Çıldırıcam uyuyamıyorum

Yogurt ye, melisa cayi ic , gözlerini kapat sayi say baska birsey düsünme birde alnina iki kaşın arasindan biraz daha yukarisina masaj yap asagidan yukari dogru.
Heyecani birak ,ne icin heyecanliyorsan geriliyorsanda olup bitecek diye düsün.
Rahat seyler giy yünden olsun yumusak olsun uyudugun ortam ne tam sicak nede soguk olsun, karanlik ve sessiz olsun.

Son düzenleme:
Kitap okumayı denemişsinizdir herhalde...
Evi de havalandırmışsınızdır.
Herhangi bir uyarıcı madde de kullanmadıysanız tebrikler 😍
Yorulmamak ve uykuya ihtiyaç duymamak harika bir şey! Keşke ben de uyuyamasam ve yeni günümü de zerre yorgunluk hissetmeden tamamlasam :D
Yok illa uyuyacağım diyorsanız zihninizi yoracak ağır aktiviteler yapın. Kısaca faydalı işler. Genelde böyle zamanlarda uyku gelir.
Televizyon ve telefondan bir müddet uzak kalarak egzersiz yapmak, kitap okumak, puzzle yapmak ya da bulmaca çözmek uzun vadede yarar sağlar.
Uyku, diye bir kitap vardı Haruki Murakami'nin. Okumanızı tavsiye ederim ve böyle vakitlerde hiçbir şeyi terk etmeye kalkmayın :D

Benim ne randevum var nede başka birsey uyuyamıyorum çok sacma geliyor bana :KK43:
Bu gibi hastaliklar var hemen piskologa gitmelisin canim beyin uyku hormonunu piskolojik salgılatmiyo kac gundur uyumuyosun

Daha dun gece Baris Ozcanin nefes teknikleri videosunu izledim.4 7 8 teknigini anlatiyor uyumaya da yardimci oluyormus. Youtubedan izlenemeni oneririm bende hemen uykuya dalamam denedim rahatlatti nefesimi ve uyudum. Hos yarim saat sonra yine uyandim ama sihirli degnek degil zamanla oturur diye umut ediyorum :)

yanlış hatılamıyorsam liptonun relax çayı vardı bende zamanında sen gibiydim, o çayı yatmadan önce içtiğimde daha rahat uyuyordum sanki

Bende geceleri hic uyuyamam mesela yine dun gece birde girdim yataga saat 4 tu uyudugumda artik cildirma noktasina geldim. Benim hep boyledie bunun yorulmayla yada vuc udun aykuya ihtiyaci olmasiyla alakasi yok. 7 aylik bebegim var tek basima b akiyorum, ev isiydi, yemekti, beb ekti derken aksama pertim cikiyor gozumden uyku akiyor kafami koydugum an ne uyku kaliyor ne baska bisey. Dun gece elli kere kalktim sonra da 4 te uyuya kalmisim igrenc bir duygu. Esim ise kafasini bir yere koysun direk uyur. Otobus, dolmus, sandalye farketmez

Geçen bir yerde calm diye bir uygulamanın reklamını gördüm. Uyku sorunumun olmadığı için indirmedim.
Yağmur, su sesi ile uykuya dalma gibi birşey sanırım
Deneyebilirsiniz.
Benim de tam tersi, akşam olsa işler bitsede biran önce yatsam modundayım yaklaşık 1 aydır. Sonbahar yorgunluğumu yoksa artık çok yoruluyorum vücut sinyalmi veriyor bilemiyorum ama çok erken uykum geliyor, yatar yatmaz uyuyuyor sabahda ne çabuk sabah oldu diye üzülerek kalkıyorum.

Uyuyamıyorum çıldırıcam neden uyuyamıyorum ben? Ne yapmam lazım? Siz neler yapıyorsunuz uyumak için? Önerilerinizi bekliyorum yoooksa az kaldı kafayı sıyırmış halde bulucaklar beni :KK43:((

Akşam saatlerinden itibaren telefon ya da bilgisayar ekranına gerekmedikçe fazla maruz kalmayın. Akşam çay, kahve içmeyin. Saat 11,30:12.00 gibi yatağa gittiğiniz de elinize bir kitap alın ve okumaya başlayın...

Denedikten sonra geri dönüt istiyorum yalnız :D

Eğer bir türlü uyuyamıyorsanız kesinlikle yatmak da ısrarcı olmamak gerekiyormuş.kalkın başka odaya gidip bir uğraş bulun diyordu bir psikolog.illa uyuyacam psikolojininde diretmeyin isterse sabaha kadar uyumayın ama o yataktan çıkın oda değiştirin diyordu.

Beslenmenizi gözden geçirin neler yediniz.
Birde deavmlı olmaya başlarsa kan değerlerinize baktırın.hormon vs...

Akşam saatlerinden itibaren telefon ya da bilgisayar ekranına gerekmedikçe fazla maruz kalmayın. Akşam çay, kahve içmeyin. Saat 11,30:12.00 gibi yatağa gittiğiniz de elinize bir kitap alın ve okumaya başlayın...

Denedikten sonra geri dönüt istiyorum yalnız :KK70:
Tamam uyguluyacağım

Bende geceleri hic uyuyamam mesela yine dun gece birde girdim yataga saat 4 tu uyudugumda artik cildirma noktasina geldim. Benim hep boyledie bunun yorulmayla yada vuc udun aykuya ihtiyaci olmasiyla alakasi yok. 7 aylik bebegim var tek basima b akiyorum, ev isiydi, yemekti, beb ekti derken aksama pertim cikiyor gozumden uyku akiyor kafami koydugum an ne uyku kaliyor ne baska bisey. Dun gece elli kere kalktim sonra da 4 te uyuya kalmisim igrenc bir duygu. Esim ise kafasini bir yere koysun direk uyur. Otobus, dolmus, sandalye farketmez
Bizede versin biraz lütfen :) çok can sıkıcı bir durum cidden

Yoksa siz ben misiniz😂

Screenshot_20191113_023838.webp

Kitap okumayı denemişsinizdir herhalde...
Evi de havalandırmışsınızdır.
Herhangi bir uyarıcı madde de kullanmadıysanız tebrikler 😍
Yorulmamak ve uykuya ihtiyaç duymamak harika bir şey! Keşke ben de uyuyamasam ve yeni günümü de zerre yorgunluk hissetmeden tamamlasam :KK70:
Yok illa uyuyacağım diyorsanız zihninizi yoracak ağır aktiviteler yapın. Kısaca faydalı işler. Genelde böyle zamanlarda uyku gelir.
Televizyon ve telefondan bir müddet uzak kalarak egzersiz yapmak, kitap okumak, puzzle yapmak ya da bulmaca çözmek uzun vadede yarar sağlar.
Uyku, diye bir kitap vardı Haruki Murakami'nin. Okumanızı tavsiye ederim ve böyle vakitlerde hiçbir şeyi terk etmeye kalkmayın :KK70:
Kitap okuyorum gündüzleri yürüyüş yapıyorum.. Bir ara uykum geliyor uzanıyorum hemen kaçıyor uykum :(

Aynen katılıyorum :)) kimm çaldı uykumuzu lütfen geri getirsin yalvarıyorum
Üstelik sürekli Kucak isteyen, beni çok yoran bebeğim var ve benim suan ölesiye uykum var ama sanki beynim uykuya geçmemek için direniyor. Kendimi bildim bileli bu durumdayım. Oğlumda uykuya çok direniyor. Sanırım bana çekmiş

Back
X