Cildin lekelenmesi nasıl önleriz

dilekbirgen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
11
2
53

fg7584.jpg
Yaz yaklaşıyor. Güneş ışınlarını artık daha etkili bir şekilde hissetmeye başladık. Ama yaz mevsiminin aynı zamanda leke mevsimi olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Peki, cildimizi lekelenmekten nasıl koruyacağız? Oluşmuş lekelerden nasılkurtulacağız?


Vücudumuzun en büyük organı olan cildimizi sağlıklı ve canlı tutmak ilerleyen yaşlarımızda kendimize yapacağımızen iyi yatırım.Cildinize yapabileceğiniz en büyük kötülük ise koruyucu katman olan asit mantosunu yok etmek. Bu manto etkinliğini yitirdiğinde cildin kendini koruma yetisi azalıyor. Kullanılan bakım ürünleri doğru emilemiyor. Cilt hasarlanmaya açık hale geliyor.


Güneşcildinbir numaralı düşmanı. Sürekli olarak güneş ışınlarına maruz kalmak kolajenve elastin oluşumunun önüne geçiyor, cildin incelmesine ve elastikiyetini kaybetmesine sebep oluyor.Özellikle güneş cildin doğal rengini ve pürüzsüzlüğünü kaybetmesinde etkili ve cilt üzerinde koyu lekeler bırakıyor. Bunlar da kişinin yaşlı gözükmesine sebep oluyor. Eğer sorun çok büyükse sonuç cilt kanserine kadar varabiliyor.Parfüm sıkıp güneşe çıkmak bile leke sebebi.


Cildimizi güneşten en üst seviyede korusak da cilt yapısı, genetik faktörler, kullanılan bazı ilaçlar, yan hastalıklar ve yaşam tarzımız nedeniyle cildimizde lekelenmeler görülüyor.Melanosit adı verilen hücreler tarafından üretilen ve cilde rengini veren maddelerden birisi olan melanin, lekelenmelerin olduğu alanlarda normalden fazla miktarlarda bulunuyor. Melaninin bu aşırı üretimi çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor. Bunlardan en önemlisi güneş yani ultraviyole ışınları.



Doğum kontrol hapı kullanımı veya hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler, melanin denilen renk maddesinin aşırı üretimine neden oluyor. Bunun sonucunda alın, burun üzeri, yanak, dudak üstü ve çene gibi bölgelerde melazma,hamilelik maskesi adı verilen lekelere oluşuyor.



Ağızdan alınan veya bölgesel sürülen bazı ilaçlar ve kozmetikler lekelenmelere yol açabiliyor.

Güneş ışınları veya solaryum etkisinde kalmanın sonucunda cilt kendini korumak amacıyla daha kalınlaşıyor ve melanin üretimini artırıyor, dolayısıyla lekelenme hızlanıyor.

Yaşlılık lekeleri, güneşin uzun süreli etkisi sonucunda oluştukları için ileri yaşlarda meydana çıkıyor, ancak yoğun güneş ışığına maruz kalan açık tenli kişilerde genç yaşlarda da oluşabiliyor.



Yaralar iyileşirken yanık, veya sivilcegibi koyu lekeler bırakabiliyor. Bu olay ten rengi koyu olanlarda daha belirgin oluyor.



Cilt lekeleri nasıl tedavi edilir?



Cildimizde oluşan lekeler çeşitli medikal estetik uygulamalar ve leke tedavisine spesifik üretilmiş preparatlarla tedavi edilebiliyor ve son derece başarılı sonuçlar alınıyor.



En uygun tedavi yöntemi cildin hem yüzeysel hem de derin tabakalarındaki lekeleri tedavi etmek için çeşitli yöntemleri kombine etmek.



Doktor Serkan Dinar’a sorduk: “Leke tedavisi öncesinde lekenin derin mi yoksa yüzeysel mi olduğu tespit edilmeli. Çoğu leke cildin hem yüzeysel hem de derin tabakasında olabilmekte. Bu yüzden leke tedavisinde genellikle kombine tedaviler daha iyi netice veriyor. Bu tarz cihazsız tedaviler lazer uygulamalarıyla kombine yapıldığındaçokbaşarılı sonuçlar elde ediliyor”.



Cihazsız tedavi seçenekleri arasında öne çıkan uygulamalarışöyle sayabiliriz.


Peeling; ciltteki melanin hücre sayısını azaltarak lekeleri açıyor. Cilt yüzeyine solüsyonun sürülmesi ile soyma işlemi sağlanıyor. Genellikle 1-2 hafta ara ile 6-8 seans uygulanıyor. Aynı zamanda ciltte yenilenme, parlama ve canlanma yaratarak cildin daha iyi görünmesini sağlıyor


PRP tedavisi;kişinin kendi kanından büyüme faktörleri ayrıştırılıyor. Bu büyüme faktörleri lekeli olan bölgeye verildiğinde bir onarım faaliyeti başlatıyor ve lekeye sebep olan hücreleri oradan uzaklaştırırken, hücre yenilenmesini hızlandırıyor.
Somon DNA;cilt yapısını güçlendirerek, cildin elastikiyet ve sıkılığını artırıyor ve UVB nedeniyle oluşan radyasyon hasarını engelliyor. Cildin azalan nem dengesini düzenliyor. Pürüzsüz, sağlıklı görünen ve daha aydınlık bir cilde sahip olan kişi yepyeni bir enerji ve ışıltı kazanıyor.
 
X