Tek basina su siralar birakamiyorum onceden yapiordum koyarim 10 15 dk icinde uyurdu. Simdi ya kalkip gitsem yanindan arkami onr donmez besikte kalkiyor ayagini vucudunu sarkitiyor. Yataga ek yer minderi getirttim yuksek ve yumusak ama yinede aklim kaliuor iste.O yaslarda cocuklar zaten birseye fazla konsantre olamiyorlar. Sürekli farli oyunlar, farkli seylere daliyorlar ve evet bu cok yorucu oluyor. Arada oyun parkina gidin, annenlere birak yada oyun grubuna yolla ki sende biraz nefes al.
Uyuttugunda basinda bekleme. Kitap oku yada ninni söyle "iyi geceler oglum" de cik odadan. Sonrada birak kendisi emzigi ile oynayarak uykuya dalsin. Telsiz'i acik tutarak zaten ne yaptigini duyarsin.
Biz bundugjm yere yeni tasindik canim burda oyle park cocuk falan yok bide hamileligimden dolayi bi muddet yuruyua yasaklandi zaten dogumada bisey kalmadi.. anliycagin benim kurabiyemi alip gidebilcegim bi yer yok. bu.hafta babanneme gidicem iste evden uzaklasmak istiyorumkiz arkadasim neye cildiriyorsun.
bnim9.5 aylik kizimda seninki gibi.birde kiz cocugu dusun yani.bu gece ucte uyandim uyku gitti oynadim salladim karnini doyurdum neyse uyuttum.mutfaga gittim.bi ses geliyo emekleyerek gelmis kiz dedim bn seni uytmadimmi gece 6 7 defa uyanir uyku suresi cok kisa.mutfakta isyaparken dibimde yapisiyor hep kucak istiyo aliyom birak beni diyo.evin icinde hep maraton.ama sukur hic kizmam bagirmam ben sakin olunca onada yansiyor.hemen hemen hergun arabasiyla geziyoruz.cocuk parkini cok seviyo
Izlemiyor zaaten istemiyor. Disariyi daha cok istiyor terasli evimiz ama terasa cikincada oturmak istemiyor yurumek istemiyor kucakta oturmuyor herseye bagiriyor. Asla bagiran bir insan degilimdir ama bazen gercekten dayanamiyorum. Sabah olsun istemiyorum cunku sabah olunca sendrom dediginiz sey basliyor :) cok yoruldum oynmak istemiyor inaninki bi bes dk bizimle oynuyor sonra kendi kendine oynuyor logosu var egitici kitaplari var konusa bebekleri hayvanlari var. Sayi sayan harfleri okuyan muzik kutusu var ya herseyi var ama gelin gorunki alip alip atiyor istemiyor. Bizimle oynamak istiyor ama hizina yetisemiyorum. Yurumek istiyor belki bir saatten fazla elinden tutup destekli desteksiz yurutuyorum spor yaptiriyorum sarki soyluyoruz o baaabaaa aabaaaa annneemmmm seklinde uzun uzun melodili soyluyor sayi saymaya calisiyoruz bir iki uc dort bunlari dili dondugu kadar soyluyor yuzunun yerini ogrettim agzini gosterebiliyor henuz yada sorunca agzini aciyor. Aciyan bi yerini acidi diyerek eliyle gosteriyor. Suyunu kendi icer yemek yemek icin kasikla cebellesir. 6 aylikken yemek su icmek bunlari hep bardak tabak kasik catal olarak alistirdim. Eglenerek yapiyor. Cok aktivite ypiyoruz. Bir suru boyama kitabimiz ahsap boyalarimiz mum boyalarimi var yvas yavas almistim. Biraz oynayip sikilior hepsinden cok hiperaktif hareketli. Cokta tatli uyuzo benim dunyam tek dalim tek askim ama bide huysuz munzur olmasa sasirdim kaldim yetisemiyorm ve bazen cildiriyorum iste...
Havalar güzel dışarı çıkartın oksijen alsın biraz enerjisini atar .ama çokkk tatlıdır şimdi oYa kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyoremeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken
Kendi kendone oynatmam zaten benimle oynar ama sikiljyor halie disari cikmak gezmek istiyor ama gelin gorunki kv kendi.gezer kendini gezdirir baba terasta guneslenir anne ogula avuc yalamak duser ben kendim hakedemiyorum tek basima bide.buralari bilmiuorum park falan yok1 yaşındaki bebeğin eline o saydığım iz oyuncakları verip al oyna derseniz oynamaz ki o....bunu beklemeyin.o sizle oynamak sizle vakit geçirmek istiyor. 3 yaşındaki kızım bile kendi kendine oynamaz bazen bana sarar.daha yeni yeni oyun kurup oynuyor. .. işinizi bebege göre ayarlayıp onunla vakit gecireceksiniz. Yapacak bişe yok
Dunya tatlisi teyzesi benim hayatim tutunacak dalim yasama sebebim...Havalar güzel dışarı çıkartın oksijen alsın biraz enerjisini atar .ama çokkk tatlıdır şimdi o
canim ev isleriyle yipratma kendini evin ne kadar temiz toplu diye kimse sormaz sana bu cocuga neler kattin denir ayni sehirde olsak ver cocugunu ben gezdirecegim gercekten o kadar uzuldum yani esin ve cocugunla beraber gezin yaninda hwlen gelsim takmaEvet. ben hic dinlenemiyorum kimse anlamiyor kimseye anlatamiuorum derdimi disardan gorseniz guluyorum cok eglenceli biri gorunuuorum ama icimde firtinalar kopuuor ben buraya yazana kadar bu kadar bunaldigimin farkinda degildim...
Ya kizlar oglum hic boyle degildi. 1 yasina gireli 15gun oldu. Ve o 15 gunde benm omrum bitti. Ilgiyse ilgi oyunsa oyunne istiyosa ya yapiyorum ama artik cildircam.oglum henuzyurumuyor yani dengeini tam kuramiyor bir adim atip totosunun ustune dusuyoremeklemedi zaten. Tutunup klkiyor yeni yeni. Ama ben bir tane oturamiyorum bi yere gidemiyorum. besige birakip isimi yapiyordum oturur oyun oynardi simdi daha ben kapidan cikmadan ayaga kalkiyor sallaniyor. Afedersiniz lavaboya bile gidemiyorum. Yere biaksam yuvarlanarak dolaba cekmeceye gidiyor bi kiyamettir kopuvrrior. Niye parmagi kisilmis yatar pozisyonda kalip oturamamis. oturttursan oturmuyor kaldirsaan ayakta durmuyor ucak kucak kucak yapma dedigime guluyor bisi dedihgimde yapmiyor guluyor hayir deyip kizinca guluyor aama babasi soyledin giki cikmiyor. Yani k. Bakmayin soylycem devye diken adamada eden yaraniyor. Ben kizincs uziuluyorum aglayinca dayanamiyorum yelkenler suya iniuor. ama bazen gercekten dayanmiyorum. Oynatsan oynamaz cok guzel bir uru oyuncagi var ilgisini cekmiyor televizyon izlemek bile istemiyor. Uykusu geldiginde yataridim 10 dk icinde uyurdu simdi 1 saat sallafigim oluyor direnior. ya emzikle oynuyor ya yorganla y kalkip oturuyor. Ck bunaldim benden baska kimseylede durmaz uyumaz. Bazen sabir denen sey tas oluyor dayanamiycak noktaya geliyoum durduk yre hrsrye aglamadsina kiziuyorum sesim ukseliyor cildiriyoum. sizler nasil astiniz bu durumu nler yaptiniz lutfen yardim edin yoksa aticam kendimi bi yerden birgun o bos bos aglaken
benimki de 14 aylık ama erken yürüdü 10 aydan beri koşturuyor. çok meraklı ve hareketli. ama ben rahat bi anneyim ağlayınca hemen koşmam yanına düşünce almam yerden(tabi tehlikeli bir durum yoksa) kalk ayağa yok bir şey derim.Evet. Sadece onun bu zmanlarinda nasil sabirli olmam gerektogini ve nasil davranmam gerektigomi bilmiuorum
oyun kutulari ne canim onu mersk ettim bende 10 aylik kizim icin istiyorum egitim oyun seti ama nebenimki de 14 aylık ama erken yürüdü 10 aydan beri koşturuyor. çok meraklı ve hareketli. ama ben rahat bi anneyim ağlayınca hemen koşmam yanına düşünce almam yerden(tabi tehlikeli bir durum yoksa) kalk ayağa yok bir şey derim.
bence sen fazla ilgili olduğun ve fazla aktivite yaptığın için çocuk kendi kendine oynamayı öğrenememiş. ben ilgiyi gereken zamanda gerektiği kadar vermek taraftarıyım ki çocuk kendi başına da idare etmeyi öğrensin.
bir şey yapmasını istemediğimde de cevabım net: hayır! kaşır durur o gelir bi daha yapar kızarım güler ama ben sabırla o ağlasa da bağırsa da kendini yerlere de atsa tavrım değişmez. sonra dötün dötün gelir yanıma sarılır. ben de sarılırım başka bir şeye ilgisini çekerim.
ve benim oğlumun çok oyuncağı da yok. ben zaten hiç almadım hep gelen hediyeler oldu. ben bol bol kitap aldım bi de oyun kutuları var ayda 1 ondan alıyorum 1 ay içerisindeki şeyler yetiyor zaten sürekli aynı şeyleri ve hepsini aynı anda görünce sıkılır.
senin yapacakların şöyle ki önce tüm oyuncaklarını kaldır. birkaç gün onları görmesin sadece aktivite felan yap. sonra ona güvenli bir alan oluştur düşse de canının acımayacağından emin ol ve oyuncakları her gün 2-3 tane çıkar farklı farklı. oynarken de ortamdan uzaklaş ama 5er dk.da bir burdayım diye seslen. bırak biraz ağlasın. baktın çok ağlıyor git yanına ben burdayım şu işi yapıyorum seninle birazdan beraber oynayacağız de sakinleştir ve yine bırak.
böyle böyle bir zaman sonra kendi oynamaya alışcak. ama sen buna sebat etmelisin.
düştüğü zaman mesela veya diosn ya elini kıstırdı baktın tehlikeli bir durum yok hemen kucağına alma, tepki gösterme git yanına bak ilgi göster ama abartma. bir şeyin yokmuş hadi bakalım oyuna devam gibi konuşabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?