak pealing ve yağlanma kontrolü açısından faydasını gördüm.

egenlik döneminde bende böyleydim aynı ,hatta ergenlik bitti burnum küçüldü meğer sivilceden ve kırmızılıktan dolayı böyle büyük görünüyormuş, ağız çevremde hep daha koyu renkti. ergenlik bitti sivilceler azaldı ama çenede boyunda devam. çok cildiyeci gezdim ama o yaşda düzeltemedim şimdi 30 yaşındayım ozamana göre bayaa düzgün. en büyük düzelme ibrahim saraç oğlunun lavanta kürünü yaptıktan sonra oldu sabah maydonoz akşam lavanta kürü 15 gün yapılıyor sitesinde detaylı tarifi var ben bunun çok faydasını gördüm. sivilceler geçtikten sonra renk farkını düzeltmek için bu forumda anlatılan pirinç suyu işe yarıyor. ayva çekirdeğinin de renk düzeltmek, yumuşak pealing ve yağlanma kontrolü açısından faydasını gördüm.

Lavanta ve maydanoz kürünü aynı anda mı kullandınız?

Back
X