cildircaam artiik ya

Suheda96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
479
146
23
29
Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyor emeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken

biraz panik bi hava sezdim sizde.
akışına bıraksanız.
biraz ağlasın nolcak, eskiler 'ses telleri açılır, iyi olur' derlerya.
böyle çok yıpranırsınız.

İki yaş sendromunda düşünemiyorum sizi :)

Biraz sakinleşin önce. Çok bunalmışsınız. Beraber ( ikinizinde Mutlu olacağı) aktiviteler seçin. Bahar geldi, bol bol gezin mesela, park bahçe iyi gelecektir.

Ses yükseltmek, sinirlenmek çocuğu daha da agrasif ve huysuz kılmaktan öteye gitmez.

Bir de tv cok zararlı; yatıştırmaz bilakis uzun vadede o da zarar verir. Bence o yolu hiç denemeyin.

Dış çıkarıyordur. Yavrucak yürümeyi ogreniyor annesi . İşlerin kalsın bir kenarda. O uyuyun yap. O da bir birey olmaya çalışıyor. Bence yürümek isterse elimden tut. Desteğini hissetsin.

Izlemiyor zaaten istemiyor. Disariyi daha cok istiyor terasli evimiz ama terasa cikincada oturmak istemiyor yurumek istemiyor kucakta oturmuyor herseye bagiriyor. Asla bagiran bir insan degilimdir ama bazen gercekten dayanamiyorum. Sabah olsun istemiyorum cunku sabah olunca sendrom dediginiz sey basliyor :) cok yoruldum oynmak istemiyor inaninki bi bes dk bizimle oynuyor sonra kendi kendine oynuyor logosu var egitici kitaplari var konusa bebekleri hayvanlari var. Sayi sayan harfleri okuyan muzik kutusu var ya herseyi var ama gelin gorunki alip alip atiyor istemiyor. Bizimle oynamak istiyor ama hizina yetisemiyorum. Yurumek istiyor belki bir saatten fazla elinden tutup destekli desteksiz yurutuyorum spor yaptiriyorum sarki soyluyoruz o baaabaaa aabaaaa annneemmmm seklinde uzun uzun melodili soyluyor sayi saymaya calisiyoruz bir iki uc dort bunlari dili dondugu kadar soyluyor yuzunun yerini ogrettim agzini gosterebiliyor henuz yada sorunca agzini aciyor. Aciyan bi yerini acidi diyerek eliyle gosteriyor. Suyunu kendi icer yemek yemek icin kasikla cebellesir. 6 aylikken yemek su icmek bunlari hep bardak tabak kasik catal olarak alistirdim. Eglenerek yapiyor. Cok aktivite ypiyoruz. Bir suru boyama kitabimiz ahsap boyalarimiz mum boyalarimi var yvas yavas almistim. Biraz oynayip sikilior hepsinden cok hiperaktif hareketli. Cokta tatli uyuz o benim dunyam tek dalim tek askim ama bide huysuz munzur olmasa sasirdim kaldim yetisemiyorm ve bazen cildiriyorum iste...

Evet. Sadece onun bu zmanlarinda nasil sabirli olmam gerektogini ve nasil davranmam gerektigomi bilmiuorum

Banyo yamayi nasil sevdirebilirim ? Daha banyonun kapisina yaklasinca basliyor glamya yakami sacimi sunduruyor yapisiyor resmen bana. Her yolu denedim oyuncakli kuveti var havuzu var su oyuncaklari var ama gelin gorunki suyun sesini duyunca dayak yemis gibi aglmya basliyor. sarki soylerim konusurum. Hic korkutmadim dusmedi ama sevmiyor. Banyodan cikinca hersey bitiyor guluyor egleniyor hatta mutlu oluyor onu her banyodan sonra ciccik diyerek operim temiz oldun diye oda ogrenmis beni oper babasini oper :) ama banyo olduk olai bi kabusv

Iki tane sarimsak alttan gulumsuyor zten teyzesi :)
Benim oglusum da böyle. Neler yapar neler :) oyuncakları var ama o gelir tencere boşaltır. Çekmeceleri eki çamaşırları dağıtır. Şimdi sandalyelere çıkıyor. Kaç kez düştü yine çıkıyor : D normal bunlar annesi.

Aynen tam bir mutfak canavariyiz. Herseye elinj uzatiyor cisss yapma oglum yapma annecim deyincede cirkin olup suratima bakip guluyor :)

O yaslarda cocuklar zaten birseye fazla konsantre olamiyorlar. Sürekli farli oyunlar, farkli seylere daliyorlar ve evet bu cok yorucu oluyor. Arada oyun parkina gidin, annenlere birak yada oyun grubuna yolla ki sende biraz nefes al.

Uyuttugunda basinda bekleme. Kitap oku yada ninni söyle "iyi geceler oglum" de cik odadan. Sonrada birak kendisi emzigi ile oynayarak uykuya dalsin. Telsiz'i acik tutarak zaten ne yaptigini duyarsin.

Ya kuzum bir sakin ol önce. Garibim daha 1 yaşına yeni girmiş ve bebekler yürümeyi kimi zaman 1 buçuk yaşına kadar geciktirebilir. Çocuk bu sabırlı ol, helede yeni keşif zamanı ve meraklı tabiki yerinde durmayacak. Uykusu içinde rutine bağlamaya çalışın. Akşam uyutmadan evvel yıkayın ve yanına uzanıp uyutmayi deneyin. Huysuzluguda diş çıkarmasından olabilir. Her ağladığında almayın sabir biraz.:))
O uyuyunca sende uyu dinlen. Çocuk büyütmek kolay değil :)

Son düzenleme:
Yeni yeni adim atiyor diyosun.
Neden orumcek almiyosan evde dolasmak icin? Ablam yemeklerini temizligini oyle yapiyor. Ilk yigenimizd yurumeyi ogretene kadar belimiz kopti bizim topluca.

Banyoya birkaç kere birlikte girin. Ben öyle sevdirdim. Şimdi çıkmak istemiyor orası da ayrı

Yeni yeni adim atiyor diyosun.
Neden orumcek almiyosan evde dolasmak icin? Ablam yemeklerini temizligini oyle yapiyor. Ilk yigenimizd yurumeyi ogretene kadar belimiz kopti bizim topluca.
Yuutecimiz vardi binmedi onuda istemedi sevmedi

Banyoyu hic istemiyor zaten beraber giriuoruz kucuk havuz aldim su oyuncaklari falanda var biikli emzik aldim sirf bannyoda oynasin diye gozlugu bile var ama suyun sesini duyunca hepsi duman oluyor banyodan cikana kadar bir agit :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…